ГЕЈОТ ја одбил поканата за посета на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Поради спорот за името, грчкиот претседател ја одби поканата за посета на Македонија

ГЕЈОТ од Грција Каролос Папуљас денеска испратил официјално писмо во кое информира дека нема да ја прифати поканата на македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов за посета на Македонија се додека спорот за името останува нерешен, соопштуваат од Кабинетот на Иванов.

Папуљас во писмото до Иванов пишува дека би сакал да ја посети Македонија, но “без притоа да постои препреката на нерезрешеното прашање за името“. Исто така, грчкиот претседател потсетува на ставот на официјална Атина дека додека спорот за името е отворен, Македонија нема да може да стане полноправна членка на НАТО и Европската Унија.
“Јас не би сакал да Ви сугерирам за тоа што би било од интерес за Вашата земја. Сепак, цврсто верувам дека е потребно да ја процените состојбата реално. Решението за прашањето за името ќе се покаже корисно за легитимните аспирации на Вашиот народ. Морам да нагласам дека колку подолго трае трагањето по решение за името, толку подолго ќе остане нерешено пристапувањето на Поранешната Југословенска Република Македонија во Европската Унија и НАТО“, се вели во писмото од Папуљас од неговиот колега во Скопје.

Шефот на грчката држава на крајот пишува дека Македонија ќе ја посети откако спорот за името ќе биде минато.(ЧИТАЈТЕ; НА СВЕТИ НИКАД) хахахахахахахаах

Иванов на 4-ноември преку амбасадорката на Грција му испрати покана на грчкиот претседател да ја посети Македонија.

Нека му стои. Јас пак се надевам дека такви гнаси како овој или слични на него нема никогаш да ја газат нашата Македонска земја. :helou:

Нема смисла за посета.Това нема да подобри со ништо состоjбата,а може да стане полошо.Само ке се изфрострират и двете држави.

Нема смисла за посета.Това нема да подобри со ништо состоjбата,а може да стане полошо.Само ке се изфрострират и двете држави.

Браво! Како ти текна ова чудо е.
Ќе ги затоплуваме односите на амбасадорско ниво. Браво.

Ја незнам што инат се грциве. Толку инвестиции имаат во Македонија огромен број македонски туристи им идат, православни сме и не попуштаат. Толку многу би ни значело да попуштат малце а они не па не, дури идат и во крајности. Незнам што човек треба да бидеш за да си играш со судбината на една мала, кревка држава.

Ја незнам што инат се грциве. Толку инвестиции имаат во Македонија огромен број македонски туристи им идат, православни сме и не попуштаат. Толку многу би ни значело да попуштат малце а они не па не, дури идат и во крајности. Незнам што човек треба да бидеш за да си играш со судбината на една мала, кревка држава.
Играт една много опасна игра и то опасна за цел Балкан.

Хахахаха ме боли папокот оти нема да дојде...100000 пати поубаво за нас...Може и некој атентат да му направат на пат накај Скопје па после повеќе проблеми ќе си имаме...Затоа мрш не се посакувани овде...И незнам што се мачат нашите политичари да ги канат на овие гејови да доаѓаат кај нас...Нека ги прекинат сите контакти со нив и ајде гитла....

E bas me zagrizi, ne mozam da spijam sega, se nadevam nikogas nema da dojde.

Мене уште не ми е јасна целта на поканава...

Па го поканил за да се зајакнат билатералните односи помеѓу Македонија и Грција. Ќе си направеа некој бош муабет, ќе се снимаа пред камери и ќе изедеа еден ручек.

А, кога подобро ќе подразмислам може Иванов го поканил него за да те збуни тебе :tv:

Му се доаѓало на човекот, ама се плашел дека за сето време на посетата, ќе мора да оди со врзани очи за да не го боде името Македонија на секој чекор! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom