2-ра Гарфилдова заповест: "Лажи кога мораш, кради кога ти треба, не убивај натерај некој друг нека го стори тоа за тебе, прељубата е дозволена се додека не знаат повеќе од 3 живи луѓе."
3-та Гарфилдова заповест: "Секогаш мисли пред да речеш нешто и имај бескрајно доверба во мене. Ако за нешто не си сигурен прашај ме ке ти одговорам секогаш прецизно и концизно бидејќи јас знам се и тоа ке го подделам само на тие најверните"
Ох семоќен Гарфилду... тешко ми е.... овие твои 3 заповести ме преоптеретија.... слаба ми е батеријата.... праам Диверт кај НиколаП... тој нека продолжи со наредните се додека не се наполни батеријата.
4. Не јади кромид свеж, посебно пред излегување, оти кромидот е нечист, а и очи болат. Ако мораш да го јадиш, испржи го, ама притоа спомни го името Гарфилдово
5. Жената на комшијата свој ако ја возљубуваш, прави го тоа само во случај, да си сигурен дека е гарант, комшијата твој барем километар одалечен од тебе. Секогаш претходно, испланирај ја рутата за бекството. О,да... И спомнувај го името Гарфилдово.
Во Гарфилдијанството нема годишни разлики.... ние сме вечно млади... секое спомнување на името Гарфилдово претставува продолжување на животот за 1 ден...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.