Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Не, Реал ќе има 1/4 повеќе исклучиво само од ТВ правата. Барса и Реал годишно заработуват по 160 милиони евра од ТВ права, 5 милиони плус-минус. Одземи 25% шо Барса треба да ги плати на Sixth Street, значи ќе им останат 120 со шо Реал ќе е во предност 40 милиони евра.

Стартниот буџет зависи од повеќе различни приливи на пари, може да варира и до 100-150 милиони во предност на едниот клуб, зависно од титули и нивоа на пласман во ЛШ. За ланската сезона кога освоија ЛШ а Барса отпадна во групи сигурно се со 100 милиони плус во однос на Барса.

Офтопик се последните 10 страни, во Лалига темата требаше ова да се дискутира. :LOL:
Една четвртина ако ти е референтна точна буџетот на Реал, една третина ако ти е референтна точка буџетот на Барса. :D Под стартна мислев баш тоа, од ТВ права како основен приход, без додатоците за влезници, успеси, маркетинг и слично.
Реално навивачите сакаат успех сега, не за 5-10-20 години, сепак фудбалот е забава за сите нас. Ќе се изгубеше многу повеќе ако не се инвестираше сега ко што пиша Дел Бој поназад. Ако Барса сезонава ја освои лигата, никој курац нема да го боли за студио мудио.
Скроз го разбирам тоа, и не може да знаеме дали имало алтернатива на тоа решение, без разлика на желбите на навивачите. Тој дел можеби во мемоари ќе го напишат некогаш. Ама сепак, да прифатиш дека во наредните 25 години ќе имаш помал буџет од твојот ривал е прилично ризична ствар, баш по спортскиот успех.

сигурно бар пола од парите ќе си ги извади секој играч за сезона или две...... Лева распали на пријателските, имаше одличен пречек од 59 000 фанови на кампот(не ме држете за точна цифра), обештетувањето си го вади без проблем, рафиња по мене неочекувано многу ги надмина очекувањата на припремите, ќе си ја извади платата од фан базата без проблем итн итн....... ако му тргне на чави да изгази убедливо првите 4-5 кола сите засилувања ќе си ги извадат трошоците за годинава, в година нормално со нови сили
Меси е отстранет поради неговото его и влијанието, заради него немаше тренер со авторитет години наназад, испропаѓаа кутињо и грижман кои дојдоа во врвна форма, а не можеле да се поклопуваат во движењето со гоатот итн итн

сега се створа нова здрава средина каде секој играч ќе има свој импакт под водство на млада играчка легенда на клубот, со филозофија на игра на неговиот тогашен тренер (пеп)

барса беше најдобра со ЗЛАТНАТА ГЕНЕРАЦИЈА, а не само со ГОАТОТ, се оди на тој рецепт одново
Другар сум ти,не ме знаеш ама послушај ме другарски ти велам, земи го некако данте од кај нас и пресудете си моментално, доместос, ова-она...

Давор4е, не си ти крив. Мајка ти е за онадуење.

Мене апсолутно не ми пречат вакви работи, особено поради фактот што ми одат во прилог на констатацијата дека си исклучително неписмен и прост лик.

Само те цитирам, да остане запишано уште еднаш, кога ќе почнеш да плачеш и да се лигавиш по модератори дека те тепаат по вагина.

Ајде барем да беа проникливи, иновативни, разнолики. Сите одговори се фазон трето одделение, паралелка Чекор по чекор, соросовата. За греота. :pos:

И знам дека се препотуваш кога ќе ти светне црвено за нотификација, не си научен да ти пенетрираат во отворите. Ќе си пишеш нешто во фанклуб, некој линк, браво Меси, уа Реал, готово. Сега се истрча, малку повеќе се прецени, мислејќи дека си кадарен да дискутираш на некое повисоко ниво (повисоко во смисла на повеќе од коперација муабет, типичен за тебе), сфати дека не може назад, а мамицата некои неважни луѓе ти ја расплакаа на форум и грчевито се бориш да спасиш што може да се спаси.

Аморфен грев.

Мене апсолутно не ми пречат вакви работи, особено поради фактот што ми одат во прилог на констатацијата дека си исклучително неписмен и прост лик.

Само те цитирам, да остане запишано уште еднаш, кога ќе почнеш да плачеш и да се лигавиш по модератори дека те тепаат по вагина.

Ајде барем да беа проникливи, иновативни, разнолики. Сите одговори се фазон трето одделение, паралелка Чекор по чекор, соросовата. За греота. :pos:

И знам дека се препотуваш кога ќе ти светне црвено за нотификација, не си научен да ти пенетрираат во отворите. Ќе си пишеш нешто во фанклуб, некој линк, браво Меси, уа Реал, готово. Сега се истрча, малку повеќе се прецени, мислејќи дека си кадарен да дискутираш на некое повисоко ниво (повисоко во смисла на повеќе од коперација муабет, типичен за тебе), сфати дека не може назад, а мамицата некои неважни луѓе ти ја расплакаа на форум и грчевито се бориш да спасиш што може да се спаси.

Аморфен грев.
Дечко, кога нормалните луѓе викаат "ќути, има и полошо" мислат на тебе. Болдираниот дел не е за коментирање.. За греота си, нека ми прости Бог (атеист сум, ама за секој случај) што се задевам со некој како тебе.
Дај доказ, кога сум плачел кај модератор? Није се десило. Најголем плачко си на форумот, со тоа повеќето овде ќе се согласат.
Немој со оваа патетика, ќе ме расплачеш.

Ајде еден поздрав Лапорта ви испрати на сите искомплексирани лајна што серете тука на форумов 3 месеци.Мавајте хехенца и гледајте си ги вашите мизерни клубчиња.:love::love::love::love:

Фала и ние од Јунајтед еве плчачеме за тремка како Рабиот.

Real Madrid president Florentino Perez: “La Liga should be the sporting director at Barcelona. They say who they can or cannot sign. Barcelona are a great club. In my opinion, we are the two best teams in the world and when we play El Clasico it is watched by 600 million people.”

“Barcelona are a club that is worth a lot of money and they can go through a bad time. You have to do the things you have to do when you are in a bad situation.”

“Laporta has been at the club for just over a year, things don't get fixed overnight. Have patience and you will see that there will be great El Clasicos. We don't talk every day but we do when something worries us. We have a good relationship.”

кога ќе видиш дека на форумот има поголеми експерти отколку перез и лапорта заедно.....

Real Madrid president Florentino Perez: “La Liga should be the sporting director at Barcelona. They say who they can or cannot sign. Barcelona are a great club. In my opinion, we are the two best teams in the world and when we play El Clasico it is watched by 600 million people.”

“Barcelona are a club that is worth a lot of money and they can go through a bad time. You have to do the things you have to do when you are in a bad situation.”

“Laporta has been at the club for just over a year, things don't get fixed overnight. Have patience and you will see that there will be great El Clasicos. We don't talk every day but we do when something worries us. We have a good relationship.”

кога ќе видиш дека на форумот има поголеми експерти отколку перез и лапорта заедно.....
Ланската победа на Барса на Бернабеу е доказ дека Перез е душа човек...2 у 2 и 3+ кога сите товареа на Реал.

Не ме чудат овие изјави на Перез.....Нормално е да се штитат еден со другар педерските клубови бидејќи му одговара на двете да се силни од секоја можна перспектива....да пропаднат дај боже двете да исчезнат од мапата

Не ме чудат овие изјави на Перез.....Нормално е да се штитат еден со другар педерските клубови бидејќи му одговара на двете да се силни од секоја можна перспектива....да пропаднат дај боже двете да исчезнат од мапата
Има клуб шо неќиш да исчезне од мапата ? Лапнат еден..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom