Германец одбил да земе два милиони фунти добиени на лотарија

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Германец кој што добил на лотарија два милиони фунти одбил да ги земе бидејќи не знаел што да прави со добиените пари.

70 – годишен маж од Хелмен, Германија од кога дознал дека има добиено огромна сума на пари, на вработените од лотаријата им изјавил дека нема да ги земе парите.

“Што да правам јас со толку пари? Жена ми е почината, исто така и родителите, немам деца, а ни некои блиски да ги подарам. Затоа не ги сакам парите“, изјавил добитникот на двата милиони фунти. Тој додал дека го купил ливчето бидејќи неговата жена била опседната од игрите на среќа.

Директорите на лотаријата се обиделе да го убедат добитникот, но тој сепак не ги зел парите.

Да ми кажеше јас ќе ги земев:pos2:.Што се нема низ светов:vozbud::vozbud:

човеков е сам а нема на кого да му ги даде парите,може да ги даде во хуманитарни цели

Оф леле какви луѓе има на светов:)
Јас би ги зел.И да сум како него, стар без никој, би ги зел парите.Како нема на кој да ги даде?Оние гладни дечиња во Африка кои еднаш на три дена јадат, кои умираат од глад.Како би се нашле тие пари за сите тие гладни таму:)

Едит:Еднаш читав за некоја стара Португалка, исто добила голема пара и немала на кој да ја даде.И што направила?Зела именикот и на рандом мавала луѓе, им се јавувала и им ги давала парите.Лотарија:)

Па да ги донирал во добротворни цели, бе.
Глупости е човеков. Само за во SAW :pos:

Сејак е ненормален.Абе че ги земам и че ги донирам некаде.

Човекот за во лудница,малце има гладни и сиромашни он нејке да ги подигне немало што да праи ебате сељакот.

Лее ментален еј па ако не нишо ке може да напраи некое добро дело ц ц ц таленат

Германец кој што добил на лотарија два милиони фунти одбил да ги земе бидејќи не знаел што да прави со добиените пари.

70 – годишен маж од Хелмен, Германија од кога дознал дека има добиено огромна сума на пари, на вработените од лотаријата им изјавил дека нема да ги земе парите.

“Што да правам јас со толку пари? Жена ми е почината, исто така и родителите, немам деца, а ни некои блиски да ги подарам. Затоа не ги сакам парите“, изјавил добитникот на двата милиони фунти. Тој додал дека го купил ливчето бидејќи неговата жена била опседната од игрите на среќа.

Директорите на лотаријата се обиделе да го убедат добитникот, но тој сепак не ги зел парите.

Да ми кажеше јас ќе ги земев:pos2:.Што се нема низ светов:vozbud::vozbud:

Ко демек го убедувале.. јеа рајт

И во таква состојба би ги земал...
Со еден скромен дел би си го доживеел она што ми останува.
Другото ќе оди во фондација за стипендирање на сиромашни, а квалитетни деца кои немаат услови да студираат.
Во Македонија на пр. ги има многу такви.

Било која намена е мноооогу подобра отколку да им се остават на лотаријата. Макар и ги искористил сите тие пари за поплочување на Скопската Чаршија. Не со камен, туку со банкноти од по 100 евра.
Тоше добро рече. Човеков е совршен глумец за во SAW.

Е добро де од кај да знаеме дека тие пари сега организаторот не ги подарил на сиромашните и сл. Има некој информација за тоа ?

Тие пари може после живот да го чинат, има секакви људи вака барем мирна глава...

паметен потег на старчето :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom