Гејци:И Кристофер Колумбо бил грк

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
What about Christopher Columbus, some say he was Greek.

There is also a theory that Christopher Columbus may have come from the island of Chios in Greece. Chios was under Genoese control at the time, and thus part of the Republic of Genoa, Columbus said he came from the Republic of Genoa, not necessarily Genoa itself. The island of Chios was under the Genoese rule (1346 - 1566 AD),

Columbus kept his journal in Latin and Greek instead of the Italian of Genoa. He is known to have referred to himself as "Columbus de Terra Rubra" (Columbus of the Red Earth). Chios was known for the red soil in the south of the island where mastic trees grow, and the Genoese are known to have traded with these. Columbus also wrote about the gum-mastic called mastika which comes only from Chios.

There is also a village named Pirgi in the island of Chios where to this day many of its inhabitants carry the surname "Columbus." The name Columbus is carved above many doors in the villages of Pirgi and Cimbori. A priest with the "Columbus" surname traces his ancestry on the island back over 600 years.

Ништо чудно што грците и србите се гз и гашти, и двајцата од господ казнети народи,мислат дека се од балканов до токио е нивно...

И така еден ден, да се надеваме дека грците ќе си останат на пелопонез а србите на белградскиот пашалук...во ЕУ нормално...

ајдеее шо нема да им текне
наредно нешто Роналдињо е грк:vozbud:

Ексклузивно очекувајте Чак Норис е грк :pos2:

Ќе има уште многу теории од нашиве соседи, уште колку луѓе ке излезат дека се срби, бугари, и грци...ова е само почеток....Ќе дојде ден кога ке кажат дека и светот настанал од грција....Ама тоа ти е народ што живее во илузија....Уствари не е целиот народ во овие земји таков, туку такви се политичарите, тие што се на власт и што уште ќе доаѓаат и оние кои немаат блага веза од ЖИВОТОТ!!!:toe::toe::tapp::tapp:

Uste ova glupost treba da ja slusnam.:pos2::pos2::pos2::pos2: Uste malku ke recat i deka se so pocnalo na ovoj svet bilo grcko ili pak deka Adam i Eva bile Grci :pos2::pos2::pos2:

Што е следно? Првите вонземјани прв пат кога ја посетиле планетава директно во Грција отишле на посета и земале грчко државјанство?:lud:

Што е следно?Првите вонземјани прв пат кога ја посетиле Планетава директно во Грција отишле на посета и земале Грчко државјанство?:lud:

Нишо опасно бе. Јас иам една теорија поткрепена со "факти" дека Александар Македонски ја открил Америка...секој народ си прави такви сопствени истражувања преку кои ќе го зајакне својот имиџ.

офтопик: мацо, дал примети шо се дешава кога ќе го напишеш името на јужниот сосед во пост? :)

Нишо опасно бе. Јас иам една теорија поткрепена со "факти" дека Александар Македонски ја открил Америка...секој народ си прави такви сопствени истражувања преку кои ќе го зајакне својот имиџ.

офтопик: мацо, дал примети шо се дешава кога ќе го напишеш името на јужниот сосед во пост? :)

Мхм.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom