Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
За од конами искрено не сум возбуден али за крајтек екслузивата ќе е WOW. Знаме дека крајтек прави графички убавици така да....

Uh oh! New Xbox 360 uses the old X clamp on chipset

Thought that the 360's hardware problems were over? Perhaps not. A modder has revealed that his brand new Xbox 360 features the same old X clamp on the chipset. This X clamp was widely associated with the RRoD previously and it will have many people fearing for the reliability of the new device. But that's not all, there also more disadvantages too.

Amongst this, Solomods has also pointed out many other potential downsides of the new box including:

* It will gather finger prints easily
* No more faceplate fun
* Free floating disk drive
* No HDMI cables included and no migration kit

Ете што откриле модериве. Микрософт рекоа дека го решиле проблемот со РРОД, да видиме што ќе биде со ова.

10 гејмерски заповеди

1. Единствена платформа за играње е ПЦ
  2. Не биди фанбој
  3. Не употребувал го напразно името на противникот
  4. Играј цел викенд
  5. Почитувај го развивачот (креаторот) на играта
  6. Истепај ги сите
  7. Не се преместувај во противничкиот тим кога губиш
  8. Кога ќе видиш некој со добри предмети (во MMO) испокради го ако можиш.
  9. НЕ МАМИ, НЕ КОРИСТИ ЧИТОВИ!
  10. Играј со тоа што си го отклучил, не плачи за појаки оружја

Ова е прва верзија, измени нека прави секој што сака.

E3 2010: Kojima to announce PS3 exclusive at TGS

Hideo Kojima is set to announce a major PS3 exclusive at Tokyo Games Show in September.

That's according to a senior US publishing source close to CVG.

We were told at E3 this week that Kojima - the star turn in terms of Kinect and 3DS at E3 this year - will anounce a "massive PS3 exclusive that will own the show".

Details are thin on the ground, but we understand the title will be published by Konami. The publisher oversees Kojima Productions in Japan.

CVG understands that Kojima was keen to show the game at E3, but decided to polish his demo until September "to ensure it's bulletproof".

Kojima was in London this week to sign copies of his latest opus, Metal Gear Soild: Peace Walker on PSP.

His games - MGS: Rising on 360/PS3 and a MGS: Snake Eater demo on 3DS - were the talk of E3 this week, with early indications suggesting Rising will support Kinect on the Xbox platform.
Хммм... највероватно ЗоЕ 3.
Извор

Еј ајмо ајмо нов ден нови провокации почнуваме :pos2:

Why It's Sad Sony Lost the Videogame Hardware Race

Microsoft is a software company, so Xbox has the best software and services, like Xbox Live, Zune and Windows Media Extender. Nintendo is fundamentally a games company, so they make the best games (or at least, the greatest quantity of amazing, if iterative games). Sony is a consumer electronics company, so they excel at hardware: The PlayStation 3 is defined by Blu-ray and its Cell processor; the PSP blew out the DS in terms of specs, not software. Raw hardware power.

But wait! PlayStation 3 does 3D! The Xbox 360 and Wii don't do that. But guess what? No one will use 3D—at least not this generation. Sony's 3D advantage is a waste of hype because it necessitates the purchase of a $2000 3D-capable TV and $150 glasses, even though you just dropped a grand or more on an HDTV just a couple of years ago.

Sony didn't just lose at their own game, they've lost their reason to exist.

Извор - http://gizmodo.com да не речите некој блог од фан бој. Значи имало повеќе што размислуваат исто како мене, а како што гледам ги има се повеќе и повеќе

...................а која е твојата причина зш имаш купено хвох360 Joey баш сакам да знам.............................PS3:pehar:

Одговори бе Joey зошто купил Xbox? Пошто е информиран и кажа зошто луѓето го купувале Сонито, а досега не видов да каже зошто тој/другите купуваат 360-ка?Ама да не сум пропуштил нешто....?

Не хејтам, чисто ме интересира... :)

Одговори бе Joey зошто купил Xbox? Пошто е информиран и кажа зошто луѓето го купувале Сонито, а досега не видов да каже зошто тој/другите купуваат 360-ка?Ама да не сум пропуштил нешто....?

Народот има еден прблем ОГРОМЕН.

Кога ќе прашаш за кого навиваш формула ти одговара за Ферари најдобри се
А за фудбал за кого си- Бразил и Манчестер најдобри се.
Која конзола е најубава СОНИ се разбира.

Таквите се многу прости и глупи кој не знаат да си одберат и да си проценат сами што е најдобро па ги слушаат останатите. Кога дојде време да си купам конзола се распрашував по народот што е подобро, за жал 70% не знаат дека има конзола хбох и одговараат земај нов прлејстешн има многу јака графика, имаш блуреј читач многу е добар и за филмови гледање, џојстикот ваков таков.....
И нормално си викам остај ти вакви муабети си седнав на интерент си прочитав тоа што ме интересира и си одбрав хбох. Според мене е далеку подобар од сонито и тоа си е мое мислење и мој избор. Едно да ми веруваш на форумов НИКОЈ НЕ КУПИЛ ПС3 заради што мисли дека е подобар СИТЕ КУПИЛЕ ЗАРАДИ ИМЕ И надеж дека некогаш ќе има пиратерија на него.

И баш ми е мило што не успеваат со пс3 како минатите конзоли, не е убаво да се има само едно нешто на пазарот кое доминира.

П.С

Фудбал - Франција
Формула - Мекларен
:pos2:

--- надополнето ---

А да и ги мразам сони дека се тешки глупаци, чекаат да видат прво што ќе направат другите па да го направат нивното подобро, а ако неможат подобро едноставно му редат топче кое свети и копираат. :smir:

Народот има еден прблем ОГРОМЕН.

Кога ќе прашаш за кого навиваш формула ти одговара за Ферари најдобри се
А за фудбал за кого си- Бразил и Манчестер најдобри се.
Која конзола е најубава СОНИ се разбира.

Таквите се многу прости и глупи кој не знаат да си одберат и да си проценат сами што е најдобро па ги слушаат останатите. Кога дојде време да си купам конзола се распрашував по народот што е подобро, за жал 70% не знаат дека има конзола хбох и одговараат земај нов прлејстешн има многу јака графика, имаш блуреј читач многу е добар и за филмови гледање, џојстикот ваков таков.....
И нормално си викам остај ти вакви муабети си седнав на интерент си прочитав тоа што ме интересира и си одбрав хбох. Според мене е далеку подобар од сонито и тоа си е мое мислење и мој избор. Едно да ми веруваш на форумов НИКОЈ НЕ КУПИЛ ПС3 заради што мисли дека е подобар СИТЕ КУПИЛЕ ЗАРАДИ ИМЕ И надеж дека некогаш ќе има пиратерија на него.

И баш ми е мило што не успеваат со пс3 како минатите конзоли, не е убаво да се има само едно нешто на пазарот кое доминира.

П.С

Фудбал - Франција
Формула - Мекларен
:pos2:

--- надополнето ---

А да и ги мразам сони дека се тешки глупаци, чекаат да видат прво што ќе направат другите па да го направат нивното подобро, а ако неможат подобро едноставно му редат топче кое свети и копираат. :smir:

И пак не ја кажа вистината. You know what I mean.

Се фалат дека е и за хард кор гејмери а верувајми ќе ја имаат НАЈГОЛЕМАТА кампања на реклами за фамилијарни игри. Дека никој не е глуп да игра со такво нешто Kill Zone....

--- надополнето ---

И пак не ја кажа вистината. You know what I mean.

Да и пиратеријата играше фактор но не пресуден

Се фалат дека е и за хард кор гејмери а верувајми ќе ја имаат НАЈГОЛЕМАТА кампања на реклами за фамилијарни игри. Дека никој не е глуп да игра со такво нешто Kill Zone....

--- надополнето ---

Да и пиратеријата играше фактор но не пресуден

Е со то таквото ќе видиш како ќе пукаат хедшотови.

А и еден совет доколку немаш конзола би те советувал да си купиш како што тргна работава сигурно истите ќе бидат уште најмалку по 5 години на пазарот.

--- надополнето ---

Мое мислење е дека некој ќе се откажит од конзоли правање. Нинтедно Сони и Мајкрософт нема да се тука засекогаш ЕДЕН сигурно ќе стави крај, прашање е само кога!!!!

Искрено, коа се појави сони, збориме за сони кец, си беше лидер, икс боксот имаше тиње игри. Краш, ГРАН ТУРИЗМО 2, што беше игра за воршипување, со одлична физика и графика за таква конзола, после тоа имаш нид фор спид, медал оф анр, ЕЈС КОМБАТ најдобра евр мејд игра со авиони.

Икс бокс во тоа време имаше.. менаџер.. -.- уау. :)

Плус муабетот дека сони само копира од икс бокс?

Сони плејстејшн кец - 1994

Икс бокс кец - 2001

Фил д дифренс. :)

Да поштуем сони, го ставам на прво место. Најшема џоистик си има, класика, игрите си се партали, игривоста неспоредлива.

Да поштуем сони, го ставам на прво место. Најшема џоистик си има, класика, игрите си се партали, игривоста неспоредлива.

Само го потврдуваш тоа со го кажав горе.

Кога дојде време да си купам конзола се распрашував по народот што е подобро, за жал 70% не знаат дека има конзола хбох и одговараат земај нов прлејстешн има многу јака графика, имаш блуреј читач многу е добар и за филмови гледање, џојстикот ваков таков.....

Само го потврдуваш тоа со го кажав горе.

Другарче, ги гледав клиповите, не сум од вчера. Ама друг ми е муабетот. Викаш дека сони копираат од икс бокс. Како е тоа могуче кога сони постои 7години повеќе од Икс Бокс. Добро ајде друга работа, зашто Сони е попродаван во Европа со добри 70%? Зашто Сони практично има повеќе игри што се играат (збориме квалитетни игри што луѓе активно ги играат)
Мислиш дека ситна разлика во перформанси менува нешто? Воопште, иако се е прашање на вкус, сепак мислам дека и Сони па и Икс бокс, двете фирми ископираа некого.. Guess Who? The old famous Nintendo. Али добро бидејки споредбата е Сони ви ес Икс Бокс, тука ќе ги дадам поените за Сони од тие причини, подобар е, поедноставен, пораспространет, повеќе игри има, поквалитетни игри има. (икс бокс може да сонува за игри како Краш Гран Туризмо 5, АјС комбат, и слично).
Хардверските споредби не секогаш го одредуваат победникот, особено не кога се работи за конзоли. Порано кога имаше сони кец, имаше една конзола шо се викаше ДримКаст мислам, со еден грд џоистик ама добра графика. Во играчницата, типот шо работеше беше забеган и ги имаше сите можни игри за се што имаше таму, никој не играше на дримкастот, пошо игрите беа тиње, пак сони кецот си беше најигран. Имаше после тоа и икс бокс, сони кец и сони два, пак Сонито беше играно иксбоксот фаќаше прашина. Од која причина? Тапа игри има за ова искбосков дај ќе мааме краш.. Решен проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom