Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
AS и abc шпански весници соопштија дека Гризман донел одлука да остане во Атлетико.
После саат време, француски L'equipe пишува дека веста не е точна и дека Гризман сеуште нема донесено одлука што ќе прави.

Cr7 за сиромашни со понашањето.... :facepalm:
Па не е до него, сами медиумите шпекулираат. Иначе лекип сигурно повеќе знаат од овие шпанскиве, не се кредибилни воопшто тие.

Па не е до него, сами медиумите шпекулираат. Иначе лекип сигурно повеќе знаат од овие шпанскиве, не се кредибилни воопшто тие.
А според дефенса и Реал се вклучиле у трката за Гризман али знаејќи шо управа имаат тешко дека ќе испадне нешто.

Не знам што ве чуди Арсенал што прикажува интерес за Фелаини, Емери го сакаше додека беше во ПСЖ. Интересно ќе е да заврши кај нив по се што коментираа за него :icon_mrgr:

А според дефенса и Реал се вклучиле у трката за Гризман али знаејќи шо управа имаат тешко дека ќе испадне нешто.
Тек тоа ќе биде шок за Атлетико, знаејќи колку се мразат :D Управата нивна ништо не се прашува во случајов, си ја плаќаш откупната клаузула и се договараш со играчот. На 1 јули му се намалува клаузулата од 200 на 100 милиони евра.

Ако одлучил Антоан да остани паметна одлука донел. Ако ги исполни ветувањата управата, со добри трансфери, се спомнуваат Лемар, Ди Мариа, Алкантара, Сидибе ( овој изгледа е потпишан) Атлетико ќе биди доста силен наредна сезона, а за негов напредок подобро е да остани во Атлети и да биди алфа и омега одколку сенка на Меси во Барса.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Taман пак ќе се ојачаат за финале да изгубат. (y)

Napoli star Lorenzo Insigne is worth more than Real Madrid’s Cristiano Ronaldo, according to the CIES Football Observatory.

CIES rates Insigne as the world’s most valuable Italian at €103.4m and 23rd overall – €800,000 more than Ronaldo, despite his status as one of the top-two best players in the world.

However, he is behind Paulo Dybala, who is rated as the Serie A player with the highest transfer fee and ninth overall €163.4m.

The most expensive footballer in the list is not Barcelona forward Lionel Messi or Paris Saint-Germain’s Neymar but rather Tottenham Hotspur striker Harry Kane at €201.2m.

:icon_lol:

Told you so, џабе го кривите Мислинтат, Феаини ќе биде Емери избор на засилување, цела сезона имаше шпекулации за него во ПСЖ ама јас мислев дека сам си ги пушта за да му дадат подобар договор :icon_mrgr:

Од Ен-ЅонЅи на Фејлини, nice!

ако толку им треба висок играч од средина нека стават еден стап за ореви чукање.

Емери аут, нека иде у пичку матер најозбилно.
@Факе у право беше, ако стварно го донесе овој мајмунот јасно е дека Емери е земен за да се мотаме околу 5-7 место со потрошени 50 милиони.

Проблемот е што Фелаини се има малку преценето поради тоа што на Мурињо му служеше како пеник батон. Треба да се чува водство, стави го Фелаини, треба да се здобиеме со водство, пак стави го Фелаини. Не е лош играч ако го користиш во одредени ситуации, на пример во Арсенал многу би се нашол кога играте со физички поспремен противник, ако ништо друго знае да избие топка што паѓа во шеснаесетник без да направи мајмун од себе како Кошелни и Мустафи и да му ја поклони на противнички играч или пак за разлика од Велбек, знае да ја загради без да се сплетка. Сепак како што кажав, поради горенаведеното сега веќе бара по клубови и повисока плата и поголема минутажа. Фелаини да биде стартер во екипа која сака високи дострели - не е, но во одредени ситуации може да биде многу корисен играч.

Проблемот е што Фелаини се има малку преценето поради тоа што на Мурињо му служеше како пеник батон. Треба да се чува водство, стави го Фелаини, треба да се здобиеме со водство, пак стави го Фелаини. Не е лош играч ако го користиш во одредени ситуации, на пример во Арсенал многу би се нашол кога играте со физички поспремен противник, ако ништо друго знае да избие топка што паѓа во шеснаесетник без да направи мајмун од себе како Кошелни и Мустафи и да му ја поклони на противнички играч или пак за разлика од Велбек, знае да ја загради без да се сплетка. Сепак како што кажав, поради горенаведеното сега веќе бара по клубови и повисока плата и поголема минутажа. Фелаини да биде стартер во екипа која сака високи дострели - не е, но во одредени ситуации може да биде многу корисен играч.

Нема оправдување за потпишување на ваков играч, ај кај Велбек и Микитарјан можеше да се најдат позитивни карактеристики, млади играчи, имаат свои квалитети, ама оваа просечна бандера со 31 година што ќе бара висока плата не гледам како би го подобрила тимот, ако беше за висина и сила зошто златен Жиру си го продадовме, да не беше таа глупост може и сега ќе игравме ЛШ со освоена ЛЕ.

Нема оправдување за потпишување на ваков играч, ај кај Велбек и Микитарјан можеше да се најдат позитивни карактеристики, млади играчи, имаат свои квалитети, ама оваа просечна бандера со 31 година што ќе бара висока плата не гледам како би го подобрила тимот, ако беше за висина и сила зошто златен Жиру си го продадовме, да не беше таа глупост може и сега ќе игравме ЛШ со освоена ЛЕ.
Е да, во право си, не требаше тогаш таков потег ама па и Емери не беше тогаш менаџер.

Тек тоа ќе биде шок за Атлетико, знаејќи колку се мразат :D Управата нивна ништо не се прашува во случајов, си ја плаќаш откупната клаузула и се договараш со играчот. На 1 јули му се намалува клаузулата од 200 на 100
Шансите Гризман да заврши во Реал се минимални, во фудбалот се е можно, еден ден си ваму другото утро можиш во друг клуб да се разбудиш шо се вика ама за да се случи то точно управата дека не се прашва ама играчот треба да сака а Гризман има многупати изјавено дека во Мадрид не би потпишал никогаш. Интерес нормално ќе има од сите страни, класа играч е Антоан и секој би го сакал, башка шо медиумите си пишат се и сешто, дури не излези клубот со официјално соопштение ништо не е веродостојно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Само јас мислам дека Фелаини добро ќе им се најде на Арсенал? Како слободен играч го зимаат, а и не дека опциите што ги имаат моментално се нешто многу подобри. Ако е ок да се земе 34 годишен Лихтштајнер, не гледам кај е проблемот со Фелаини кој знае како да игра во ПЛ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom