Гимназија или стручно средно училиште?

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
дефинитивно гимназија

А тоа значи:

Acid напиша:
И секако... Не пишувајте само колку да пишете нешто. Воздржете се од пишување доколку немате некоја информација со која би ја збогатиле темата, или доколку не ви тежи некоја мисла на срце, која мора да ја испукате на форум.

Им благодарам на сите што го дочитаа текстов до крај и ќе се обидат да најдат некоја логика и поука во забелешките.

Тешуќур.

стручно мислам дека е подобро можеш да си одбереш некоја струка што ја сакаш а гимназија глупаво е некако

гимназија кај нас подобри зашто во сручно немаат по многу предмети книги и се убиваат от пишување

гимназија кај нас подобри зашто во сручно немаат по многу предмети книги и се убиваат от пишување

Е тоа стварно ме нервира.Лани беше супер.Годинава ни укинаа многу учебници и сега ќе пишуваме ко луди.Многу глупав гест е ова од надлежните.Сега само професорите ќе диктираат, ние ќе пишуваме ко улави и тие нема да предаваат ништо.Само диктираат, ние пишуваме и учете вие дома...објаснување на час нема.

Е тоа стварно ме нервира.Лани беше супер.Годинава ни укинаа многу учебници и сега ќе пишуваме ко луди.Многу глупав гест е ова од надлежните.Сега само професорите ќе диктираат, ние ќе пишуваме ко улави и тие нема да предаваат ништо.Само диктираат, ние пишуваме и учете вие дома...објаснување на час нема.
Ние пишуваме по само еден предмет и тоа Основи на Мерење и Логички операции. Егзотик а ти воопшто што учиш?

Гимназија. Ја згрешив со медицинава. :nesum:

Прва бев гимназија втора се преместив на стручно :helou:

Ја место да си одам Гимназија јазично ми одат јазициве си отидов Забно медицина и се заебав до крај.

Прва бев гимназија втора се преместив на стручно :helou:
а кога се префрли полагаше стручни предмети,и дали ти ги гледаа оценките што си ги имал во гимназија?Бидејќи јас сакам да се преместам од гимназија во стручно па за да знам

Јас сум осмо одд а утре се уписите па не знам дали да одам стручно или гимназија.Мене ме влече архитектурата,некое мислење ве мола

Јас сум осмо одд а утре се уписите па не знам дали да одам стручно или гимназија.Мене ме влече архитектурата,некое мислење ве мола

Доколку во твоето место на живеење има средно стручно учичиште за архитектура, и ти имаш голема желба тогаш оди на тоа.
И јас се колебав до последниот ден помеѓу информатика и општа гимназија и на крај се запишав општа :)
Ти си знаеш најдобро што сакаш, кои се твоите планови во животот.

Ако немаш амбиции за кариера во иднината, и те интересираат само одредени научни полиња ондак гимназија - моеш у 3та да си бираш смерови...
Ако си имаш некој план за во иднина, т.е. некоја зацртана струка која шо те занима, ондак стручно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom