Газирани пијалоци или природни сокови?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Газирано:
1.) Coca Cola (претерано)
2.) Кокта

Природно:
1.) Све што ќе ми направи баба ми :)

Природни ама баш природни свежо цедени од лимон и портокал со неколку коцки лед, за горештиниве таман

Ммм... чекај уште не дојдоа горештините :)
Инаку да... обожавам лимонада.

газирано ако ме мучи стомак или ако сум прејаден ако ми се повраќа и слично.. инаку повеќе преферирам густи сокови т.е оние по природнине да ги речам

Само вода ништо друго, сега нормално се пијам, газираните не сакам да ги пијам заради тоа што се штетни, природните сокови, многу ретко се природни, позади на етикетата ретко можете да наидете на сок кој што има повеќе од 50% овошје, така да водата е најчиста и наприродна.

Ако веќе пиете газирани сокови правиот избор е Кокта, добра е на вкус, ефтина е и пред се нема ортофосфорна киселина а ни кофеин! (овие 2 состојки ги има во Кока Кола на тони!)

Абе порано пиев секакви каков има таков а сега пијам исклучиво природен сок (мислам на негазиран) највеќе Вива а понекогаш и други, а да многу сакам лимонада ама ме мрзи да си направам.

Природен сок.:smir: Газирано пијам многу многу ретко, на гости некаде ко ќе ме послужат и надвор некогаш.

Газирани секогаш...

природни сокови најмногу пијам кога не ме мрзе да си направам сок, а вода најмногу пијам
газираните дебелеат и ме боли грло од нив :pipi:

Од секогаш пијам газирани сокови(Кока Кола,Фанта,Швепс),и некако не можам да замислам никаков друг сок освен наведениве...:smir:

Кога морам, газирани или природен, најчесто вода

Пијам повеќе газирани,а сакам повеќе природни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom