Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
да го продаваше гронинген ентони ќе кошташе 15, дека ајакс го продава 100 милиони вредел...... освен тадич еден стабилен фудбалер не излезе од таа генерација која здрма 2 години во европскиот фудбал........ на тадич му се играше фудбал и остана во лига каде му дојдоа целосно до израз квалитетите....... клајверт и нерез ја тресеа холандија, направија трансфери не вредат ни како замена, зиех како можеше англија да ја одбери со неговата конституција и склоност на повреди, многу слични со ди мариа, ќе изиграат 5-6 кола феноменално па повредени се цела сезона, де јонг не е барса материјал колку и да се занесува дека вреди, заигра централно, полево и подесно не успеа да го надмаши бускетс, зад педри 3 класи е, ван де бек беше најслаб од таа генерација и немаше гарантиран провитмски статус, ама пошто ајакс продава извлекоа 40+ за него, бековите таљифико и мазруаи ништо посебно никогаш не биле, онана бил секогаш нарцисоиден и критичен, нешто слично на игита на времето, само начека да брани во тим кој доминира, ќе го видиме допрва каква кариера ќе направи......... како склоп сите заиграа али најголема заслуга имаше тадич во нападот со асистенции и голови, додека назад кичмата ја држеше беспрекорно блинд кој се врати во холандија зошто е прав спортист и фудбалер кој си ги знае можностите...... го заборавив де лихт кој се избрука во италија, колку го гледам во баерн набљудувач го најмиле бар на почеток на сезона........ манчестер требаше и мораше да ја започни реконструкцијата пред крајот на сезоната лани, сега во 5 до 12 може само да донесат некој прескапоплатен....... ај може да дотуркаат и до 6то премиерлигашко место ако имаат среќа

Секоја чест Барса. (y)

Баш ми е криво што не дојде.

Секоја чест Барса. (y)

Баш ми е криво што не дојде.

ќе си легни на брашното, реална плата и можност да игра на кампот како домаќин - желба на секој играч

Бог да чува 90милиони, воа е веќе лудост, поарно комотно нека си го задржат Ајакс и кој ги ебе.

Јас мислам дека ова е еден културен начин да се каже "Не ви го сакаме Роналдо, и не ви го даваме Осимен..."
Ниту им го нудиме Роналдо, ниту им го бараме Осмиен, туку Мендеш влече очаjни потези да му обезбеди на клиентот трансфер во тим што игра во ЛШ. :D

: Antony interview

Exclusive: interview with Brazilian star Antony on his future, Man United and more ⤵️

▫️ How is the negotiation for your transfer going?

▪️ Antony: "Since February of this year, my agents came to Amsterdam to inform Ajax of my desire to leave the club to face new challenge and that some interested clubs would arrive and with them, certainly a great offer".

▫️ What happened with Ajax?

▪️ Antony: "In June of this year, I interrupted my vacation and came personally to inform the managers of Ajax, including new coach, about my wish to leave and that they should consider this possibility, because it was a project for 2 seasons".

▫️ Antony, what did you tell the club so?

▪️ Antony: "During the window months, meetings continued and I also received a proposal from Ajax for contract renewal. I made it clear once again: I WANT TO LEAVE".

▫️ What happened today, Friday?

▪️ Antony: "Today, in a meeting with the club, I expressed my old interest in leaving - this time with considerable offer on the table. Others had already arrived! Ajax refused with argument that they only have 5 days to replace me".

▫️ Why Ajax don't want to let you go?

▪️ Antony: "I'm not asking Ajax to release me, I'm asking Ajax to sell me with the highest bid ever for Eredivisie player. I've been insisting on this theme since February so that the club could rebuild the team with peace of mind".

▫️ How do you feel about the club?

▪️ Antony: "I was very happy in Amsterdam, I won titles at Ajax, made friends and built part of my career, but now I REINFORCE that I am ready and full of motivation to follow my story and my dreams".

▫️ What's your position right now?

▪️ Antony: "People need to listen to me and understand that my motivation moves me towards happiness. I need this to continue performing at a high level. Ajax will always be in my heart!".

▫️ What’s your message to Ajax fans?

▪️ Antony: "I hope Ajax fans understand me... because the future for a football player is a totally uncertain thing and the opportunities can be unique!"

"My message is one of gratitude for Ajax, club and fans".

@antony00 ✍

#manunited #mufc #antony ⭐️

Antony: "Today, in a meeting with the club, I expressed my old interest in leaving - this time with considerable offer on the table. Others had already arrived! Ajax refused with argument that they only have 5 days to replace me".
Нормално. Ептен несфатливо од страна на Јунајтед. Веќе 2-3 месеци се знае дека Тен Хаг го сака играчот. Да отидеа со сериозна понуда во јуни, кога Ајакс беа отворени да преговараат за сите играчи, сигурно ќе го земеа за 50-60 милиони. Наместо тоа, цело лето го поминаа чекајќи го Де Јонг, и им текна на една недела пред крај да зимаат други играчи. Сега мора дебело да го преплатат. Ако се повлечат, го оставаат играчот во ептен лоша ситуација откако волку јавно пробува да изнуди трансфер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom