Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
@ElNinho

Не беше коментарот за тоа, се сложувам со тебе дека можеше финалето да се „олесни“ со некој сцена помалце, но и вака е перфекција. Постот го напишав оти цело време читам како наеднаш сите понале да се транспортираат од едно место во друго, што еве со факти потврдувам дека не е ништо ново, од почетокот било така.

За Серси сакав да кажам, многу си во право, со тоа што го направи ама баш ништо не доби, си го ископа гробот, буквално! Кога Олена и рече во последниот нивен разговор дека никој веќе не ја сака во градот и ја праша сите ли ќе не убиеш сега, никој не претпостави дека лудачава била озбилна.
Но жената веќе е непресметлива, помирена е со судбината, затоа за Томен ни солза не пролеа, целосно индиферентна, само на злоба е останата, права Мad Queen.

Но сега против себе ги сврте остатоците од верниците, благородништовото од градот чии што припадници беа во катедралата, Тајрел, Мартел (односно Сендс, копилињата на Мартел), плус непријателскиот Север и Вејл и сигурно и пола Ланистери, со оглед дека ги скина Кеван и Лансел, а Џејми сигурно нема мирно да прифати се што се случи особено не за Томен. Пророштвото ќе се оствари до крај, не и давам на Серси повеќе од четири епизоди живот во седмата сезона.[DOUBLEPOST=1467032907][/DOUBLEPOST]
Сега Џон колку војска имат на располагајне на северов без таа на Бејлиш нормално?

Ситнишот што остана после битката и не знам колку луѓе од новите куќи што му се заколнаа на верност како Мандерли, Гловер и останатите.

И 62 луѓе на Мормонт и девојчето што ги води што вреди за стотина :D

Ќе беше супер да не знаевме претходно дека Џон е Таргеријан и дека Серси ќе го запали градот. Вака ко веќе да сум ја гледал епизодата. Ви ебам теории, не ве читам више, цело задоволство од серијава ми се изгуби.

Последно уредено:
Алал да им е на дечкиве на темава на кои цела сезона све им е предвидливо. Би сакал да ни напишете вака што ќе биде со војната во Сирија, дали Шкотска и Северна Ирска ќе се отцепат од Велика Британија после Brexit-ов, дали Русија конечно ќе излезе на топло море, дали/кога Македонија ќе влезе во ЕУ и НАТО и дали ќе го мењаме името, дали у Венецуела конечно ќе се крене народот против војската која де факто е приватна армија на корумпираната влада, што ќе се случи со арапските држави кога нафтата нема да биде повеќе #1 најбаран ресурс и дали подемот на десницата во западна европа ќе значи обвновување на фашизмот и нацизмот или едноставно конечно ќе дојде до баланс на конзервативизмот и либерализмот низ државите.

Кога ќе можете пишете, без брзање. Само тоа да не биде ОТКАКО ќе се десат сите работи, пошто така НЕ БИ ИМАЛО ПОЕНТА тоа дека све било предвидливо!

ШУКУРАЦ!

Рики другар, моментот кој тебе ти беше нај мајд фак епизодава, мене ми беше предвидлив затоа што го имаше во книгите.

Таму друг лик го прави тоа, пече пита со месо од одвратните Фрејс, значи настанот го знаев.

Зошто ми беше предвидлив? Пошто 2+2=4. Во серијава мал милион пати досеа спојуваа ликови. То ест карактеристики од еден ги вметнуваа во друг, дејствиа од еден лик ги вметнуваа во арката на друг веќе постоечки, ствари од еден кај друг итн..

Што е разбирливо, затоа што така кратат на нов кастинг за ликови и штедат пари.

И штом веќе тој лик во серијава не беше ни приближно до Фрејс, а токму Арја која на истокот се тренираше да менува ликови беше најлогичниот исход. Она ќе ја има приканата и на LSH.

Секако дека немаше да го пишам ова претходно оти ќе испаднеше спојлер на некој начин.

Друга работа, сеа по нетов врие од милиони теории за наредните епизоди кои се основани на leak-ови од сценарија. Мене ич не ми се допаѓа тоа, фактички не се теории туку спојлери, глеав да ги одбегнувам, али не моеш. Мислам дека за претходните сезони немаше, имаше само book spoilers кои ги лупаа идиоти кои гуглаа „Што ќе се деси во книгите“, сеа е толкав хаос што Литлфингер може да позавиди.

А за Brexit, со душа сакам да има таков плот твист, баш ко Брегзит наредна сезона и да ни направи mindfuck на сите. Не ми смета мене тоа што имаше предвидливи работи, баш напротив, едвај чекав да се деси Promise me Ned и KING IN THE NORTH. Но некој јак твист не е на одмет, таков беше стилот на серијата досеа.

Рики другар, моментот кој тебе ти беше нај мајд фак епизодава, мене ми беше предвидлив затоа што го имаше во книгите.

Таму друг лик го прави тоа, пече пита со месо од одвратните Фрејс, значи настанот го знаев.

Зошто ми беше предвидлив? Пошто 2+2=4. Во серијава мал милион пати досеа спојуваа ликови. То ест карактеристики од еден ги вметнуваа во друг, дејствиа од еден лик ги вметнуваа во арката на друг веќе постоечки, ствари од еден кај друг итн..

Што е разбирливо, затоа што така кратат на нов кастинг за ликови и штедат пари.

И штом веќе тој лик во серијава не беше ни приближно до Фрејс, а токму Арја која на истокот се тренираше да менува ликови беше најлогичниот исход. Она ќе ја има приканата и на LSH.

Секако дека немаше да го пишам ова претходно оти ќе испаднеше спојлер на некој начин.

Друга работа, сеа по нетов врие од милиони теории за наредните епизоди кои се основани на leak-ови од сценарија. Мене ич не ми се допаѓа тоа, фактички не се теории туку спојлери, глеав да ги одбегнувам, али не моеш. Мислам дека за претходните сезони немаше, имаше само book spoilers кои ги лупаа идиоти кои гуглаа „Што ќе се деси во книгите“, сеа е толкав хаос што Литлфингер може да позавиди.

А за Brexit, со душа сакам да има таков плот твист, баш ко Брегзит наредна сезона и да ни направи mindfuck на сите.

Кој кур ги спомнувате книгите во темава?

Кој кур ги спомнувате книгите во темава?

Ја го поставував ова прашање претходните 5 сезони, го знам чуството и затоа еве ќе прекинам. :D

- Спомнете ја и камбаната шо утепа три луѓе со едно слободно паѓање. :D

А на курвата што беше у собата со стариот (Grand Maester Pycelle) што никој не и плати? а? А?

Ќе беше супер да не знаевме претходно дека Џон е Таргеријан и дека Серси ќе го запали градот. Вака ко веќе да сум ја гледал епизодата. Ви ебам теории, не ве читам више, цело задоволство од серијава ми се изгуби.
Izvini sto ke pisam ama toa so palenjeto na Cersei go ima u knigite vo malce modificirana verzija i posle proslata epizoda se razvrza diskusija na Reddit od tie sto ja imaat procitano deka ke bide taka. Nekoj potoa si ja donese tuka teorijata kako "svoja". Zatoa dobra slika so Reddit i KGN sto ja sumira temava napravi Isak Keyten.
Izvinete vaka da ne ve citiram od telefon ama serijata e donegde predvidliva ako gi imate citano knigite i dremete segde po net barajki odgovori i teorii. Sekako deka nekoja od 30,000 teorii ke ispadne deka e tocna.

Izvini sto ke pisam ama toa so palenjeto na Cersei go ima u knigite vo malce modificirana verzija i posle proslata epizoda se razvrza diskusija na Reddit od tie sto ja imaat procitano deka ke bide taka. Nekoj potoa si ja donese tuka teorijata kako "svoja". Zatoa dobra slika so Reddit i KGN sto ja sumira temava napravi Isak Keyten.
Izvinete vaka da ne ve citiram od telefon ama serijata e donegde predvidliva ako gi imate citano knigite i dremete segde po net barajki odgovori i teorii. Sekako deka nekoja od 30,000 teorii ke ispadne deka e tocna.

Тоа не е само кај серијата, да им биде појасно, и кај книгите се дешава затоа што некаде Мартин има оставано преголеми hint-ови, како нели RLJ.

Но он на пример остава 15 очигледни насоки, од тие 3 испаѓаат точни, 12 се твистови за кои оставал насоки, но речиси неприметливи. Затоа е ненадминлив во раскажување и навлекување да мислиш едно ќе се деси, се дешава друго и после искачаат детали и си викаш „ПА ДА БЕ“. Али курац што би помислил на тоа при прво/второ читање, јер или треба среќно да ги поврзеш работите или да си гениј.

@Krk1 извини за споменувањето на книгите пак. :D

@ElNinho

За Серси сакав да кажам, многу си во право, со тоа што го направи ама баш ништо не доби, си го ископа гробот, буквално! Кога Олена и рече во последниот нивен разговор дека никој веќе не ја сака во градот и ја праша сите ли ќе не убиеш сега, никој не претпостави дека лудачава била озбилна.
Но жената веќе е непресметлива, помирена е со судбината, затоа за Томен ни солза не пролеа, целосно индиферентна, само на злоба е останата, права Мad Queen.

Серсеи е во тотален нокаут моментално. Нема сојузници, сите куќи се против неа... Северот, Дорн, Олена, Калиси. Само Педофингер може да се сврти пак кон нејзина страна и искрено нема да ме чуди да се деси тоа, со оглед дека Санса не го послуша баш.

Друг фаворит и е Qybrin, кој исто ко неа малку повеќе е прејачан и над неговите реални моќи, па може да направи некоја „маестерска“ маѓија и слично.

Е да, џокер у покер може да испадне Еурон, скроз изумив на него.

И тука доаѓаме до друга предвидливост, поздрав @RickyLFC9.

Kaлиси доаѓа во КЛ, начекува само Ланистерска војска, лесно ја победува, влага во Red Keep кој сега е срушен со земја.
Во меѓувреме на северот се одвива загревање битка меѓу WW и Северот, се дешаваат чуда со ѕидот и снегот доаѓа и до КЛ.
Тука го глеаме исполнувањето на визијата на Дани и Брен, онаа каде што Дани шета низ распадната престолнина, додека врне снег.

Тек потоа у задњата сезона се дешава ultimate битка меѓу „огнот и ледот“.

Сеа не открив топла вода ја со ова, затоа што сите очекуваме да се десат слични такви работи.

Крај краева и целиов серијал е основан на пророштва, затоа и некои ствари изгледаат предвидливи.

Но тоа не го прави да не биде тоа што е, најдобриот серијал на сите времиња.

Епизодава беше ... стварно многу, многу добра. Да, може можеле да ги расподелат сцените и низ претходните епизоди, али немаше да го има овој ефект веројатно кај гледачите. Буквално сите ликови ги видовме, фалеше уште само Гендри од некаде да се појави. :D
Мене многу ми се допадна, сите сцени комплетно, од саат и седум минути ништо не би сменила.

Е сега. Јас нити читам теории, нити се замарам нешто многу со серијава освен гледање, така што ми беше изненадување ова со Серси што им еба матер на сите. Ми светна кога Лансел го буцнаа и ги виде тие бурињата. Серси ми е еден од најгрдите ликови, не ја можам од почеток, али од друга страна ми се допадна што го исчисти градот од босиве, а и што конечно се реши од тоа старото дртало. За Марџери искрено ми е криво, паметна си беше, не беше апсолутна кучка ко оваа, и светна дека нешто не е ко што треба, али џабе. Стварно ми е криво, океј лик ми беше. За Томен не очекував дека смотаниот ќе рипне, али тоа е. На Серси не и предвидувам многу време, сите кои седнале на тој тронот знаеме како завршиле.

Сем ќе има да чита, и да чита, и до крај на живот да чита. :D
Муабетот меѓу Даенерис и Тирион беше конечно добар и таман на емоции. Еден од поомилените моменти од епизодава.
Флешбекот со Нед и Лиана, исто емоционален момент. А и пренесувањето на сцената со очите на Џон. :X3:
За малава од Мормонт неам зборови. Кога ќе ми текне како го третираа Џон во првите епизоди сите, баш ко копиле, а сега го прогласија за кралче. :place:
И конечно Дени да тргне малце од мртва точка после 6 сезони. Има многу сојузници на нејзина страна, бродови, војска, змејови, што ти не. Не може никој од Вестерос да и застане на пат до тронот, освен Шетачите нели.

Во седмата сезона конечно ќе видиме веројатно средби меѓу најбитните особи и се надевам ќе биде многу, многу интересно.

Сцената со The King in the North, не ни знаев дека може човек толку да се наежи :D... Какво темпо имаше сцената, slow-building и експлодира после говорот од Лејди Мормонт кога станаа ветераните од Северот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom