Game of Thrones

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Секоја сезона се покасно и покасно ја ставаат бе, ццц..
Колку што знам имаат претходно некоја серија HBО во истиот термин.
Е сеа, некои би рекле дека HBO се плашат од AMC и нивната The Walking Dead, која иде во истиот термин во недела.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Ве молам ако може без спојлери да ми кажите зошто Санса и Ајра заминаа со Нед кај кралов. Јас мислев само Нед ќе оди за да биди Десница.

Инаку, стасав до 2х05. Лудница!!! Предобра серија. Се каам што ја омаловажував летоска. Квалитетот се гледа!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Ве молам ако може без спојлери да ми кажите зошто Санса и Ајра заминаа со Нед кај кралов. Јас мислев само Нед ќе оди за да биди Десница
Требаше да одат цела фамилија, таму да живеат. Кејтлин остана заради состојбата на Брен. Да не му се случеше нему падот, ќе отидеа и тие тројца (Кејтлин, Брен и Рикон). ;)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ве молам ако може без спојлери да ми кажите зошто Санса и Ајра заминаа со Нед кај кралов. Јас мислев само Нед ќе оди за да биди Десница.

Инаку, стасав до 2х05. Лудница!!! Предобра серија. Се каам што ја омаловажував летоска. Квалитетот се гледа!
Па Нед станува дел од тесниот совет на кралот, фактички као промоција на работа му доаѓа тоа, и човекот као глава на куќата и алфа мажјак со себе си ја носи и целата фамилија :)

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Дечки, зошто семејствава го мразат сем. Таргариен? Што им направи Лудиот крал? И оти Денерис се смета за вистинска наследничка на Железниот трон? Without spoilers, please. :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Дечки, зошто семејствава го мразат сем. Таргариен? Што им направи Лудиот крал? И оти Денерис се смета за вистинска наследничка на Железниот трон? Without spoilers, please. :)
Не знам колку е ова спојлер, т.е., некому може да му изгледа како таков. Затоа:

Па, во основа Лудиот крал бил прилично луд и меѓу другото сакал да гледа како горат живи луѓе. Меѓу нив се нашле и таткото и братот на Нед Старк. Башка, Роберт Баратеон бил верен за сестрата на Нед, ама синот на Лудиот крал и го имал меракот, па ја грабнал во една прилика, уште пред таткото и братот на Нед да бидат печени. Сестрата рикнала нешто подоцна, во близината на Дорна. После кралот ос Таргарјените (Ерис II) барал од Џон Ерин, чии штитеници биле Нед и Роберт, да му ги прати нему за да се позанимава со нив (или самиот да ги среди, не памтам баш). Овој одбил и ете неколку поводи за бунт.
Инаку Таргарјените се цик-цак династија :) по нормалниот владетел, доаѓа појачана верзија на Џофри (инцестот си го прави своето). Пред да ги снема, Таргарјените не биле многу популарни. Тивин му бил една до десниците на Ерис (ги имал повеќе, и повеќето наебале од него), па се откажал поради извесни проблеми со кралот, вклучувајќи го тука и Џејми. И Ланистери не биле премногу среќни со него.

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Секој себеси за смета за вистински наследник на тронот :D

Kajgana Shop

На врв Bottom