- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Народот има еден прблем ОГРОМЕН.
Кога ќе прашаш за кого навиваш формула ти одговара за Ферари најдобри се
А за фудбал за кого си- Бразил и Манчестер најдобри се.
Која конзола е најубава СОНИ се разбира.
Таквите се многу прости и глупи кој не знаат да си одберат и да си проценат сами што е најдобро па ги слушаат останатите. Кога дојде време да си купам конзола се распрашував по народот што е подобро, за жал 70% не знаат дека има конзола хбох и одговараат земај нов прлејстешн има многу јака графика, имаш блуреј читач многу е добар и за филмови гледање, џојстикот ваков таков.....
И нормално си викам остај ти вакви муабети си седнав на интерент си прочитав тоа што ме интересира и си одбрав хбох. Според мене е далеку подобар од сонито и тоа си е мое мислење и мој избор. Едно да ми веруваш на форумов НИКОЈ НЕ КУПИЛ ПС3 заради што мисли дека е подобар СИТЕ КУПИЛЕ ЗАРАДИ ИМЕ И надеж дека некогаш ќе има пиратерија на него.
И баш ми е мило што не успеваат со пс3 како минатите конзоли, не е убаво да се има само едно нешто на пазарот кое доминира.
П.С
Фудбал - Франција
Формула - Мекларен
:pos2:
--- надополнето ---
А да и ги мразам сони дека се тешки глупаци, чекаат да видат прво што ќе направат другите па да го направат нивното подобро, а ако неможат подобро едноставно му редат топче кое свети и копираат. :smir:
Ај сеа прекини да го вртиш муабетот, пиши точно КОГА ти е купен Xbox-от, ЗАРАДИ КОИ ИГРИ (Project Dark Zero? PGR3? :devil3: ShadowRun? :devil3
и што кур имало боље во него отколку првиот Плејстејшн.Значи ако ги земеме нештата како цена (која не е фактор во гејмингот, збориме за идеална ситуација и не ги ни вмешуваме пиратските игри затоа), контролер (на кој сите првиот Xbox им беше неудобен, се дур не искочи новиот значи не си можел да читаш за тоа), како и Xbox Live за кој се плаќа, HD-DVD за кое додатно плаќаш, па и Core пакет со кој нема да можеш да го приклучиш твојот HD Xbox на твојот HD телевизор.
Не пробувај да не ебеш во здрав мозок, во 2007ма и јас сакав да земам Xbox, а тогаш ако си прашал некој што се разбира или некој кредибилен извор, сите ќе ти речеле да го чекаш ПС3-то.
Пробај пиши еден асален пост без читања од овде, линкови од онде - и одговори КОНЕЧНО на прашањето - зашто Xbox?
Секако, без оние работи кои горе ти ги пишав.
--- надополнето ---
Другарче, ги гледав клиповите, не сум од вчера. Ама друг ми е муабетот. Викаш дека сони копираат од икс бокс. Како е тоа могуче кога сони постои 7години повеќе од Икс Бокс. Добро ајде друга работа, зашто Сони е попродаван во Европа со добри 70%? Зашто Сони практично има повеќе игри што се играат (збориме квалитетни игри што луѓе активно ги играат)
Мислиш дека ситна разлика во перформанси менува нешто? Воопште, иако се е прашање на вкус, сепак мислам дека и Сони па и Икс бокс, двете фирми ископираа некого.. Guess Who? The old famous Nintendo. Али добро бидејки споредбата е Сони ви ес Икс Бокс, тука ќе ги дадам поените за Сони од тие причини, подобар е, поедноставен, пораспространет, повеќе игри има, поквалитетни игри има. (икс бокс може да сонува за игри како Краш Гран Туризмо 5, АјС комбат, и слично).
Хардверските споредби не секогаш го одредуваат победникот, особено не кога се работи за конзоли. Порано кога имаше сони кец, имаше една конзола шо се викаше ДримКаст мислам, со еден грд џоистик ама добра графика. Во играчницата, типот шо работеше беше забеган и ги имаше сите можни игри за се што имаше таму, никој не играше на дримкастот, пошо игрите беа тиње, пак сони кецот си беше најигран. Имаше после тоа и икс бокс, сони кец и сони два, пак Сонито беше играно иксбоксот фаќаше прашина. Од која причина? Тапа игри има за ова искбосков дај ќе мааме краш.. Решен проблем.
Абе не сфаќаш море.
Он го има купено икс-боксот, па после има читано и барано по нет статии каде што го величаат, го прават најбоље, Сони бил крш, ХејЛоу е најбоље игра на свет.
И сеа уште нас не убедува дека он читал за Xbox-от предтоа, го избрал ради нешто ЧКЉ таму и пиратеријата не била пресуден фактор.
Значи он нема проблем да купува оригинал игри. Ај баш прашај го дали има Gold акаунт (кој е мизерни $50) и дали купува оригинал игри или ги симнува од нет?
Тоа се вика reinforcement advertising, купуваш нешто и после се тешиш дека си го направил правиот избор. И тоа го прават луѓе кои или се платени за тоа (како во OXM - Official Xbox Magazine) или кои веќе ја имаат конзолата - како Џои.
Сеа он што мисли дека ни продава басни тука тоа е негова фантазија, ко ние демек глупи сме и не знаеме дека ако воопшто мислел дали ПС3 или Xbox, једини фактор у Мк е пиратеријата. Се си мислам дека некој му го има купено, бидејќи ако сам си го бирал немаше да збори вака од околу и да не убедува дека не е заради пиратеријата.