Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Те читам погоре викаш дека имал изиграно Лукас само 100 натпревари, знајш која бројка е таа за 22 годишњак ?
Како прво Лукас е 5 години помлад од Вирџил, 22 години има детето и е стандарден првотимец со Франција, светски првак и како шо ти пишав погоре има веќе две титули со клубот, на 22 години ако гледаме така Ван Дајк по селата низ Холандија играше па види го кај е сега. Лукас моментално е клучен играч во одбраната на Атлетико, ти пиша Бланко погоре, можеби и најдобриот дефанзивец моментално во клубот со оглед на годините и формата на Годин.
И за крај кај тоа виде дека направив споредба со Вирџил, јас го зедов него како пример да ти објаснам дека ако на клубот му е потребен играчот и самиот тој поседува голем потенцијал не се гледа сумата на денешниот пазар, башка ако е толку млад и има многу фудбал во него во иднина.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колкава е таа бројка?? Еве и Пеџа ти напиша.. И не се реални тие 100 дека ги изиграл цели или дали се тоа натпревари заедно собрани од купови,лига и Б тим... Имал 2 титули како ЛШ да освоил или незнам што.. Светски првак бил WoW, едно стадо ги има светски првци што се изгубиле или се изгубени после СВЕТСКИ ПРВАК.. И трет пат ти кажувам,нема што Бланко да го читам, Лукас за мене е екстра играч.
Прочитај си го постот каде го спомнуваш ВВД и види каде споредуваш.

Не мора да се правиш паметен,не го гледаш само ти Баерн...ете Рафиња кога ќе влези веднаш се познава разлика со Кимих бидејќи по дефиниција и стил е бек..демек Кимих не е сосила направен десен бек бидејќи му требаше замена за Лам?..ете ќе дојди Паварт догодина и ќе видиш Кимих колку и кај ќе игра.

Јас не ги спорам неговите квалитети туку едноставно не е бек чоекот,со било кој друг бек од големите тимови направи споредба и ќе видиш разлика во самата игра и пробивност пред се..Кимих технички е одличен но нема конструкција и брзина потребна за таа позиција.

Статистиката не ми е меродавна,колку сакаш шанси нека има креирано,јас коментирам по она што го гледам..јас сум се заглавувал?:.милион работи што сум кажал испаднале така само не сум некаков идиот на гла да се качвам и да се фалам дека сум погодил бидејќи е мизерно да се расправам за фудбал..јас по она што го имам гледано Паварт во Штудгарт и Франција можам да кажам дека за Кимих е измислен десен бек..како прво немора од фудбал да се разбираш којзнае колку за да увудиш дека Кимих нема конструкција за бек..исто како што Мората нема конструкција за фудбалер воопшто..онака по физикусот ќе забележиш за каков играч станува збор ..ама очигледно не ме разбираш бидејќи си премногу субјективен кога се работи за Баерн и нема потреба да ти докажвам.
Тешки глупости тресеш за Кимих, те молам престани зашто почнува ова веќе срамно да изгледа. Кимих не бил добар десен бек, бидејќи немал пробивност и немал добри центаршутеви. Минатата сезона, против Реал беше најдобар играч на Баерн и најголемата закана за Реал доаѓаше баш од неговата страна и од неговата ПРОБИВНОСТ и ЦЕНТАРШУТЕВИ. Ти даваат и статистика каде што се докажува спротивното, дека Е пробивен и има добар центаршут, ама за тебе тоа не било меродавно. Затоа ти викам, у реду е со мислењава што ги имаш.

Тешки глупости тресеш за Кимих, те молам престани зашто почнува ова веќе срамно да изгледа. Кимих не бил добар десен бек, бидејќи немал пробивност и немал добри центаршутеви. Минатата сезона, против Реал беше најдобар играч на Баерн и најголемата закана за Реал доаѓаше баш од неговата страна и од неговата ПРОБИВНОСТ и ЦЕНТАРШУТЕВИ. Ти даваат и статистика каде што се докажува спротивното, дека Е пробивен и има добар центаршут, ама за тебе тоа не било меродавно. Затоа ти викам, у реду е со мислењава што ги имаш.

Во ред е добро,не смее чоек различно мислење да има од вас форумските шерифи..тоа е мое мислење ,јас не сум никаков фактор,не морате да се сложите со мене..јас никаде не напишав дека е слаб играч туку убаво потенцирав дека по вокација не е бек и дека сосила игра на таа позиција..ама обично на форумот не се читаат целосните реплики и се дава објаснување само на тоа што сакате да го видите а не на целата поента.
Убаво напишав за недостатоците на Баерн,вие од се што напишав за Кимих се фативте...во ред е мислам,статистиката била меродавна во денешниот фудбал..ако гледаме на статистика тогаш немаше Модрич да го изберат за најдобар фудбалер ама сепак тоа се Фиромските кајгана стручњаци со нивните експертизи

Во ред е добро,не смее чоек различно мислење да има од вас форумските шерифи..тоа е мое мислење ,јас не сум никаков фактор,не морате да се сложите со мене..јас никаде не напишав дека е слаб играч туку убаво потенцирав дека по вокација не е бек и дека сосила игра на таа позиција..ама обично на форумот не се читаат целосните реплики и се дава објаснување само на тоа што сакате да го видите а не на целата поента.
Убаво напишав за недостатоците на Баерн,вие од се што напишав за Кимих се фативте...во ред е мислам,статистиката била меродавна во денешниот фудбал..ако гледаме на статистика тогаш немаше Модрич да го изберат за најдобар фудбалер ама сепак тоа се Фиромските кајгана стручњаци со нивните експертизи
И повторно, тресеш глупости и мешаш баби и жаби.
Ја никаде не реков дека не треба да имаш свое мислење, различно од другите, само ти потенцирав дека мислењето ти е погрешно. Нормално дека не си никаков фактор, ама секогаш кога дискутираш и пишуваш на форумов сакаш да потенцираш дека ти се разбираш и дека ти си у право. Не, не си, никогаш не ни си бил.

Убаво ти го прочитав мислењето, не се секирај, ти не викаш дека е слаб играч Кимих, туку викаш дека по вокација не бил десен бек зашто не бил ПРОБИВЕН и немал добар ЦЕНТАРШУТ. Десет различни членови ти напишавме зашто Кимих е добар десен бек, ти дадовме и статистички пример, ти дадовме и примери од вистински натпревари каде баш се видела неговата пробивност по десната страна.

И повторно, мешаш баби и жаби со Модрич. Да, статистиката не е меродавна доколку сакаш да го покажеш целосниот квалитет и целосната игра на еден играч. Но доколку сакаш да покажеш СЕГМЕНТ од неговата игра, како во случајот со Кимих и неговата ПРОБИВНОСТ и ЦЕНТАРШУТ, статистика тогаш станува меродавна и најдобар показател.

Колкава е таа бројка?? Еве и Пеџа ти напиша.. И не се реални тие 100 дека ги изиграл цели или дали се тоа натпревари заедно собрани од купови,лига и Б тим... Имал 2 титули како ЛШ да освоил или незнам што.. Светски првак бил WoW, едно стадо ги има светски првци што се изгубиле или се изгубени после СВЕТСКИ ПРВАК.. И трет пат ти кажувам,нема што Бланко да го читам, Лукас за мене е екстра играч.
Прочитај си го постот каде го спомнуваш ВВД и види каде споредуваш.

100 натпревари во првиот тим има Лукас за само 4 години, клучен е во успехот на Симеоне последниве две години, за тебе ако не е ништо светско првенство тогаш тука завршува дискусијата.

Ја никаде не реков дека не треба да имаш свое мислење, различно од другите, само ти потенцирав дека мислењето ти е погрешно. Нормално дека не си никаков фактор, ама секогаш кога дискутираш и пишуваш на форумов сакаш да потенцираш дека ти се разбираш и дека ти си у право. Не, не си, никогаш не ни си бил.

Убаво ти го прочитав мислењето, не се секирај, ти не викаш дека е слаб играч Кимих, туку викаш дека по вокација не бил десен бек зашто не бил ПРОБИВЕН и немал добар ЦЕНТАРШУТ. Десет различни членови ти напишавме зашто Кимих е добар десен бек, ти дадовме и статистички пример, ти дадовме и примери од вистински натпревари каде баш се видела неговата пробивност по десната страна.

И повторно, мешаш баби и жаби со Модрич. Да, статистиката не е меродавна доколку сакаш да го покажеш целосниот квалитет и целосната игра на еден играч. Но доколку сакаш да покажеш СЕГМЕНТ од неговата игра, како во случајот со Кимих и неговата ПРОБИВНОСТ и ЦЕНТАРШУТ, статистика тогаш станува меродавна и најдобар показател.

И ти ли му објаснуваш бе како Ули што проба да се објаснува? Абе на дечкото ова му е втор јузер, со првиот го допре дното и ископа 10000 нови после тоа. Мислиш ненамерно го снема со првиот и го отвори овој?

Keine...ти ако видиш и во самиот стил на игра Кимих не наликува на десен бек, ..јас не наметнувам мислење како некои други туку само дадов свое,твоја работа ќе дали ќе се сложиш или не..и да милион пати сум бил само што се паметат грешките нормално.

Како второ Кимих ја нема пробивноста на останатите десни бекој,дури еден Рафиња што му е резерва е попробивен од него а камоли да ги споредам со Карвахал,Кансело,Трипие и останатите што играат во поголемите екипи..јас не пишав дека е послаб играч од него..а и реално не мислев за центаршут од место па да се намести пола сат на топката,туку центаршут во трк..ама добро за да разбериш што пишам треба фудбал да имаш играно бидејќи едното со другото е сосема различно(место и во трк(погон,залет))

И тој СЕГМЕНТ што го спомнуваш не е меродавен за статистика бидејќи головите и асистенциите можат да дојдат од најразлични ситуации(drop shot,блокирани удари,гужви,прекини,контра,полуконтра) што во случајот пак не се докажува поентата.

Ти ако пратиш малце фудбал ќе знајш дека Кимих играше на средина од почетокот на кариерата и Пеп по потреба го играше централен дефанзивец бидејќи е одлично технички поткован..да имаа некој поасолен десен бек на радарот или Лам да беше некоја година помлад НИКОГАШ немаше Кимих да игра десен бек.

Ова ми е последен пост со Кимих и не планирам да се објаснувам цел ден[DOUBLEPOST=1545494176][/DOUBLEPOST]
И ти ли му објаснуваш бе како Ули што проба да се објаснува? Абе на дечкото ова му е втор јузер, со првиот го допре дното и ископа 10000 нови после тоа. Мислиш ненамерно го снема со првиот и го отвори овој?

Господине нецивилизиран,прво за да комуницираш треба да имаш основна домашна култура и човечки пристап како што доликува во јавност пред се како возрасна личност.

Вие сте очигледно некаков необјаснив хибрид од најтежок примитивизам што тешко можи да се анализира бидејќи секое потрошена минута за комуникација со личност како тебе е заудна,потрошена и апсурдна од сите аспекти.

Порано те мислев дека си некој трол бидејќи помислував не е можно да постои ваква личност и да делува сериозен,но очигледно сум погрешил тука..на секоја најмала ситница да пцуе мајки,ќерки,да вреѓа неосновано со најтешки прости манири на НЕПОЗНАТИ луѓе дека некој нешто напишал за неговиот омилен фудбалски клуб..брачед мој што е 8 години има повеќе памет и капацитет од тебе ...тешко на жената што те трпи(ако постои)..бидејќи да живее некој со тебе и тоа во контиунитет автоматски оглупува(врз основа на постовите што ги пишиш) ..попродуктивно за мене би било да одам надвор и да дискутирам со некое куче на улица отколку со примитивец како тебе.....не си смешен,трагичен си со постовите

Последно уредено:
Нигде, нигде не вика дека играчот ќе замини од клубот туку напротив дека имало разговор помеѓу него и Чоло и двете страни знаеле шо сакаат а знаеме како завршија играчите кои се нашле во слична ситуација.

Ја стварно не знам во кој свет живееш, симни ги тие Патетико наочари. Многу беше напалена сo ЈАКОТО соопштение од Атлетико за негирање на целата работа, за да крај самиот Симеоне прави backpedalling од дефинитивно НЕ до I hope he stays with us.

https://www.sportskeeda.com/footbal...&utm_medium=FootTwtr&utm_campaign=sk_football

"Each decision is personal. I am respectful. Lucas is a young boy, with a good present and a better future. I hope he stays with us. The team loves him and needs him."

Midfielder Rodrigo echoed the sentiments of his coach, insisting Lucas has the support of the squad, though they want him to remain.

"We support him, especially him in the decision he makes," Rodrigo said. "We want him to stay."

Oва е веќе таа генеричка изјава, демек надежни сме. Готова е работата, помири се.

Ја стварно не знам во кој свет живееш, симни ги тие Патетико наочари. Многу беше напалена сo ЈАКОТО соопштение од Атлетико за негирање на целата работа, за да крај самиот Симеоне прави backpedalling од дефинитивно НЕ до I hope he stays with us.

https://www.sportskeeda.com/footbal...&utm_medium=FootTwtr&utm_campaign=sk_football

Oва е веќе таа генеричка изјава, демек надежни сме. Готова е работата, помири се.

Оди бе жити се не замарај тука, оди види ги на Симеоне изјавите за Гризман кога требаше да замини, јас сум 99 % убедена дека Лукас не мрда од клубот па ти дркај колку сакаш на него. Викаш Патетико а ? Еп тој Патетико ви ја издупи глата во ЛШ и ве направи да изгледате патетични во секој поглед, чао не ми реплицирај поќе испод част ми е да си губам време со тебе

Atlético Madrid captains Godín, Koke & Griezmann had a meeting with Lucas Hernández to tell him how important he is for the team and convince him to stay but his response was cold. Atlético haven't lost hope but it will take a major force to make him reconsider his decision [AS]

Atlético Madrid believe something can still be done to keep Lucas Hernández. Technical staff and players are trying to convince him, but the entourage of Lucas say there is no going back. His family environment says the decision is made and cannot be reversed [@Tala_Radio]

Various journos who cover Atletico Madrid reporting this afternoon that despite the club's denials, Lucas Hernández is almost certainly leaving, and that people close to him say the decision is made...

Од клубот си заминале легенди како Торес, Габи, играчи битни како Агуеро, Фалкао, Арда, Коста ... и пак не се осетило нивно отсуство, ако сака Лукас да си замини слободно ене му ја вратата, како шо кажа Торес пред некое време на клубот му треба играчи кои САКААТ да останат во клубот а не кои мораат.
Пак ќе речам не сакам да замини Лукас битен играч е за Атлетико ама ако решил да не напушти со среќа нека му е, видовме сите играчи кои си заминаа како завршија на крај.

Од клубот си заминале легенди како Торес, Габи, играчи битни како Агуеро, Фалкао, Арда, Коста ... и пак не се осетило нивно отсуство, ако сака Лукас да си замини слободно ене му ја вратата, како шо кажа Торес пред некое време на клубот му треба играчи кои САКААТ да останат во клубот а не кои мораат.
Пак ќе речам не сакам да замини Лукас битен играч е за Атлетико ама ако решил да не напушти со среќа нека му е, видовме сите играчи кои си заминаа како завршија на крај.

Што е Торес легенда за атлетико? Он го откачи Атлетико за Ливерпул, па Ливерпул го откачи за Челзи, и кога никој не го сакаше се врати кај Атлетико зошто они сакаа да го приберат само. Легенда е играч што цела кариера ја поминува во Атлетико или било кој тим, а не некој што при подобра понуда гледа да ги собере парталите и да иде, па после кога ќе го снема од фудбалска мапа да се јави еј ја сум легендата ваша.

Што е Торес легенда за атлетико? Он го откачи Атлетико за Ливерпул, па Ливерпул го откачи за Челзи, и кога никој не го сакаше се врати кај Атлетико зошто они сакаа да го приберат само. Легенда е играч што цела кариера ја поминува во Атлетико или било кој тим, а не некој што при подобра понуда гледа да ги собере парталите и да иде, па после кога ќе го снема од фудбалска мапа да се јави еј ја сум легендата ваша.

Сега ако им се врати Агуеро и он легенда ќе им испадне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom