Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Се враќаме на Калчо Романтика со Бранко Илиевски?
Бреееј времиња... Рекоба, Занети.. Бобо Виери.. Со мерак и сласт се гледаше калчо.. Сега дерби ќе дојде, треба да се крстиш гол да падне, камоли 3+ да искочи..

Се враќаме на Калчо Романтика со Бранко Илиевски?

Гласов кога го слушам секогаш ме потсеќа на дербито Милан-Интер. Во тој период бев симпатизер на Милан, ради Роналдињо, и следев редовно Серија А. Ама многу монотонен глас бе има човеков, некако језив дури.

Сите се молите за Бранко да коментира, али ја заборавате неговата бесна замена јувенташот Стево Костовски, кој со неговото коментирање би успал и хиперактивно дете на дроги

id-dcxmg9hpzns-youtube-automatic-1.jpg

Супер на мјут ќе си ги гледам.

Гласов кога го слушам секогаш ме потсеќа на дербито Милан-Интер. Во тој период бев симпатизер на Милан, ради Роналдињо, и следев редовно Серија А. Ама многу монотонен глас бе има човеков, некако језив дури.
Види монотониот глас перфектно одговараше на раскопаните Италијански терени со трибини на 200 метри од теренот поради атлетските патеки, меланхолично полупразни, надополнето со сивилото од дождливите есенски денови во едно Неделно полудепресивно попладне пошто утредента си во школо, со ултра неквалитетна слика од антена на телевизорот со миље...

Види монотониот глас перфектно одговараше на раскопаните Италијански терени со трибини на 200 метри од теренот поради атлетските патеки, меланхолично полупразни, надополнето со сивилото од дождливите есенски денови во едно Неделно полудепресивно попладне пошто утредента си во школо, со ултра неквалитетна слика од антена на телевизорот со миље...

Се наежив. Лавина од емоции и спомени ми причини овој краток текст. Ти благодарам за прекрасно и сликовито доловениот сив период од мојот фудбалски живот.

Недела, надвор камен ладно, твоите цел ден дома урлаат зашто не си пишувал домашна, ужасна атмосфера, утре дента си на школо, ти се плаче, на телевизија Калчо со Бранко Илиевски, после тоа се гледа Дневник, Спортски вести и Супер Бинго.

Трауми од детството.

Паралелно на Сител идат Астерикс и Обеликс.
Додека се бањаш за школо утредента и го слушаш татко ти како пцуе дека си го ебал целиот бојлер, на Сител оди Зоне Замфирова или Ла Лига.

Ако не најдат нови деца што се разбираат од спорт подобро нека не чепкаат. Со овие моментално што се пола држава ќе се откаже од гледање спорт.

Недела, надвор камен ладно, твоите цел ден дома урлаат зашто не си пишувал домашна, ужасна атмосфера, утре дента си на школо, ти се плаче, на телевизија Калчо со Бранко Илиевски, после тоа се гледа Дневник, Спортски вести и Супер Бинго.

Трауми од детството.
Глеаш Киево Лацио на замрзнат и до 20та минута тотално замаглен Бентегоди од дим од бакљи. Волиш.

Мило ми е што браќата коментатори ќе работат пак и нема да се понижуваат со домашни ракомети, мечувања и утрински програми . Орни се за работа, кузнае што све ни спремаат.

Иначе, верувале или не, Француско на еден индијански канал што сега е изгасен, сосема солидно го коментираше Жаре од 1на1. Од денешна перспектива, боље да си останеше коментатор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom