Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
61001657_2232239403560400_4773795830983294976_n.jpg

Погодете кој? :icon_lol:

Требаше и мораше крајот да се врти околу Дени и Џон. Или еден од нив или двајцата заедно. Можеа добри комбинации да се направат. Можеше Џон да им откаже љубов на Старкови и да ги скине Санса и Арја да воведе ред во the North и заедно со Дени да владеат. Можеше Џон да полуди и покаже лидерство после горењето на Кингс Лендинг па цел Вестерос да добие абер дека Џон е rightful heir to the throne и да се телепортира војска од цел Вестерос (како што правеа порано во серијата со брзи патувања) пред Кинг Лендинг па змејот да нејќе да се бори против Џон. Можеше Дени да консолидира позиции сеа и да ги скине сите пред да си воведе свој поредок.
Требаше да заврши така кралски, rising from the ashes со знамиња со трубачи со крунисувања, или можеби мега свадба со сите срања како што е редот.

Вака избраа премиер од ЛДП ебате.
Пушти си "Малата сирена" или Пепелашка на Дизни или евентуално некоја шпанска серија и уживај со трубачите и „И така среќно си живееа до крајот на животот“

Кога сме кај нелогичностите, зошто се уште има Night watch кога го победија ноќниот крал, а со дивјаците имаат примирје. Што побогу ќе прават Џон Сноу и останатите таму, ќе гледаат кај што паѓа снег и ќе прават снешковци?
Не гледам што е нелогично тука, Тирион дофрли финтата со постоењето на Night's Watch е дека на светот му треба место за злосторниците и отфрлените мажи по било кој основ, нешто слично како цивилизиран гулаг :)

Епизодава беше рај за кадри, можеше да се направи принтскрин на било која секунда и сликата комотно да оди на позадина на десктоп.

Кога некој би поставил линк од кадарот кога излегува Денерис и позади неа змејот ги шири крилјата.

Дрогон како го топи желесниот трон и во канџите го зема мртвото тело на Денерис е сцена која ќе се памети долго, поетично и епско.
Ova bese poepski pretstaveno u LOTR samo mesto stol imase prsten. Just saying.

Inaku mnogu paraleli imase poslednava epizoda so LOTR.

It's like poetry, it rhymes.

Заврши како заврши. Но ГоТ ќе биде една од најдобрите серии со тапа крај за долго време ми се чини. После ваква серија, се осеќам како да фали дел од мене, како празнина, налик депресија. Не знам дали е заради приврзување за ликовите, воодушевувањето со приказната или пак сооживувањето со настаните. Или пак reality kicks in во генеричениот живот каде што човек работи, јаде и спие ама без ГоТ. Како и да е. После секој крај на добра серија, филм или книга, го имам ова shitty feeling. И го мразам. Верувам не сум сам.

Заврши како заврши. Но ГоТ ќе биде една од најдобрите серии со тапа крај за долго време ми се чини. После ваква серија, се осеќам како да фали дел од мене, како празнина, налик депресија. Не знам дали е заради приврзување за ликовите, воодушевувањето со приказната или пак сооживувањето со настаните. Или пак reality kicks in во генеричениот живот каде што човек работи, јаде и спие ама без ГоТ. Како и да е. После секој крај на добра серија, филм или книга, го имам ова shitty feeling. И го мразам. Верувам не сум сам.
Болдираното. Од збор до збор.

Најдобар крај за Џон ќе беше да изврши самоубиство.
Како нај цврст лик, кој секогаш бил прорачунат во своите постапки и кој се вратил од мртвите со цел да ја исполни мисијата, убивајќи ја жената што ја сака само за да го спаси светот ќе беше најлогично одма после таа сцена да се самоубие, да ја следи во задгробниот живот. Нешто скроз антиклимактично од него но поетско.
Вака неговиот лик испадна без сврха.. :toe:

Tyrion: Our new king has chosen to send you to the Night's Watch.

Jon Snow: But I dun want it!

Пушти си "Малата сирена" или Пепелашка на Дизни или евентуално некоја шпанска серија и уживај со трубачите и „И така среќно си живееа до крајот на животот“

А овој крај не беше среќно си живееја до крајот на животот? :ROFLMAO:

Требаше идејата на Самвел Тарли што ја предложи на состанокот да ја применат и да распишат избори сите да гласаат и да го бираат кралот. Таман при крај на епизодата ќе имавме директно јавување од Винтерфел да кажат колкава е излезноста до 13:00 часот.

Едино Декстер имаше полошо финале, или можеби не?! :D

Како и да е, имавме одлични 8 години уживање.

Според нормата што ја постави Мартин, за убиството на Денерис, на Џон ќе му ја сечеа главата исто ко на Нед. Истото може да се каже и за Тирион. До смртта на Дени се беше топ. За самата смрт буквално никако не реагирав. Т.е помислив колку беше глупо. Никакви емоции. Само делот со Дрогон кога си ја зема и си летна беше ок. Од тогаш, па се до пред крајот (делот со советот) катастрофа, можеа подобро ваљда. Крајот беше добар, во комбинација со музиката ептен емоционален со Санса, Арја и Џон.
А иначе најмногу ме погоди сцената со Тирион кога ги пронајде брат му и сестра му мртви.:(

Најинтересното на советот ми беше шо поголемиот дел на претставници (Aryn, Tully, Tarly) одсекогаш биле Stark supporters освен Greyjoy и Martell :pos: било кој од Старковите да се посегнеше за да биде крал/кралица, ќе беа изгласани без око да му трепне :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom