Darwin Nunez joins Liverpool in club-record
£85m transfer deal from Benfica. - Бенфика, клуб од Португалија. Дали Нуњез (Уругвај) вреди 85м фунти?
The Champions League winners have agreed to pay a transfer fee of around
€80 million to sign Tchouameni. Чуамени (Франција) купен од Монако (Франција) за 80м евра. Демек ценава е океј за него?
Ajax raise asking
price for
Antony from £68m to £84m to ward off
Manchester United transfer interest. Ентони (Бразил) од Ајакс (Холандија) според неговиот клуб вреди 68 - 84м фунти. Дај нека провери некој овие од Ајакс да не играат во ПЛ случајно?
Juventus have completed the signing of striker Dusan
Vlahovic from Fiorentina for £66.6m Секако дека Душан Влахович (Србија) си ја имаше сосема оправдано цената која Јувентус и ја плати на Фиорентина (Италија), која оди преку 70м евра.
Да не го заборавиме легендарниот трнасфер на Дембеле од Дортмунд (Германија) во Барселона за 140м евра. Рома за Алисон исто му зема +70м на Ливерпул, итн, да не набројувам сега.
Значи тука има екипи од 5 различни држави и сите до една си ги прецениле играчите кои не сакале да ги продадат. Арно ама се нашол клуб што решил да ја плати таа цена (за Ентини сеуште не) и едноставно се реализирал трнасферот.
Исто е и за Фофана. Не е дека Лестер нејќе да го продаде по никоја цена, па да бара 300м за него. Туку вика сакаме 90. Ако сакате да ни дадете супер, ќе ви го спакуваме и по пошта ќе ви го пратиме. Ако не - не ни смета. И тоа е тоа.