И повторно, тресеш глупости и мешаш баби и жаби.
Ја никаде не реков дека не треба да имаш свое мислење, различно од другите, само ти потенцирав дека мислењето ти е погрешно. Нормално дека не си никаков фактор, ама секогаш кога дискутираш и пишуваш на форумов сакаш да потенцираш дека ти се разбираш и дека ти си у право. Не, не си, никогаш не ни си бил.
Убаво ти го прочитав мислењето, не се секирај, ти не викаш дека е слаб играч Кимих, туку викаш дека по вокација не бил десен бек зашто не бил ПРОБИВЕН и немал добар ЦЕНТАРШУТ. Десет различни членови ти напишавме зашто Кимих е добар десен бек, ти дадовме и статистички пример, ти дадовме и примери од вистински натпревари каде баш се видела неговата пробивност по десната страна.
И повторно, мешаш баби и жаби со Модрич. Да, статистиката не е меродавна доколку сакаш да го покажеш целосниот квалитет и целосната игра на еден играч. Но доколку сакаш да покажеш СЕГМЕНТ од неговата игра, како во случајот со Кимих и неговата ПРОБИВНОСТ и ЦЕНТАРШУТ, статистика тогаш станува меродавна и најдобар показател.
Keine...ти ако видиш и во самиот стил на игра Кимих не наликува на десен бек, ..јас не наметнувам мислење како некои други туку само дадов свое,твоја работа ќе дали ќе се сложиш или не..и да милион пати сум бил само што се паметат грешките нормално.
Како второ Кимих ја нема пробивноста на останатите десни бекој,дури еден Рафиња што му е резерва е попробивен од него а камоли да ги споредам со Карвахал,Кансело,Трипие и останатите што играат во поголемите екипи..јас не пишав дека е послаб играч од него..а и реално не мислев за центаршут од место па да се намести пола сат на топката,туку центаршут во трк..ама добро за да разбериш што пишам треба фудбал да имаш играно бидејќи едното со другото е сосема различно(место и во трк(погон,залет))
И тој СЕГМЕНТ што го спомнуваш не е меродавен за статистика бидејќи головите и асистенциите можат да дојдат од најразлични ситуации(drop shot,блокирани удари,гужви,прекини,контра,полуконтра) што во случајот пак не се докажува поентата.
Ти ако пратиш малце фудбал ќе знајш дека Кимих играше на средина од почетокот на кариерата и Пеп по потреба го играше централен дефанзивец бидејќи е одлично технички поткован..да имаа некој поасолен десен бек на радарот или Лам да беше некоја година помлад НИКОГАШ немаше Кимих да игра десен бек.
Ова ми е последен пост со Кимих и не планирам да се објаснувам цел ден[DOUBLEPOST=1545494176][/DOUBLEPOST]
И ти ли му објаснуваш бе како Ули што проба да се објаснува? Абе на дечкото ова му е втор јузер, со првиот го допре дното и ископа 10000 нови после тоа. Мислиш ненамерно го снема со првиот и го отвори овој?
Господине нецивилизиран,прво за да комуницираш треба да имаш основна домашна култура и човечки пристап како што доликува во јавност пред се како возрасна личност.
Вие сте очигледно некаков необјаснив хибрид од најтежок примитивизам што тешко можи да се анализира бидејќи секое потрошена минута за комуникација со личност како тебе е заудна,потрошена и апсурдна од сите аспекти.
Порано те мислев дека си некој трол бидејќи помислував не е можно да постои ваква личност и да делува сериозен,но очигледно сум погрешил тука..на секоја најмала ситница да пцуе мајки,ќерки,да вреѓа неосновано со најтешки прости манири на НЕПОЗНАТИ луѓе дека некој нешто напишал за неговиот омилен фудбалски клуб..брачед мој што е 8 години има повеќе памет и капацитет од тебе ...тешко на жената што те трпи(ако постои)..бидејќи да живее некој со тебе и тоа во контиунитет автоматски оглупува(врз основа на постовите што ги пишиш) ..попродуктивно за мене би било да одам надвор и да дискутирам со некое куче на улица отколку со примитивец како тебе.....не си смешен,трагичен си со постовите