Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
И ако испадне вистина за Руни ондак идемо у ливаду мало, па ондак у фудбалске вести, и на крају завршичемо у трансфери?
Пред 1 година некој последен пат пишал во тема Шпекулации затоа и не сум го нашол и нема смисла да оди во шпекулации, кога све тоа спага под Фудбалски вести.
Не, тогаш се префрлаш/префрлате во фан клуб Арсенал.
Што има веза ако е пред година дена пишано, може и пред десет да е, темата не е затворена, префрлете се таму.

Бенфика загуби од Гимараеш 2-1 во финалето од купот и официјално стана најлузерска екипа сезонава, па и во последно време.

Само ме изнервира однесувањето на Кардозо, како сељаче му се пушти на Хуан Хесус, сакаше да се пресмета и го турна.
Затоа ќе остане во таа лига засекогаш. Да го турне Фергусон вака, да јаде пет копачки во фаца, па да видиме дали ќе се понаша ко дете од 2 години.

Бенфика изгуби титула во последни минути од мечот.

Во останатите вести утре се очекува да се раздени.

Бенфика загуби од Гимараеш 2-1 во финалето од купот и официјално стана најлузерска екипа сезонава, па и во последно време.

Само ме изнервира однесувањето на Кардозо, како сељаче му се пушти на Хуан Хесус, сакаше да се пресмета и го турна.
Затоа ќе остане во таа лига засекогаш. Да го турне Фергусон вака, да јаде пет копачки во фаца, па да видиме дали ќе се понаша ко дете од 2 години.

За во Европа знам, врз Бенфика има фрлено клетва. Ја фрлил некој унгариски тренер пред многу години, го избркале од клубот и несакале да му дадат поголема плата а освоил ЛШ мислам со Бенфика. На заминување рекол: Во следните 100 години Бенфика нема да освои европски трофеј. Пред некој ден за ова и во весник пишуваше.

Но незнам што е со нив во португалија.

Еве повеќе: http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=8EB0342638EC88498B88AD763FE37A95

Жално е навистина тоа што се им се случи на Бенфика годинава. Се загубија во последните минути. Искрено и немаат лоша екипа, али среќата и тоа како не ги сакаше. До некаде и самите се криви за лигата бидејќи имаа и тоа доста добра бодовна предност пред Порто.
Реално Гимараеш не е на ниво како Бенфика, но како и да е чудни денови за Бенфика. :)

За во Европа знам, врз Бенфика има фрлено клетва. Ја фрлил некој унгариски тренер пред многу години, го избркале од клубот и несакале да му дадат поголема плата а освоил ЛШ мислам со Бенфика. На заминување рекол: Во следните 100 години Бенфика нема да освои европски трофеј. Пред некој ден за ова и во весник пишуваше.

Но незнам што е со нив во португалија.

Еве повеќе: http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=8EB0342638EC88498B88AD763FE37A95

Недоразбирање имало со клетвата, не знаела дека требало само во Европа да работи.

Недоразбирање имало со клетвата, не знаела дека требало само во Европа да работи.

Клетвата е само за во европски натпреварувања. годинава во Португалија немаа среќа.

П.С. Бенфика годинава сите три трофеи ги изгуби со резултат 1:2

Порто 2-1 Бенфика
Челси 2-1 Бенфика
Бенфика - Гуимарес 1-2

Еден поглед илјада зборови:
970199_496081683797438_432088276_n.jpg

Монако и официјално викендов стана шампион во француската 2ра лига. Што значи дека и официјално Клаудио Раниери освои трофеј во својата кариера.

IN YOUR FACE HATERS !

988286_672256459457715_1035468257_n.jpg

With a brand valuation of US $860 million (€669 million), Champions League winners Bayern Munich have overtaken Manchester United ($837 million) as the most valuable brand in world football.

Za mnogu godini neka e.

ŠPANSKI MEDIJI TVRDE
Na pomolu veliki skandal: Najbolja liga na svijetu je namještena?

Piše: O. Š.
Veliki skandal s namještanjem utakmica mogao bi potresti španjolski nogomet.
Sportski dnevnik Marca tvrdi kako ima priznanja igrača, trenera i predsjednika klubova koji znaju da su neki pojedinci primali novac u svrhu namještanja rezultata ove sezone!
U namještanje su navodno umiješani klubovi iz prve i druge lige, a Marca donosi i neke izjave, ne navodeći identitete, prenosi Sportski.net.
“Prije utakmice s Levanteom trener nam je održao predavanje. Rekao nam je da će, ako mi zabijemo Levante izjednačiti i obrnuto, a ako do 85. minute ne bude golova da se prestanemo boriti, ali tako da se ne primijeti. Bilo je smiješno”, navodno je rekao jedan igrač kluba iz prve lige.
Jedan od trenera povjerio im se kako misli da ima potkupljene igrače u svojim redovima.
“Teško je, ne znam koga staviti u momčad jer ne znam tko je primao novac. Ne vjerujem polovici svojih igrača, a ako umjesto njih stavim mlađe, tada će mene optužiti za namještanje”, rekao je jedan trener.
Stanoviti predsjednik jednog od klubova iz Primere izjavio je kako njegovi kolege iz drugih klubova zataškavaju priče o namještanju.
“Ove je sezone netko igraču Rayo Vallecana nudio novac prije utakmice protiv Mallorce, ali ovaj nije htio niti saslušati do kraja. Sve je odmah ispričao čelnicima svog kluba, a oni su sve zataškali. Ja ne bih.”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom