Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Вака, пошо не сум многу информиран, а заинтересиран сум за купување на хбох во блиска иднина, може ли некој да ми објасни што е разликата помеѓу Arcade и Elite? Пошо глеам разликата во цената и не е баш мала, elite е околу 70 евра поскапо.

Не е ова темата за тоа. :)

Вака, пошо не сум многу информиран, а заинтересиран сум за купување на хбох во блиска иднина, може ли некој да ми објасни што е разликата помеѓу Arcade и Elite? Пошо глеам разликата во цената и не е баш мала, elite е околу 70 евра поскапо.

Оди и разгледај ја темава. Имаме таму неколку пати напишано. Или адни ме на мсн па ќе ти објаснам се што треба.

СЕЈ НО МОРЕ :smee:

Temava nema veze so muabetot za GOW3, ama moram da vi kazam :D. Igrata ja kupiv odma stom izleze i iskreno kazano ne sum bas najzadovolen, da ima grafika najbolja na svet i sekako toa e naslovot koj go definirase hack and slash zanrot... ama ko da fali nesto. Mislam deka Bayonetta e podobra, ne mnogu ali e podobra.

10:00 AM - April 1, 2010 - By Wolfgang Gruener - Source : Tom's Guide US

Абе априлилили е ова :). Што срцев удар жити се?

ErT ti gi imas dvete konzoli taka? A najaktiven si vo ovoj del od forumot so sporedbite,spored tebe koja e najdobra? A zosto srcev udar,epa za mnogu sto kazuvaa deka ps3 nemozi da se sporedva so xbox360(deka e mnogu ponapred ps3) malce ke gi spusti na zemja.

Za moeto jas si imam kazano ne se razbiram mnogu vo ovie raboti,no pred nekoj den gledav sporedba od 2 sliki ednata e od xbox360, a drugata od ps3 i dvete sliki se od ista igra i dosta me zacudi razlikata zatoa sto nemozev da odlucam koja e podobra.I na dvete imase raboti koi ne mi se dopagaat,no i raboti koi mi se dopagaat.I povtorno ke ostanam na toa deka dvete se vrvni konzoli i za mene ke bide podobra xbox360,samo zaradi toa sto konzolata ja imam doma.:smir:

ErT ti gi imas dvete konzoli taka? A najaktiven si vo ovoj del od forumot so sporedbite,spored tebe koja e najdobra? A zosto srcev udar,epa za mnogu sto kazuvaa deka ps3 nemozi da se sporedva so xbox360(deka e mnogu ponapred ps3) malce ke gi spusti na zemja.

Za moeto jas si imam kazano ne se razbiram mnogu vo ovie raboti,no pred nekoj den gledav sporedba od 2 sliki ednata e od xbox360, a drugata od ps3 i dvete sliki se od ista igra i dosta me zacudi razlikata zatoa sto nemozev da odlucam koja e podobra.I na dvete imase raboti koi ne mi se dopagaat,no i raboti koi mi se dopagaat.I povtorno ke ostanam na toa deka dvete se vrvni konzoli i za mene ke bide podobra xbox360,samo zaradi toa sto konzolata ja imam doma.:smir:

Види, 360ката си е супер конзола, али најповеќе ме нервира тоа што треба да се плаќа за онлајн играње. Игри како Гад оф Вор и Метал Геар Солид не можам да ги играм на неа. Тие се игри кои што не се ни возможни на 360ката. Фајнал Фантази 13 е на 3 дуал леери, ако останеме со оваа иста 360ка до 2014 година, ќе треба по 10 дуал лејер дискови за една игра. Со ПС3ка добиваш во пакет блу-реј плеер. ПС3то подржува Логитек Г25/Г27 волани, додека на 360ката имаш скапан микрософт волан.

А тоа што викаш си ги споредувал двете игри, тоа не е до конзолата туку како се игрите направени. Има игри кои што изгледаат многу подобро на 360ката. Но го има и обратното (пример Драгон Ејџ Ориџинс изгледа многу подобро на ПС3ка). А тоа што го видов на ГоВ3 и тоа што го имам видено на Анчартед 2, тоа ја прави ПС3ката врвна за мене. Креаторите на ГоВ3 викаа дека ГоВ3 користи 50% од потенцијалот на ПС3ката (ова не знам колку е вистина али ај), ако е тоа вистина, тогаш не можам да замислам како би изгледала игра која што го користи ПС3то максимално.:smir:

Види, 360ката си е супер конзола, али најповеќе ме нервира тоа што треба да се плаќа за онлајн играње. Игри како Гад оф Вор и Метал Геар Солид не можам да ги играм на неа. Тие се игри кои што не се ни возможни на 360ката. Фајнал Фантази 13 е на 3 дуал леери, ако останеме со оваа иста 360ка до 2014 година, ќе треба по 10 дуал лејер дискови за една игра. Со ПС3ка добиваш во пакет блу-реј плеер. ПС3то подржува Логитек Г25/Г27 волани, додека на 360ката имаш скапан микрософт волан.

А тоа што викаш си ги споредувал двете игри, тоа не е до конзолата туку како се игрите направени. Има игри кои што изгледаат многу подобро на 360ката. Но го има и обратното (пример Драгон Ејџ Ориџинс изгледа многу подобро на ПС3ка). А тоа што го видов на ГоВ3 и тоа што го имам видено на Анчартед 2, тоа ја прави ПС3ката врвна за мене. Креаторите на ГоВ3 викаа дека ГоВ3 користи 50% од потенцијалот на ПС3ката (ова не знам колку е вистина али ај), ако е тоа вистина, тогаш не можам да замислам како би изгледала игра која што го користи ПС3то максимално.:smir:
Па и јас мислам дека и двете конзоли сеуште го немаат својот максимум дадено(а можеби го имаат). Ќе видиме во иднина мислам дека една од овие две конзоли ќе излезе сама на врвот,а која ќе биде ќе видиме која од двете компании Сони или Мајкрософт во иднина ќе се залага повеќе за своите конзоли и ќе издаде некои новитети или ќе ги исправи грешките кои се напраени,а најмногу заради цената на конзолите:smir:

-------------------------------------------------------------------------
Не ми е јасно стварно плаќаш по 3000 денари за игра а не ти се даваат 2000 денари годишно за цела година на лајф?

Инаку зошто неможело god of war и uncharted 2 на xbox? Дека xbox нема толкава јачина? Не заради експлузивноста и парите кој ги плаќа сони.

Изјава од god of war 3 тимот

The developers of God of War III recently said the game could most likely not be made for the 360, as it used a good amount of the 50GB multi-layer BD.

Како и да е тоа е бизнис и заради тоа се купуваат многу конзоли.

Па и јас мислам дека и двете конзоли сеуште го немаат својот максимум дадено(а можеби го имаат). Ќе видиме во иднина мислам дека една од овие две конзоли ќе излезе сама на врвот,а која ќе биде ќе видиме која од двете компании Сони или Мајкрософт во иднина ќе се залага повеќе за своите конзоли и ќе издаде некои новитети или ќе ги исправи грешките кои се напраени,а најмногу заради цената на конзолите:smir:

Максимум? Не не би рекол така. Види промени во графика нема да има некое време сега се оди кон како ќе се игра. Односно ps3 пробува да воведе 3д гејминг и новиот џојстик move. A додека хбох пробуваат да дојдат со NATAL кој не побарува ама баш ништо да држиш во рака.

Како и да е многу работи ќе станат јасни на Е3 кој се одржува во месец Јуни. Ако на хбох му тргне со натал продажбата ќе го гледаме сигунро уште 3 години. Доколку футне ќе се убрза работата за нова генрација.

Види, не зборувам хакирана 360ка. Зборувам за оригинал 360ка со платен лајф (1 година), пак е поскапо :). Значи игра од 3000 денари за 360ка и лајф 2000 денари годишно, капиш? Ако ризикуваш со хакирана конзола на лајф тогаш уште повеќе ќе си во минус кога ќе ти закачат бан. :). Да се плаќа за ексклузивни работи, на пример ад-они, скинови/костуми, тоа се си е во ред. Ама да се плаќа за онлајн играње е тешко срање.

Edit: Исто така, освен ексклузиви друго ништо не купувам за ПС3. Си имам хакната 360ка за тоа. Така да, рачунај колку ексклузиви има во една година. Килзон 2 почекав да и падне цената на 1200 денари, и ја купив, така ќе биде и со Анчартед 2 и со Heavy Rain. Сега со ваучерот од бетерз, највероватно ќе ја земам God Of War Collection, мора да се има целата трилогија :).

Ајмо најново

Ојдов да гледам :smee:

А да и рунда 2

PS3 е многу помоќна конзола и нејзините вистински можности можат да се видат само кај ексклузивните наслови, за кои Сони е издавач. Што не случај сега (а најверојатно и во иднина) со мултиплатформските наслови од разбирливи причини...

А кој ќе победи на пазарот...
xbox 360 излезе порано и сеуште е во предност, но во последно време предноста се топи....

Продажбата за време на новогодишните празници (сегогаш е најголема во овој период), па се до денес....
http://vgchartz.com/hwcomps.php?con...All&cons3=X360&reg3=All&start=40146&end=40265
Кај пазарот на игри кој што е поважен, се случува нешто слично. Иако има варијации во зависност од излегувањето на поедини ексклузивни наслови, сепак предноста на xbox 360 и тука се топи....
http://www.vgchartz.com/weekly.php?date=40265&boxartz=3#

Software Totals

Console______ Weekly____________Total
Ps3______2,585,770 (-23%)______ 229,204,413
DS______ 2,493,674 (-0%)______ 540,695,615
Wii______ 2,344,627 (+5%)______ 465,811,008
X360____ 1,678,124 (-5%)______340,302,563
psp______ 543,676 (-8%)______ 151,512,109
ps2______ 290,730 (+3%)______ n/a

Hardware

Console______ Weekly____________ Total
DS______ 328,192 (0%)______ 128,601,005
Wii______ 287,325 (+2%)______ 69,559,758
ps3______ 248,595 (+4%)______ 33,561,700
X360____ 158,876 (+1%)______ 39,057,986
psp______ 134,923 (-0%)______ 57,366,632
ps2______ 48,066 (0%)______ 135,885,756

ПС. Ова е продажбата во последната недела, додека од линкот можете да ја споредите продажбата на конзолите и во предходните недели.

PS3 Има огромна јачаина ама глупо е што само експизувните игри го искористуваат. Да купам пс3 за само 5 игри во годината што ќе излезат? А што е најтргаично една експлузивна ја одложуваат и по неколку години. Пример Гранд турузмо 5 ја прават 5 години И НИШТО НЕ СЕ ЗНАЕ немаат ни сличе ни трејлер нов дадено ни датум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom