Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Другар мој, две години бил заедно на ,,Work and travel" со негов втор братучед од Лајпциг. Овој му кажувал на другар ми дека Вернер е оган од играч и дека сон му било еден ден да го облече дресот на Челзи.
Братучедов, исто фан на Челзи, кога се враќале од Денвер назад во источна Германија, му купил подарок ,,Ајфон петка", две фудбалски топки и изгравирана запалка ,,F.L" (Frank Lampard).
Ок, ај сеа кажи за каков играч го сметаш Тимо

Ок, ај сеа кажи за каков играч го сметаш Тимо

Стефи, па ти се однесуваш како да си од вчера. Секој играч што ќе дојде во твојот тим е одличен, а секој играч што ќе го одјебе твојот тим и ќе замине на некое друго место е тапа.

Така и јас.

Стефи, па ти се однесуваш како да си од вчера. Секој играч што ќе дојде во твојот тим е одличен, а секој играч што ќе го одјебе твојот тим и ќе замине на некое друго место е тапа.

Така и јас.
Ми го зеде зборот :)
Сериозно сега Вернер има страшна сезона и е млад, се надевам дека ќе успее во Челзи,не мислам дека е некој страва играч ама со добро менторство како Лампард можи да прерасни во играчиште.
Засега мене ми нема оставено некој кој знае каков впечаток, бундесот не е мерило, пример ти е Пако во Барса кој играше па и Чичарито,Дембеле итн.

Ја отворив темава, ме пушти на прва страна, добри се првиве коментари :icon_lol::icon_lol:

Што сум пишувал... Абе уште тогаш сум знаел дека Ливерпул е прав клуб за него

Иако Челзи има силна средина, мислам дека добар потег направија со доведувањето на Салах.
Доста добар играч е, млад е и има потенцијал во него.

Во почетокот ќе му биде проблем да се избори за добра минутажа, но за некоја година очекувам да биде стандарден првотимец.
До тогаш предлагам да им го дадете на позајмица на Луверпул. Да се навикне малку на англискиот фудбал (иако веќе има добро искуство против англиски тимови) :icon_lol:

Овие па Мертенс и Инсиње скиснаа во Наполи, до толку ли се лојални? :)

Na start od sezona imav kazano za celzi mislam u temata za PL ili kaj niv, tim so vakva mladina nema zaso da se grizi za svojata idnina : )))
I teraat so istoto tempo, ednostavno sozdavaat roster za dolgi pateki, koj i da im go sklapa timov definitivno znae sto prai. Najslaba karika u timov ke ostane neiskustvoto na Lampard iako ima solidno debi sezonava u PL.

Na start od sezona imav kazano za celzi mislam u temata za PL ili kaj niv, tim so vakva mladina nema zaso da se grizi za svojata idnina : )))
I teraat so istoto tempo, ednostavno sozdavaat roster za dolgi pateki, koj i da im go sklapa timov definitivno znae sto prai. Najslaba karika u timov ke ostane neiskustvoto na Lampard iako ima solidno debi sezonava u PL.

Добра основа имаат..само работата е тоа што Ливерпул и Сити избегаа ниво погоре, а Јунајтед е исто тим што има одлична основа..и нив му треба уште двајца средни играчи заедно со Фернандеш и ќе имаат солидна екипа..ако го земат Хаверц,напаѓач и лев бек ќе заличат на тим....едноставно преголема конкуренција има во ПЛ и затоа е претешко да се освои тоа првенство.

Добра основа имаат..само работата е тоа што Ливерпул и Сити избегаа ниво погоре, а Јунајтед е исто тим што има одлична основа..и нив му треба уште двајца средни играчи заедно со Фернандеш и ќе имаат солидна екипа..ако го земат Хаверц,напаѓач и лев бек ќе заличат на тим....едноставно преголема конкуренција има во ПЛ и затоа е претешко да се освои тоа првенство.
Ако, сепак не значи дека Челзи нема шанса во таа четворка! Сити ако го дрмнат со казнава, кој знае како ќе се одрази тоа на целата екипа? Јунајтед е во иста позиција како Челзи, може и потенка, оти неизвесно му е играњето во ЛШ! Исто со Челзи имаат менаџери со визија, ама засега троа зеленки! За Ливерпул не знам дали да очекуваме повторување на оваа сезона? Немаат ростер да тераат гас до даска неколку сезони, еве и повлекувањето од Вернер кажува дека ќе пробаат со исти сили да задржат примат, што е малку веројатно! Така да Лампард има шанса да се угура во тоа ниво погоре што го викаш!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom