Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Новата фифа листа е пуштена денеска.

1.Аргентина
2.Германија
3.Белгија
4.Колумбија
5.Холандија
6.Бразил
7.Португалија
8.Романија
9.Англија
10. Велс

Македонија на 105 место зад Оман,Гватемала,Етијопија и Куба :)
Другите:

Хрватска 14ти
Босна 26ти
Албанија 36ти ( рекордно )
Србија 43ти
Грција 44ти
Бугарија 68ми

Е шо им фали на Гватемала и Етиопија па? :D

Eтиопија можат да изиграат барем 90 минути јако :cool:

Поглупи песни од романскиве англиски здравје

Новата фифа листа е пуштена денеска.

1.Аргентина
2.Германија
3.Белгија
4.Колумбија
5.Холандија
6.Бразил
7.Португалија
8.Романија
9.Англија
10. Велс

Македонија на 105 место зад Оман,Гватемала,Етијопија и Куба :)
Другите:

Хрватска 14ти
Босна 26ти
Албанија 36ти ( рекордно )
Србија 43ти
Грција 44ти
Бугарија 68ми

Врска нема листава на фифа ко у Македонија да ја праат.
Кај се Шпанците?Италија?Само ми е мило за Белгија браво.

Како ли се додават поени на листава? Ептен некако нема везе. Аргентина им го собра местово на Германците, а ништо не направија. Можеби треба да котират високо ама па на чело да се нема шанси. Што барат Колумбија, Бразил, Холандија, Португалија и Романија на толку високо место. Наместо нив Шпанија, Италија, Хрватска, Чиле и САД.

Можно е повеќе бодови да носат интернационалните натпреварувања. Пример, годинава Аргентина играше Копа и стигна до финале а Германија не. Така го сфаќам ова. А Белгија стандард си крца победи веќе два циклуса по ред, ретко киксаат, очекувано е да се толку високо.

Можно е повеќе бодови да носат интернационалните натпреварувања. Пример, годинава Аргентина играше Копа и стигна до финале а Германија не. Така го сфаќам ова. А Белгија стандард си крца победи веќе два циклуса по ред, ретко киксаат, очекувано е да се толку високо.
Па да, така е. Имаше случај скоро кај што некоја од овие ботскиве држави со кои сме опкружени на фифа ранкингот (и ние како дупка на ботството нормално) играше утакмица и изгуби, а ние не игравме, па они паднаа под нас. Мислам дека не им е баш совршен системов.

На романциве не им знам фудбалер... од Хаџи, тука не го бројам Муту зашто тој беше наркос а не фудбалер :D

На романциве не им знам фудбалер... од Хаџи, тука не го бројам Муту зашто тој беше наркос а не фудбалер :D
Кристина Неагу :boksix::ROFLMAO:

Oва им е стоперот :angel:

Романците се новите Грци во фубалот. Им се падна лесна група па заради тоа скокнаа бајги. И сега на наредните квалификации на светско ќе бидат во одлична положба. Ќе бидат носители на група, а искрено треба да се во третиот шешир. Ќе им се паднат повторно некои боси екипи и така ќе се влечат се дур не им се случи распад систем ко на Грција.

Ама искрено и ме чуди како може Австрија, Словачка, Англија, Хрватска, Полска да се под нив, а имат подобар скор во квалификаците и се во потешка група.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom