Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.sportklub.rs/to-je-fer-plej-pustili-rivala-da-izjednaci-u-95-minutu

U engleskoj Ligi jedan (trećoj ligi). Na meču između Donkastera i Burija domaćin je dopustio gostu da se ušeta u gol u 95. minutu.Razlog je taj što je domaćin dva minuta ranije postigao gol preko Harija Forestera, ali nenamerno, prilikom vraćanja lopte posle fer-pleja.

Usledio je razgovor dve ekipe, a kada je Buri krenuo sa centra igrači domaće ekipe ih nisu ometali da izjednače. Šta reći sem SVAKA ČAST!

Е ајде бе ова само во Македонска лига го има... :pos::pos::pos::facepalm:

Во Охрид играа ФК Косел и ФК Македонија Ѓ.П. Третолигашот по првите 45 минути имал водство од 2:0 на стадионот „Биљанини извори“. Но тука завршило со фудбалот и почнал циркузот. Тимот кој има водство не се појавува на терен и по 15 минути чекање одлучено е средбата да биде прекината.
Зошто не се појави Фк Вулкан?

“Отидов во соблекувалната да ги опоменам и да им соопштам дека по 15 минути чекање ќе биде биде прекинат мечот во корист на Македонија Ѓ.П. И по таа опомена од Косел не се појавија“, објасни за Македонски спорт Мехмед Абдиу, членот на УО на ФФМ и делегат на средбата.

Но проблемот е друг. За ФК Вулкан од Косел играле двајца спорни фудбалери. Делегатот им побарал на домаќините покрај фудбалските легитимации по крајот на средбата да достават и лични карти за да се утврди дали Косел игра со вистинските фудбалери. Од страв да не ги фатат во фалсификат и да не им „летнат“ главите на многумина кои учествувале во таквото сценарио екипата на Вулкан не излегла на теренот и се предаде од Купот на Македонија и покрај водството од 2:0 по првите 45 минути.
Луѓето кои прекинот го поврзуваат со обложувалници и мафии не се свесни колку сето тоа е смешно, посебно за вакви средби за кои речиси и нема маркет поголем од 100 евра. Фалсификатот е кривично дело за кое се оди и во затвор, пишува Македонски спорт.

Ц.ц.ц... Не знам што да кажам, ова ме потсеќа како мал кога бев се пријавивме во 4 та лига младинци, другари од улица се собравме, исто од кај нас и тренер еден најдовме, спонзор исто така имавме од улица кај нас и кога ќе игравме некој натпревар зимавме некој постари и играа на друга легитимација... :pos:
Како за беља еднаш се погоди еден судија млад позна еден од нашите пошто му судел и пред тоа кога играл во друг клуб ама се знаеа и не не издаде :sneaky:

@ManUtdChampions Зошто и јас мразам офтопици избришав.
Него ајде зошто си ти богот на информациите кажи ми.

@ManUtdChampions Зошто и јас мразам офтопици избришав.
Него ајде зошто си ти богот на информациите кажи ми.
Не знам Факундо ти викам не сум поврзан со свeтот. Некоја титула им е изгуглај малце ќе најдеш. :D

Не знам Факундо ти викам не сум поврзан со свeтот. Некоја титула им е изгуглај малце ќе најдеш. :D

Факундо бе:pos:Демек ти знаеш ама не кажуваш?
Ости логички што може да биде.

Шо стана со Пике, читав нешто демек заради црвениот картон во понеделнико против Атлетик му следувала 1 годишна суспензија од шпанскиот фудбал.

Шо стана со Пике, читав нешто демек заради црвениот картон во понеделнико против Атлетик му следувала 1 годишна суспензија од шпанскиот фудбал.
И 10 години на Голи Оток! :pos:

Алесандро Неста е назначен за тренер на Мајами

[DOUBLEPOST=1441035381][/DOUBLEPOST]Инаку се работи за нов клуб, кој ќе почне од наредната сезона во Американската NASL
Еден од сопствениците е Паоло Малдини

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom