Гејски хакери нападнаа 850 страни во светот со порака: Македонија била гејска

• Креатор на темата Креатор на темата GORAZDS
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
“Македонија е една и грчка “– порачува група грчки хакери. Тие доцна синоќа влегоа на 850 интернет страници од целиот свет каде што фигурира терминот Република Македонија.

“Македонската администрација се залага за она што им припаѓа на Македонија и Македонците. Скопје многу години се однесува како терорист на Балканот“, ова е дел од таканаречената декларација на групата Грчка хакерска сцена.

И покрај тоа што се работи за сајтови од различни области од различни земји како на пример Австрија, Србија, Кина, Перу, Шведска, Кипар , Јужна Африка, хакерите оставија порака на лош македонски јазик.

Република Македонија ја нарекуваат Поранешна Југословенска Република Вардарска, а Македонците Славобугари. Во текстот на неколку страни, хакерите се обидуваат да ги објаснат своите позиции, но и да предупредат дека Албанците кои живеат во Македонија имаат за цел да ја окупираат земјата.

На крај упатуваат порака дека Грците не се непријатели.

“Ако продолжите да се однесувате чудно, наскоро вашата држава ќе биде изгубена и вие ќе трчате да барате помош од Грците и вистинските Македонци, порачуваат од групата Грчка хакерска сцена.

Тие за нападот го одбрале празникот Свети Димитрија, заштитник на градот Солун или како што велат 26-ти октомври Денот на македонскиот главен град Тесалоники.

Сања Ристевска- дописник од Атин

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=66421

Во таа целата нивна пропагандна конструкција, плаши фактот што има и вистина.

Кој дел од прикаскава е вистинаА?

Со оваа имам правено една налудничава СДСМ-овка пуна со фрустрации и омраза и ниво изразување и култура на Геро, Милчин Кољо и останат простаклук. Тотален пациент неможе да се зборува нормално со неа :uvo:

Ти и таквите како тебе се грозната страна на вистината.Среќна околност за тебе е времето.Во други времиња се знаело како се чисти плевелот.

Оваа игра трае подолго време. Јас мислам дека треба да се информира кои нивни и наши посилно заштитени сајтови се хакирани. Овие 850 се некои страни кои немаат никаква заштита и затоа е лесно да се пробијат, но како бројка значат многу.

Ааааааааа за пораката која ја оставиле ич не ми е гајле. Јас имам друга порака до нив: Уживајте уште малку во благодетите на Беломорска, кај и да е ќе си ја вратиме назад!

И мене ме интересира кој дел е вистина.

Делот кај што вика Албанците сакаат да ја окупираат!!!
Додека се замараат со името шипците се повеќе добиваат и што треба и што не треба. Утре кога рамковен со мотика ќе не лечи ќе викаме ако шекај името да го решиме прво :toe:
Кога ли ќе сфатиме дек апроблемите ни се дома ???

Делот кај што вика Албанците сакаат да ја окупираат!!!
Додека се замараат со името шипците се повеќе добиваат и што треба и што не треба. Утре кога рамковен со мотика ќе не лечи ќе викаме ако шекај името да го решиме прво :toe:
Кога ли ќе сфатиме дек апроблемите ни се дома ???
И тоа е делумна вистина.Ако збориме за окупирање србите и бугарите одсекогаш го сакале тоа.Албанците сакаат да одцепат дел од Македонија.Ама тоа треба грците да ти го кажат како уцена за да го смениш името ???? Името ,знамето,рамковниот ,давање на државјанства на косовари за пари,територијална поделба све е тоа од една група на луѓе кои повеќе од 20 години систематски ја уништуваат државата и народот за свои лични интереси.А таа над тебе(бети) е само една од нивните слуги задолжени за сеење ветер и магла.Овие работи не смеат никако да се гледаат низ призма на партиски интереси.

И тоа е делумна вистина.Ако збориме за окупирање србите и бугарите одсекогаш го сакале тоа.Албанците сакаат да одцепат дел од Македонија.Ама тоа треба грците да ти го кажат како уцена за да го смениш името ???? Името ,знамето,рамковниот ,давање на државјанства на косовари за пари,територијална поделба све е тоа од една група на луѓе кои повеќе од 20 години систематски ја уништуваат државата и народот за свои лични интереси.А таа над тебе е само една од нивните слуги задолжени за сеење ветер и магла.Овие работи не смеат никако да се гледаат низ призма на партиски интереси.
Какви бе бате партиски интереси. Сиромашен е пола од народот ако не и повеќе, зарем мислиш дека на некого му е до партиско препирање? 20 години сме уништени и од СИНИТЕ и од ПОРТОКАЛОВИТЕ. Единствени што користат се соседит еоколу нас а највеќе Албанците. Многу се хипотетички поставени размислувањата твои. Ако било уцена името велиш, заврти го тоа вака ЌЕ ГО СМЕНИШ ЛИ ИМЕТО ЗА ДА ТВОЕТО ДЕТЕ ИМА ПОДОБАР СТАНДАРД, ПОДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ ДА МОЖЕ ДА БИДЕ ДЕЛ ОД НЕШТО ШТО ЌЕ С ЕВИКА ЕВРОПА???? Јас еден не слушнав д акаже ШТО ДОБИВАМЕ а што ГУБИМЕ ако го смениме името па дај тогаш на кантар се. А ВАКА Братче ќе видиш еме името сменето ем таквиот у руки! И колку сакаш "ватерполисти" ќе те уценуваат !!!

ЌЕ ГО СМЕНИШ ЛИ ИМЕТО ЗА ДА ТВОЕТО ДЕТЕ ИМА ПОДОБАР СТАНДАРД, ПОДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ ДА МОЖЕ ДА БИДЕ ДЕЛ ОД НЕШТО ШТО ЌЕ С ЕВИКА ЕВРОПА????
за образованието и стандардот според тебе (како што сфатив) ако влеземе во еу сето тоа магично ќе се смени? Погледни ги извештаите за Бугарија и Романија, темите и проблемите...

А за албанците...тој план е од пред јас да се родам, интензивиран во 70-тите и 80-тите...значи ништо ново, но сепак се злоупотребува како постојан страв врз граѓанството. Впрочем, доста села и територии се буквално недостапни за другите етноси и досега (пробај влези во Чајле, Чегране, Вешала...), не гледам некоја разлика од она погоре.

Какви бе бате партиски интереси. Сиромашен е пола од народот ако не и повеќе, зарем мислиш дека на некого му е до партиско препирање? 20 години сме уништени и од СИНИТЕ и од ПОРТОКАЛОВИТЕ. Единствени што користат се соседит еоколу нас а највеќе Албанците. Многу се хипотетички поставени размислувањата твои. Ако било уцена името велиш, заврти го тоа вака ЌЕ ГО СМЕНИШ ЛИ ИМЕТО ЗА ДА ТВОЕТО ДЕТЕ ИМА ПОДОБАР СТАНДАРД, ПОДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ ДА МОЖЕ ДА БИДЕ ДЕЛ ОД НЕШТО ШТО ЌЕ С ЕВИКА ЕВРОПА???? Јас еден не слушнав д акаже ШТО ДОБИВАМЕ а што ГУБИМЕ ако го смениме името па дај тогаш на кантар се. А ВАКА Братче ќе видиш еме името сменето ем таквиот у руки! И колку сакаш "ватерполисти" ќе те уценуваат !!!

Без 1.000.000 $ у кеш не праиме муабет
millionbill.jpg

за образованието и стандардот според тебе (како што сфатив) ако влеземе во еу сето тоа магично ќе се смени? Погледни ги извештаите за Бугарија и Романија, темите и проблемите...

А за албанците...тој план е од пред јас да се родам, интензивиран во 70-тите и 80-тите...значи ништо ново, но сепак се злоупотребува како постојан страв врз граѓанството. Впрочем, доста села и територии се буквално недостапни за другите етноси и досега, не гледам некоја разлика од она погоре.

Јас не реков дека ќе се смени само хипотетички го завртев прашањето доколку има магично стапче. Јас велам до нас е проблемот. НЕ Е ПРОБЛЕМОТ ВО ГРЦИТЕ. Јас само прашувам и барам да се каже ШТО ДОБИВАМЕ А ШТО ГУБИМЕ ако го смениме името безусловно ?? Дали значи тоа странски инвестиции дали значи отварање на нови можности и слично ??? А не цело време да се труе народот на национал-патриотска база дека си го сакаме името и не го даваме. И утре коа ќе се смени - јеби га појаки беа ЕУ и ни наредија (а можеби сме можеле да с епазариме)?

Освен што ќе предизвикаат револт кај сопствениците на хакираните сајтови, поголема работа нема да направат. Таквиот начин на промоција на нивното „македонштво“ мислам дека повеќе предизвикува револт, отколку симпатии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom