Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Без 1.000.000 $ у кеш не праиме муабет
Хаха па тоа е 21 век

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Без 1.000.000 $ у кеш не праиме муабет
Ок, не те сфатив отпрвин.Јас не реков дека ќе се смени само хипотетички го завртев прашањето доколку има магично стапче. Јас велам до нас е проблемот. НЕ Е ПРОБЛЕМОТ ВО ГРЦИТЕ. Јас само прашувам и барам да се каже ШТО ДОБИВАМЕ А ШТО ГУБИМЕ ако го смениме името безусловно ?? Дали значи тоа странски инвестиции дали значи отварање на нови можности и слично ??? А не цело време да се труе народот на национал-патриотска база дека си го сакаме името и не го даваме. И утре коа ќе се смени - јеби га појаки беа ЕУ и ни наредија (а можеби сме можеле да с епазариме)?
половината сега, другата третина послеБез 1.000.000 $ у кеш не праиме муабет
Ок, не те сфатив отпрвин.
Тогаш хипотетички би било прашањето -за едно дете да има подобар живот него оваа мизерија (со едвам 200-300 евра приход, живот под кирија, лошо здравство, тешка иднина...) во Македонија, дали родителот е спремен да го даде на усвојување на добро ситуирани родители данци, шведи или швајцарци, но со обврска никогаш повеќе да не го види? Мислам дека не ама тоа е само мое мислење![]()
Какви бе бате партиски интереси. Сиромашен е пола од народот ако не и повеќе, зарем мислиш дека на некого му е до партиско препирање? 20 години сме уништени и од СИНИТЕ и од ПОРТОКАЛОВИТЕ. Единствени што користат се соседит еоколу нас а највеќе Албанците. Многу се хипотетички поставени размислувањата твои. Ако било уцена името велиш, заврти го тоа вака ЌЕ ГО СМЕНИШ ЛИ ИМЕТО ЗА ДА ТВОЕТО ДЕТЕ ИМА ПОДОБАР СТАНДАРД, ПОДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ ДА МОЖЕ ДА БИДЕ ДЕЛ ОД НЕШТО ШТО ЌЕ С ЕВИКА ЕВРОПА???? Јас еден не слушнав д акаже ШТО ДОБИВАМЕ а што ГУБИМЕ ако го смениме името па дај тогаш на кантар се. А ВАКА Братче ќе видиш еме името сменето ем таквиот у руки! И колку сакаш "ватерполисти" ќе те уценуваат !!!
Апсолутно одговорот е не, се слагам. Ама прашањето е ако треба место Мики да се викам Џон за д амоето дете ги има тие работи - одговорот е ДА!!! Бидејќи промената н амоето име не значи дека се што има Мики стекнато ако с епрекрсти у Џон ќе загуби нели ????
Е не е финта да го викаш по презимеE може да ти давам 200 евра месечно и да те викам Шупак?:pos2:
Краток одговор:
ДА КАКО И СИТЕ МАКЕДОНЦИ
МЕ ЗАБОЛЕ ЗА КАРЛА ,САРКОЗИ И ГУСТАВ
ИМЕТО МАКЕДОНИЈА МУ ЗНАЧЕЛО НА МОЈОТ ДЕДО МОЈОТ ТАТКО МЕНЕ ,КЕ ИМ ЗНАЧИ НА МОИТЕ ДЕЦА ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ ,А ТВОИТЕ И ТИ НЕКА СЕ КРСТАТ КАКО САКААТ САМО ЏАБЕ КЕ ИМ БИДЕ ЈАС И МОИТЕ НЕМА ДА ВИ ДАДЕМЕ ДА БИДЕТЕ ПОБОГАТИ ПОРАДИ ТОА.
Јас не реков дека ќе се смени само хипотетички го завртев прашањето доколку има магично стапче. Јас велам до нас е проблемот. НЕ Е ПРОБЛЕМОТ ВО ГРЦИТЕ.Јас само прашувам и барам да се каже ШТО ДОБИВАМЕ А ШТО ГУБИМЕ ако го смениме името безусловно ?? Дали значи тоа странски инвестиции дали значи отварање на нови можности и слично ??? А не цело време да се труе народот на национал-патриотска база дека си го сакаме името и не го даваме. И утре коа ќе се смени - јеби га појаки беа ЕУ и ни наредија (а можеби сме можеле да с епазариме)?
МАјко моја јас мислев разговарам со некој разумен човек, арано ама.
Хаха кој бара од тебе да дадеш на некого да биде богат, кој вика дека нема значение името Македонија ????
Али ај батали веројатно немаш ни 20 години и мислев дека темава ќе стане посериозна ама ништо од тоа!
Прво постар сум од тебе и ако си 76 та година може да ти дадам да бираш прст за да ти стегнам ластик во тиква.МАјко моја јас мислев разговарам со некој разумен човек, арано ама.
Хаха кој бара од тебе да дадеш на некого да биде богат, кој вика дека нема значение името Македонија ????
Али ај батали веројатно немаш ни 20 години и мислев дека темава ќе стане посериозна ама ништо од тоа!
Мики фино што си ја видел ајфеловата кула у живо, а не на слики. Навистина ми е мило што си прошетал, АМА темава е за хакерски напад. Значи накратко да ти објаснам:
ѓупскиве хакери бутнале неколку страни (850) и напишале лоши работи за Македонија (нашата држава). Значи не е финтата ние да исправуваме криви дрини за Европа, туку Мики треба да сфатиме дека ѓупциве не се народ каков што се претставуваат и треба да му покажеме на светот дека не иде веќе вака! Значи Мики, ова што го кажа се` ти е надвор од темаНе се работи за инвестиции или за промена на име, се работи за нешто многу појако. Поентата е: ќе смените што сакаме и ќе ве викаме како сакаме, оти вие не сте народ за нас. Тебе Мики може ова ти е в ред, мене не ми е!