ГАРФИЛДИЈАНСТВО версус религиите досегашни (Еко1 и НиколаП се пророците)

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
1-ва Гарфилдова заповест:
"Гарфилд е најубавиот, најпаметниот, најшарматниот, најсексипилниот. Тој е совршенство"

2-ра Гарфилдова заповест:
"Лажи кога мораш, кради кога ти треба, не убивај натерај некој друг нека го стори тоа за тебе, прељубата е дозволена се додека не знаат повеќе од 3 живи луѓе."

еве корица за светата книга
garfieldcard2.jpg

Кој се сомнева на клада! Или Еко ќе го коли!

П.С. префрлам од онде овде.

3-та Гарфилдова заповест:
"Секогаш мисли пред да речеш нешто и имај бескрајно доверба во мене. Ако за нешто не си сигурен прашај ме ке ти одговорам секогаш прецизно и концизно бидејќи јас знам се и тоа ке го подделам само на тие најверните"

Ох семоќен Гарфилду... тешко ми е.... овие твои 3 заповести ме преоптеретија.... слаба ми е батеријата.... праам Диверт кај НиколаП... тој нека продолжи со наредните се додека не се наполни батеријата.

4. Не јади кромид свеж, посебно пред излегување, оти кромидот е нечист, а и очи болат. Ако мораш да го јадиш, испржи го, ама притоа спомни го името Гарфилдово

Ако го најдиш Шлак, на форум или на јаве, потсети го дека е залуден и верва во грешни догми.

Него шега на страна, да не се зезаме, темава е во философија и содржи многу од елементите од претходната дискусија со Шлаки и Трилчо залудените.

5. Жената на комшијата свој ако ја возљубуваш, прави го тоа само во случај, да си сигурен дека е гарант, комшијата твој барем километар одалечен од тебе. Секогаш претходно, испланирај ја рутата за бекството. О,да... И спомнувај го името Гарфилдово.

Колку години е разликата помегу пророците Еко1 НиколаП
Исто како Исус И Мохамед 600 години

Во Гарфилдијанството нема годишни разлики.... ние сме вечно млади... секое спомнување на името Гарфилдово претставува продолжување на животот за 1 ден...

Чек сеа, а ја ако си го споменам, кај година плус бе? јас сум нели бези вонвременски.
Немој да ти пуштам синот наземи, па да те распне на крст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom