Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Цела среќа овој Фофана не е Англичанец, иначе уште толку ќе галамевте.
Исти курац како да е. Лупање 90 милиони за играч со цели 7 (со букви: СЕДУМ) натпревари изиграни сезонава во ПЛ :pos:

85 за играч кој имаше скршена нога и цела сезона не играше.
40 за ќумбе што е атлета во ебана италијанска лига, без никакви технички квалитети.
Ау Челзи, шта се збило бајо мој. Пробиваме дно со трансфериве.

Исти курац како да е. Лупање 90 милиони за играч со цели 7 (со букви: СЕДУМ) натпревари изиграни сезонава во ПЛ :pos:
Darwin Nunez joins Liverpool in club-record £85m transfer deal from Benfica. - Бенфика, клуб од Португалија. Дали Нуњез (Уругвај) вреди 85м фунти?

The Champions League winners have agreed to pay a transfer fee of around €80 million to sign Tchouameni. Чуамени (Франција) купен од Монако (Франција) за 80м евра. Демек ценава е океј за него?

Ajax raise asking price for Antony from £68m to £84m to ward off Manchester United transfer interest. Ентони (Бразил) од Ајакс (Холандија) според неговиот клуб вреди 68 - 84м фунти. Дај нека провери некој овие од Ајакс да не играат во ПЛ случајно?

Juventus have completed the signing of striker Dusan Vlahovic from Fiorentina for £66.6m Секако дека Душан Влахович (Србија) си ја имаше сосема оправдано цената која Јувентус и ја плати на Фиорентина (Италија), која оди преку 70м евра.

Да не го заборавиме легендарниот трнасфер на Дембеле од Дортмунд (Германија) во Барселона за 140м евра. Рома за Алисон исто му зема +70м на Ливерпул, итн, да не набројувам сега.

Значи тука има екипи од 5 различни држави и сите до една си ги прецениле играчите кои не сакале да ги продадат. Арно ама се нашол клуб што решил да ја плати таа цена (за Ентини сеуште не) и едноставно се реализирал трнасферот.

Исто е и за Фофана. Не е дека Лестер нејќе да го продаде по никоја цена, па да бара 300м за него. Туку вика сакаме 90. Ако сакате да ни дадете супер, ќе ви го спакуваме и по пошта ќе ви го пратиме. Ако не - не ни смета. И тоа е тоа. :)

Darwin Nunez joins Liverpool in club-record £85m transfer deal from Benfica. - Бенфика, клуб од Португалија. Дали Нуњез (Уругвај) вреди 85м фунти?

The Champions League winners have agreed to pay a transfer fee of around €80 million to sign Tchouameni. Чуамени (Франција) купен од Монако (Франција) за 80м евра. Демек ценава е океј за него?

Ajax raise asking price for Antony from £68m to £84m to ward off Manchester United transfer interest. Ентони (Бразил) од Ајакс (Холандија) според неговиот клуб вреди 68 - 84м фунти. Дај нека провери некој овие од Ајакс да не играат во ПЛ случајно?

Juventus have completed the signing of striker Dusan Vlahovic from Fiorentina for £66.6m Секако дека Душан Влахович (Србија) си ја имаше сосема оправдано цената која Јувентус и ја плати на Фиорентина (Италија), која оди преку 70м евра.

Да не го заборавиме легендарниот трнасфер на Дембеле од Дортмунд (Германија) во Барселона за 140м евра. Рома за Алисон исто му зема +70м на Ливерпул, итн, да не набројувам сега.

Значи тука има екипи од 5 различни држави и сите до една си ги прецениле играчите кои не сакале да ги продадат. Арно ама се нашол клуб што решил да ја плати таа цена (за Ентини сеуште не) и едноставно се реализирал трнасферот.

Исто е и за Фофана. Не е дека Лестер нејќе да го продаде по никоја цена, па да бара 300м за него. Туку вика сакаме 90. Ако сакате да ни дадете супер, ќе ви го спакуваме и по пошта ќе ви го пратиме. Ако не - не ни смета. И тоа е тоа. :)
Пред 5 години се бараа 100 милиони за Кулибали и 150 за Сергеј. Само во Англија :D

Бла бла бла...
Џабе споредуваш и релативизираш. Само во ПЛ се фрлаат баснословни суми за играчи за кои никој нема слушнато.
А и нема потреба да се правдате, не сте ми јасни. Тоа што по некаков случај сте почнале да навивате за тим кој игра во ПЛ, не значи дека сте вработени во ПЛ, па да мора да им изигравате адвокати. Сериозно.

Џабе споредуваш и релативизираш. Само во ПЛ се фрлаат баснословни суми за играчи за кои никој нема слушнато.
А и нема потреба да се правдате, не сте ми јасни. Тоа што по некаков случај сте почнале да навивате за тим кој игра во ПЛ, не значи дека сте вработени во ПЛ, па да мора да им изигравате адвокати. Сериозно.
Океј, фала на советот. (y)

Пред 5 години се бараа 100 милиони за Кулибали и 150 за Сергеј. Само во Англија :D
Кулибали и Сергеј кој за разлика од фофана имаат изиграно поише од 1 комплетна сезона нешто што Фофана го нема.

Кулибали и Сергеј кој за разлика од фофана имаат изиграно поише од 1 комплетна сезона нешто што Фофана го нема.
Џабе ти се и 10 сезони врвен фудбал, ако не играш <3 premier liga <3 :icon_lol:

Да беше писмен, барем фудбалски, ќе знаеше дека со БуКви СедУм, Фофана лани ја искрши ногата и скоро цела сезона ја пропушти. Ама дека не си, ќе се бламираш секојдневно и ќе добиваш на очен капак машки полов орган.

Со букви: СЕДУМ. :pos:

Кој пишува на темиве, мајко моја.

Да беше писмен, барем фудбалски, ќе знаеше дека со Букви СедУм, Фофана лани ја искрши ногата и скоро цела сезона ја пропушти. Ама дека не си, ќе се бламираш секојдневно и ќе добиваш на очен капак машки полов орган.

Со букви: СЕДУМ. :pos:

Кој пишува на темиве, мајко моја.
Му ја искршија мислиш и тоа баш чвор од жабарската лига. :D

Интересна споредба морам да признаам, и двајцата носители на играта во своите тимови и главни играчи, во споредба со Фофана кој има 178 повреди зад себе и нема ќорава утакмица изиграно.

Не знам како може да оправдуваш ваква морбидна сума за сомнителен играч, и пази увек истата приказна, тимот проценил дека вредел толку и ако сака некој да плати нека повели ако не ќе си го чуваат. :D Епа ај јас ако возам фичо од 67 година и му стаам 60 000 евра сума за продажба треба да очекувам да не ми се смее светот и да ме оправдува?

Не заебавај 80м за Фофана, апсолутно никој и ништо во фудбалот, нека не се трескаат од земја. Глеам Мегваер го земаат за пример многумина, да, преплатен е дебело и он ама барем беше првотимец и носител на играта на Лестер, а овој...

П.с. И за СМС и за Кулибали сумите што се спомнуваа изминативе години беа нереални и големи, да не се разбереме погрешно.

П.п.с. Ете и за Рајс ми текна, истиов муабет го праевме лани кога му бараа 100+ милиони Вест Хем и викаше дека тоа е право на тимот пошо не е неопходно да продава, па еве го летово точно 0 понуди има за него и најверојатно ќе окапе до крај на кариера у Вест Хем или на 33 години ќе напраи трансфер у екипа од долниот дел на табелата за 3м фунти. И за Белоти ми текна у меѓувреме, се курчеше тој глупакот од претседател пред некоја година кога Белоти изигра јака сезона и му бараше 100м евра па еве го сеа веројатно ќе го изгуби за 0 евра. Не е само колку да се лупне цената, ако решиле да го продаваат треба разумно да гледаат на работите.

Ама они самите се откажале од Кунде, бидејќи го договориле мега-јакиот Фофана со 7 изиграни натпревари цела сезона, за 90ина милиони :pos: :pos: :pos:

Вака беше муабетот и за Мегваер пред да не одерат. Ако Челси ги наброи парите што ги бара Лестер, и те како ке има трансфер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom