Гимназија или стручно средно училиште?

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Кога се запишувате воопшто не гледајте каде одат повеќето другари од основно па ај и вие таму. Никаква корист од тоа.
Ако знаете што сакате без сомневање идете стручно. Ќе имате знаење во таа област. А ако не знаете што сакате и сте изгубени како што бев јас на времето.. гимназија.

јас во 2005та ко бев полуматурант :) незнаев каде да се запишам :) пошо бев неопределен...си реков ај гимназија...ама после се премислив и се запишав електро во Прилеп....џабе ти е гимназија без факултет ми велеа........и еве.....сеа сум на техничка информатика....и е одобро..значи најбитно е кај сакаш ти..а не каде повеќето другари....
ќе стекниш во било кое училиште другари :)
првите денови се така 'потешки'
ама секој почеток е тежок...со среќа кај и да планираш да се запишиш....
ма да...на крај би додал стручно :)

Стручно завршив ама сега да можам да се вратам во тоа време би одбрал гимназија.И така не бев сигурен што сакав тогаш а и сега према интересите гледам дека далеку подобро ке ми било да сум се запишел гимназија...

Не грижете се доколку навистина зезнете работа и се запишете на нешто што е последно што сакате да го учите, може да се префрлите на 1ви септември но најдобро одлучете се сега и запишете се на тоа што со мерак ќе го учите а не со сила тоа е најважно :)

гимназија дефинитивно!! ретко кое дете од 14 год може да знае што би сакало понатаму да продолжи. во гимназиите се стекнуваш со знаења од сите области и можеш да се одредиш што највеќе ти одговара...позз:)

луѓе, да не знаете каде го има конкурсот за средни училишта? ми треба за сестра ми :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom