Геј парада во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа штом е така , јасен ми е твојот став и вака ми изгледа дека ти би подржала се и сешто ...или се лажам..:wink:

Далеку од тоа, едноставно имам голем број на геј пријатели кои што вистински ги ценам и почитувам поради луѓето кои што се, а не поради тоа која сексуална определба ја имаат.
За да се бориш и да застанеш зад нешто мораш пред се да имаш некоја лична причина зошто го правиш тоа, кај мене, во оваа проблематика се повеќе, не само една.:)

Далеку од тоа, едноставно имам голем број на геј пријатели кои што вистински ги ценам и почитувам поради луѓето кои што се, а не поради тоа која сексуална определба ја имаат.
За да се бориш и да застанеш зад нешто мораш пред се да имаш некоја лична причина зошто го правиш тоа, кај мене, во оваа проблематика се повеќе, не само една.:)

Па ок ,ти дружи се со нив нема ништо лошо во тоа и они се луге ,нели !?..
Само не мора јавно да парадираат тоа е темата тука ..значи не би сакал јавно да се експонира работа која не е НОРМАЛНА...која не е ПРИРОДНА..
Поздрав.

Па ок ,ти дружи се со нив нема ништо лошо во тоа и они се луге ,нели !?..
Само не мора јавно да парадираат тоа е темата тука ..значи не би сакал јавно да се експонира работа која не е НОРМАЛНА...која не е ПРИРОДНА..
Поздрав.

Ајде мајката.. Од кај дека таа работа не е нормална или природна ?? Сексуалната определба не нормална ? И што сеа , сексот не е нормална работа..
Значи повторно сексот треба да стане Табу тема ....
А нормална работа е да шетаат со политички пароли низ градов? Да создава омраза меѓу различно партискиопределените луѓе е правилно и нормално нели..?
Што ти смета тебе ако шетаат хомосексуалци во парада , ќе те плеснат по задникот ?? Не , епа ??
Ако не ти се допаѓаат , ако не сакаш да ги гледаш не ги гледај едноставно , неможеш да им забраниш....

Блајнд немој да ни продаваш овде некои глупи либерално толерантни глупости.Хомичите се болни и нивната сексуална определба е болест која ако не може да се лечи треба да се уништи.Па што е бре следно???Бракови со животни.Ајт доста со тие либерални глупости.

Блајнд немој да ни продаваш овде некои глупи либерално толерантни глупости.Хомичите се болни и нивната сексуална определба е болест која ако не може да се лечи треба да се уништи.Па што е бре следно???Бракови со животни.Ајт доста со тие либерални глупости.
Доста со тие средновековни мислења.. Од каде тоа дека сексуалната определба е БОЛЕСТ ???

Solid и шо ти е предлогов со уништување на хомичине? Да ги стаат у слама и да ги запалат сите? Да ги пукаат штом признае некој дека е хомо? И шо мислиш кога ако по некој случај се истребат сите (шо е практично невозможно), нема да има у иднина некој шо органот му се пали на друг од ист пол? Подобро ли е истиот тој да се преправа дека е хетеро, да си земе жена на која не му се дига, и да и го уништи нејзиниот живот со фактот шо тоа го направил само за да ги задоволи своите родители и оние околу него дека сака женски?

Инаку против парада, ги прифаќам како нормални луѓе, но парадите таа слика ја заматуваат. И затоа сум против. Ако сакаат да ги прифатат како нормални повеќето, нека се однесуваат и нормално пред другите луѓе.

И успат со болеста, како можете сите вие да гледате порничи со болни луѓе :lud: (лезбејки, ако на некој не му е јасно)

Доста со тие средновековни мислења.. Од каде тоа дека сексуалната определба е БОЛЕСТ ???
Болест е кога бираш партнер од ист пол.Тоа е против сите закони(природни,црковни,морални...).

И успат со болеста, како можете сите вие да гледате порничи со болни луѓе :lud: (лезбејки, ако на некој не му е јасно)

Не бе,ти мое гледаш и може многу други гледаат но не гледаат СИТЕ..
А и има порничи кај што нема болни луге( лезбејки- ова ако не ти е јасно :helou:)

Ајде мајката.. Од кај дека таа работа не е нормална или природна ?? Сексуалната определба не нормална ? И што сеа , сексот не е нормална работа..
Значи повторно сексот треба да стане Табу тема ....
А нормална работа е да шетаат со политички пароли низ градов? Да создава омраза меѓу различно партискиопределените луѓе е правилно и нормално нели..?
Што ти смета тебе ако шетаат хомосексуалци во парада , ќе те плеснат по задникот ?? Не , епа ??
Ако не ти се допаѓаат , ако не сакаш да ги гледаш не ги гледај едноставно , неможеш да им забраниш....
Сексот е нормална работа ама само кога тоа го прават двајца луѓе од два различни пола.Основната причина поради која водиме љубов е креирањето на нови човечки суштества а со тоа и опстанување на нашиот човечки род и неговата бесмртност.При истополов секс нема креација,нема продолжување и опстанување на родот, и нема ефект.

So kur nie ne praime parada deka sme str8 be?! So kur ke praat oni parada so se bolesnici a nie ne praime??

U srbija ubavo im napravija.

Дали ако како хетеро сакам само анален секс, на пример, значи дека треба тој податок да си го пишам на чело и да го кажувам со група мои истомисленици на плоштад,преку парада?

Дали ако како хетеро сакам само анален секс, на пример, значи дека треба тој податок да си го пишам на чело и да го кажувам со група мои истомисленици на плоштад,преку парада?
Подобро основај си невладина организација со таа цел.

Болест е кога бираш партнер од ист пол.Тоа е против сите закони(природни,црковни,морални...).
Па значи болест е исто така да имаш секс пред брак бидејќи ги нарушуваш црковните вредности. И од каде тоа морална вредност ? Морална вредност неможеш да нарушиш бидејќи сам си ја поставуваш во твои размери , затоа моралните вредности се разликуваат од правните. Природните вредности како и да е се различна работа , ако е толку неприродно зашто секојдневно гледаш 2 машки кучиња како имаат секс?

Точно така. Што ми е мене гајле ако они се геј?! Треба цел свет да знае дека се поинакви? :nesvest:

Точно така. Што ми е мене гајле ако они се геј?! Треба цел свет да знае дека се поинакви? :nesvest:
Ти се случило да се бациш со дечко ти на јавно место, некаде на улица?Сигурна сум дека да, некогаш, барем еднаш.

Што му е на светот гајле ако си стрејт?! Треба цел свет да знае дека си иста?:nesvest:

:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom