Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
12438956_10153412463832734_804143915589524524_n.jpg

Секоја сезона се покасно и покасно ја ставаат бе, ццц..
Колку што знам имаат претходно некоја серија HBО во истиот термин.
Е сеа, некои би рекле дека HBO се плашат од AMC и нивната The Walking Dead, која иде во истиот термин во недела.

Ве молам ако може без спојлери да ми кажите зошто Санса и Ајра заминаа со Нед кај кралов. Јас мислев само Нед ќе оди за да биди Десница.

Инаку, стасав до 2х05. Лудница!!! Предобра серија. Се каам што ја омаловажував летоска. Квалитетот се гледа!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ве молам ако може без спојлери да ми кажите зошто Санса и Ајра заминаа со Нед кај кралов. Јас мислев само Нед ќе оди за да биди Десница
Требаше да одат цела фамилија, таму да живеат. Кејтлин остана заради состојбата на Брен. Да не му се случеше нему падот, ќе отидеа и тие тројца (Кејтлин, Брен и Рикон). ;)

Ве молам ако може без спојлери да ми кажите зошто Санса и Ајра заминаа со Нед кај кралов. Јас мислев само Нед ќе оди за да биди Десница.

Инаку, стасав до 2х05. Лудница!!! Предобра серија. Се каам што ја омаловажував летоска. Квалитетот се гледа!
Па Нед станува дел од тесниот совет на кралот, фактички као промоција на работа му доаѓа тоа, и човекот као глава на куќата и алфа мажјак со себе си ја носи и целата фамилија :)

Дечки, зошто семејствава го мразат сем. Таргариен? Што им направи Лудиот крал? И оти Денерис се смета за вистинска наследничка на Железниот трон? Without spoilers, please. :)

Дечки, зошто семејствава го мразат сем. Таргариен? Што им направи Лудиот крал? И оти Денерис се смета за вистинска наследничка на Железниот трон? Without spoilers, please. :)

Не знам колку е ова спојлер, т.е., некому може да му изгледа како таков. Затоа:

Па, во основа Лудиот крал бил прилично луд и меѓу другото сакал да гледа како горат живи луѓе. Меѓу нив се нашле и таткото и братот на Нед Старк. Башка, Роберт Баратеон бил верен за сестрата на Нед, ама синот на Лудиот крал и го имал меракот, па ја грабнал во една прилика, уште пред таткото и братот на Нед да бидат печени. Сестрата рикнала нешто подоцна, во близината на Дорна. После кралот ос Таргарјените (Ерис II) барал од Џон Ерин, чии штитеници биле Нед и Роберт, да му ги прати нему за да се позанимава со нив (или самиот да ги среди, не памтам баш). Овој одбил и ете неколку поводи за бунт.
Инаку Таргарјените се цик-цак династија :) по нормалниот владетел, доаѓа појачана верзија на Џофри (инцестот си го прави своето). Пред да ги снема, Таргарјените не биле многу популарни. Тивин му бил една до десниците на Ерис (ги имал повеќе, и повеќето наебале од него), па се откажал поради извесни проблеми со кралот, вклучувајќи го тука и Џејми. И Ланистери не биле премногу среќни со него.

Секој себеси за смета за вистински наследник на тронот :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom