Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Абе гледавте видеата? Зошто никој не кометира ајде да се истепаме уште малце на темава :)

Joey не ми бегај од темата:nenene: уште не сме завршиле.
Дали можам Xbox-от wireless(безжично) да го врзам со рутер????

Аха, значи + 99$ и поради тоа еден голем - минус за Xbox:toe:

А колку чини месечно или годишно за да играш Online?

Ами мислам 30-тина $ годишно

Кога ке направиш математика за Xbox elite(со хард) + Wireless N Networking Adapter + HDDVD Player + годишна чланарина што во превод значи : 320е + 70е + 50е + 20е = 460е
Со оваа да ја наречам конфигурација Xbox-от е донекаде рамноправен со PS3 во поглед на техничките и хардверските карактеристири, а сето ова кај PS3 ке платиш 300е и немаш секоја година чланарина и имаш Blu-ray место HDDVD. Само напомена дека за Online играње се потребни оригинал игри и кај двете конзоли!!
Па сега нека се направи проценка која конзола повеќе се исплати да ја купиш и која е подобра. :pred:

А да и гаранција кај нас даваат само 5 месеци на Xbox. РЕЗИЛ

--- надополнето ---

Ами мислам 30-тина $ годишно

Грешка си сега проверив во Америка е 50$, во Англија 40 фунти а останато во Европа 60е.

Грешка си сега проверив во Америка е 50$, во Англија 40 фунти а останато во Европа 60е.

Xbox Live, е една од многуте работи за која пс3 фановите може само да сонуваат. Токму поради ке пробаат и тие да воведат премиум на псн. Повеќе ќе се дознае на Е3. Wifi и Bluray ги нема хбох бидејќи е 1 година порано излезен. А што како со хбох слим ќе видиме.

Не би било лошо да го освежат изгледот на хвох-от...како што спомна xbox 360 "slim"...мислам довелно се 5 години за да најдат начин како да ја смалат технологијата во него и да привлечат нова група на корисници....исто како што прави и Sony..
xbox360_slim_mockup.jpg

Xbox Live, е една од многуте работи за која пс3 фановите може само да сонуваат. Токму поради ке пробаат и тие да воведат премиум на псн. Повеќе ќе се дознае на Е3. Wifi и Bluray ги нема хбох бидејќи е 1 година порано излезен. А што како со хбох слим ќе видиме.

Bluray нема затоа што технологијата е на Сони. А муабетот за вифи-то врска ти нема. Знаеш ли ти од кога постојат ВиФи картици?:pos2:. Прво излегоа картиците па потоа излегоа УСБ Вајрлес адаптерите. Тоа од Микрософт е финта само за да изгледа дека е многу поевтино од ПС3то, а во случајов е многу поскап. По стоти пат викам, немој да зборуваш напамет.

Bluray нема затоа што технологијата е на Сони. А муабетот за вифи-то врска ти нема. Знаеш ли ти од кога постојат ВиФи картици?:pos2:. Прво излегоа картиците па потоа излегоа УСБ Вајрлес адаптерите. Тоа од Микрософт е финта само за да изгледа дека е многу поевтино од ПС3то, а во случајов е многу поскап. По стоти пат викам, немој да зборуваш напамет.

Ако гледаме веќе така wifi воопшто и не ни треба да има. Кабел за гејминг си е кабел, немаш латенци лагови такви срања.

--- надополнето ---

Не би било лошо да го освежат изгледот на хвох-от...како што спомна xbox 360 "slim"...мислам довелно се 5 години за да најдат начин како да ја смалат технологијата во него и да привлечат нова група на корисници....исто како што прави и Sony..
Прегледај го приврзокот 29438

Па се вртат муабети дека xbox со 250 хард диск и натал (со сигурно некоја игра од натал) ќе се движи околу 299$. Ако тоа не е ефтино незнам што е.

--- надополнето ---

Да де да, ама тие имет пари секоја недела по 2-3 игри да купет :).

Ко ќе јадам јас гомна

Having lagged slightly behind the PS3 in multiplatform title races this year, Microsoft's Xbox 360 pulled off a 65% to 35% sales win over its rival.

Ако гледаме веќе така wifi воопшто и не ни треба да има. Кабел за гејминг си е кабел, немаш латенци лагови такви срања.

--- надополнето ---

Па се вртат муабети дека xbox со 250 хард диск и натал (со сигурно некоја игра од натал) ќе се движи околу 299$. Ако тоа не е ефтино незнам што е.

--- надополнето ---

Ко ќе јадам јас гомна

Having lagged slightly behind the PS3 in multiplatform title races this year, Microsoft's Xbox 360 pulled off a 65% to 35% sales win over its rival.

За болдираното напиши дека станува збор за Red Dead Redemption (може погрешно да се сфати).

Го гледав, човекот ги анализира работите површно. Треба да се гледаат и техничките работи (на пример Лагот).

Иначе се собрале неколку души и направиле страна http://www.modnationonline.com . Ќе ги направат сите картинзи,карактери и стази од Crash Team Racing.

Еве го ХД видеото од Tiger Temple:

Закон игра, штета што е само Пс3. Него за на хбох јас би ви препорачал
Sonic & Sega All-Stars Racing

СТРОГО на хбох или вии, на пс3 имала проблеми со фрејмрејтот а на хбох тоа го нема а има и да си возиш кола со твојот аватар. КОЛКУ е само јако да возиш со својот аватар не сте свесни хахахаха. Инаку аватар ми е Мајкл Џексон.

--- надополнето ---

Еве како го направив.

Закон игра, штета што е само Пс3. Него за на хбох јас би ви препорачал
Sonic & Sega All-Stars Racing

СТРОГО на хбох или вии, на пс3 имала проблеми со фрејмрејтот а на хбох тоа го нема а има и да си возиш кола со твојот аватар. КОЛКУ е само јако да возиш со својот аватар не сте свесни хахахаха. Инаку аватар ми е Мајкл Џексон.

--- надополнето ---

Еве како го направив.

Не е лоша играта, али ModNation е 100 пати подобра, Sorry for you mate :)

Дечките од IGN ја пробале Килзон 3. Играта подржува 3Д технологија (за жал многу мал дел од народот кај нас ќе успее да го види то чудо). Еве го линкот до целосното Preview.

http://uk.ps3.ign.com/articles/109/1092173p1.html

И еве го Хајлајтс-от:
There are no pre-renders, no elaborate unplayable cut-scenes and no false promises; Killzone 3's reveal is pure and simple – an extended hands-on with the fourth level of a game that we're thrilled to report is full of awesome. In a cinema a few hundred yards from Guerrilla's studio in an Amsterdam that is, thanks to an ongoing strike from the city's refuse services, looking as grimy and hostile as the surface of Helghan itself, we're given the first look at a game that's going to get PS3 owners frothing all over again.
They're matched by a new and impressive sense of scale too. The first three minutes we're allowed to go hands-on with has more set-pieces crammed in to it than the entire first level of Killzone 2,

Killzone 3 will be one of the first Sony titles to support 3D out of the box, and thanks to a prototype TV using active shutter glasses set up at the event we can report that it looks stupendous – bullets zip out of the screen while particles such as snow and sparks are tangible elements of the game world. It feels like much more than a gimmick as well: peripheral details such as raging seas thrashing the icebergs combine with the way the player's gun seems to hang out of the screen (and indeed people were living up to the age-old cliché and reaching out to touch what wasn't there during the presentations) to create a level of immersion that's truly beyond anything we've seen to date.
killzone-3-20100524073014348.jpg

killzone-3-20100524073011786.jpg

Halo Reach Opponent? HELL YEA

Дечките од IGN ја пробале Килзон 3. Играта подржува 3Д технологија (за жал многу мал дел од народот кај нас ќе успее да го види то чудо). Еве го линкот до целосното Preview.

http://uk.ps3.ign.com/articles/109/1092173p1.html

И еве го Хајлајтс-от:
killzone-3-20100524073014348.jpg

killzone-3-20100524073011786.jpg

Halo Reach Opponent? HELL YEA

Wow:vozbud:

Како што се шушка ке има и целосно деструктивна околина како во Бад Компани 2.....барем се надевам...ништо ке го чекам Е3 :D

Vargo ќе ја купуваме ли ModNation Racers? Од утре планирам масовно хитови да правам на Мтурк :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom