Геј парада во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата ZoraNaSlobodata
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мал додаток во твојава реченица ".. Posto si tolku mangup kad tad i ti ke go jades СТАПОТ ajde pozdraf "...Ал, шо знаеш, можда тоа го бараат парадериве? До душа ниедна револуција не поминала без крв и жртви, па зашто мора педерскава?

Никој не е будала па да сака да јаде ќотек.

Ама и никој не е будала да трпи дискриминација заради луѓе како Вас.

A би го ебал??

Значи златен, неверојатно е тоа колку ниско можеш да се спуштиш.
Глибаш во талог и тиња.

Цело чудо што админите дозволуваат вакви коментари кои не содржат ништо цивилизациско во себе.
Простак!

Стрејт си? Мило ми е.
Признат си како таков? Не те дискриминираат како стрејтер?
Имаш право на брак со таа што ја сакаш?
Хм? Од што си ти дискриминиран?
Забрането ти е школување?
Ограничен си во движењето?
Не ти даваат пасош?
Во апликација за вработување треба да пополниш и сексуална ориентација?

Кои права ги немаш ти кои ги имам јас?
И Србите и Македонците негираат дека постојат хомосексуалци!
Нема?
Епа еве, да видите дека има!
Ниту Србите, ниту Македонците, ниту било кој народ на планетава негира дека има хомосексуалци помеѓу нив.

Ме боли бре кур кој е хомич, дали ти е јасно? Ниту ме интересира, ниту пак ќе ме интересира. Како што реков, секој може што сака да прави во спалната соба.

Ако сакаш еби се и со ној, for all I care! Море ако сакаш да дркаш на слики од диносауруси - дркај! Кој ти брани. Ама која куртонска потреба ти е таа да презентираш што правиш во спална после работно време...

Следно, не си ти крив што си хомо, ниту пак сакам да те обвинувам и покажувам со прст, ама да би излегол во Скопје на таква парада, ќе те покажувам со прст, не затоа што „мразам педери“ или слично, туку поради сеир, со цинична насмевка на лице и со вперен прст ќе викам „кои сте вие морони што чувствувате потреба да му се докажувате некому“.

А секогаш, во секој момент ако ти и твојот дечко сте спремни вашата врска да ја овековечите со брак, најблиску ви е Хрватска.

Ај убо прочитај за шо се однесува и којпалел знаме... и кој го прогласил за легитимно тоа... ај убо процитај и опули ги очите... тоа е стрејтерска организација... ок? на фејсбук и на београд прајд и ај ве молам доста со напади и навреди... доволно е и овашо ни се случува во државава насилствово со убијци фанатици, навивачки квази групи, или какви и да се...

“Премиерот Цветковиќ предупредил дека одржувањето на Парадата на гордоста во центарот на градот е екстремно ризична и покажал подготвеност со заедницата ЛБГТ да покрене дијалог за нивните проблеми.“

Аман бе, како така премиерот ќе преговара со фантомска група која, нели, не постои...

И сега?
Ќе ги уценуваат да не излезат, ветувајќи им дека ќе преговараат за нивните права и проблеми?

И друго: Ако читавте внимателно, сигурно ви е јасно дека некаква “стрејтерска група за поддршка на прајдот“ е таа која иницирала протестно палење на српското знаме. Со кои намери, не знам.

Никој не е будала па да сака да јаде ќотек.

Ама и никој не е будала да трпи дискриминација заради луѓе како Вас.

Значи златен, неверојатно е тоа колку ниско можеш да се спуштиш.
Глибаш во талог и тиња.

Цело чудо што админите дозволуваат вакви коментари кои не содржат ништо цивилизациско во себе.
Простак!

Ај па ти! Знаеш на каков СТАП мислев...

“Премиерот Цветковиќ предупредил дека одржувањето на Парадата на гордоста во центарот на градот е екстремно ризична и покажал подготвеност со заедницата ЛБГТ да покрене дијалог за нивните проблеми.“

Аман бе, како така премиерот ќе преговара со фантомска група која, нели, не постои...

И сега?
Ќе ги уценуваат да не излезат, ветувајќи им дека ќе преговараат за нивните права и проблеми?

И друго: Ако читавте внимателно, сигурно ви е јасно дека некаква “стрејтерска група за поддршка на прајдот“ е таа која иницирала протестно палење на српското знаме. Со кои намери, не знам.
Nikoj ne rece deka se fantomska grupa. Fakt e deka postojat sekade pa i kaj nas normalno ama isto taka e fakt i deka ne im se zagrozeni nikakvi prava duri imaat i privilegii.

Ај убо прочитај за шо се однесува и којпалел знаме... и кој го прогласил за легитимно тоа... ај убо процитај и опули ги очите... тоа е стрејтерска организација... ок?
Сеедно...
Јас реков дека палење на знаме е не легитимен акт и МОРА да биде казнет па макар и Клингонци да се тие што го палат...
А ова стрејтерска организација немој не ме радуј-пак хомосексуалците стојат зад нив...

@Outboy na балканов нема да добиете никакви права во следниве 1000 години ако сакаш ќе ставиме и кладба.
Декларативна модификација на законот не менува ништо битен е законот во срцата на луѓето, а тој закон не туку-така се менува.

Сеедно...
Јас реков дека палење на знаме е не легитимен акт и МОРА да биде казнет па макар и Клингонци да се тие што го палат...
А ова стрејтерска организација немој не ме радуј-пак хомосексуалците стојат зад нив...

Ејј ова бе Македонциве сме многу знаени, па од кај знајш дека позади хетеро стојат геј... хахахха... сега сите геј не напрај... хахахахДруг пат убо читај за да разбериш, тоа го што го прави стерјтерскана група , е контра ефект за ЛГБТ популацијата, која кај нас посебно е увелико распространета, само за жал многумина од нив го живеат животот во филм, како и некои овжде кои тука плукаат по геј луѓето, а уствари се хомо или некаква си би ориентација, и дома имаат жени и деца и глумат лудило... само ... велам. кој сака шо сака нека си прави...:tapp:

Хм? Од што си ти дискриминиран?
Забрането ти е школување?
Ограничен си во движењето?
Не ти даваат пасош?
Во апликација за вработување треба да пополниш и сексуална ориентација?

Кои права ги немаш ти кои ги имам јас?

Прво: 90% од стрејтерската популација смета дека хомосексуалците се добри само за сапун.

Второ: мнозинството Македонци имаат ист или сличен став како Лет3 “Во Македонија има еден геј и една лезбејка“.

Немам право на брак со “граѓанин на РМ“ кој е полнолетен и деловно способен, освен ако тој “граѓанин“ не е различен по пол од мене. Дискриминација невидена.

Во прашалник за дарување крв, се бара да пополнам дали сум имал секс со маж! Зошто? Ако секоја единица крв се испитува заради ХИВ/СИДА, која е причината за ова глупаво прашање?
Дискриминација.

Да излезам, како ти, со партнерот по град, фатен за рака, кој ми гарантира дека ќе поминам како ти фатен со жена ти?
Дискриминација.

Уште?

Следно, не си ти крив што си хомо, ниту пак сакам да те обвинувам и покажувам со прст, ама да би излегол во Скопје на таква парада, ќе те покажувам со прст, не затоа што „мразам педери“ или слично, туку поради сеир, со цинична насмевка на лице и со вперен прст ќе викам „кои сте вие морони што чувствувате потреба да му се докажувате некому“.

А секогаш, во секој момент ако ти и твојот дечко сте спремни вашата врска да ја овековечите со брак, најблиску ви е Хрватска.

Значи работите стојат вака: да, вие постоите, ама седете си дома. Водете љубов со кој сакате, ама тоа со кој го правите, не ни кажувајте нас. Значи од една страна барате: Ајде, излезете да ве видиме кои сте, вие што барате права. Од друга страна: седете дома, ако не ќе ве покажуваме со прст.

Колку лицемерно...

Може и ние да побараме од вас вака да се однесувате? Не се шетајте фатени за рака, не се бакнувајте на јавни места... за да не ни се гади на нас, педерите. ОК?

В ред. Те исчитав. На други гејови би им дал права. Ама на педерчина како тебе, една крива, по тил. И тоа од спунт. Па за да не испаднам дрзок, препрочитај ме уште еднаш, па одговори пак, или остај отспиј го коментарот, па прочитај го утре пак, па пиши, или не. И онака ми е гајле.

Немам право на брак со “граѓанин на РМ“ кој е полнолетен и деловно способен, освен ако тој “граѓанин“ не е различен по пол од мене. Дискриминација невидена.

Ни хетеросексуалци мажи немаат право на брак со маж

Во прашалник за дарување крв, се бара да пополнам дали сум имал секс со маж! Зошто? Ако секоја единица крв се испитува заради ХИВ/СИДА, која е причината за ова глупаво прашање?
Дискриминација.

И Хетеросексуалец одговара на истото прашање во истиот прашалник

Да излезам, како ти, со партнерот по град, фатен за рака, кој ми гарантира дека ќе поминам како ти фатен со жена ти?
Дискриминација.

И хетеросексуалец да помин низ град со маж фатен за рака може сешто да му се случи

Само толку??

НЕМА ДИСКРИМИНАЦИЈА
истите правила и закони кои важат за гејојте важат и за хетеро. Вие барате некои екстра права, не ние.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom