Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Кои тролови се Барса во овој трансфер рок нека си ебат матер :pos:
Престижен и богат клуб, реално ни Рома ни Интер имаат како да им парираат ако они фрлат око на играч. Тоа е тоа.

Знаат како да го искористат тоа што другите не можат.
Рома можеше да ја зголеми понудата ама ги фати инаетот, а сега наоколу нека бараат таков играч кој може да го платат исто како и Барселона што го плати Малком.

Добра е и од играчки апсект, очајно на Барселона и фалеше играч од средниот ред, ако Видал игра на високо ниво и Ракитич игра бар пола од она што го изигра на СП, средниот ред треба да изгледа одлично.

Е сега, со Видал, Барса и дефеинитивно се откажува од вака-ваката и ќе му даде поголема слобода на Валверде. Нема да има играч кој е примаарно креативец во тројакта на средина и преку Месси и Кутињо ќе се влечат конците. Тоа значи многу подиректен фудбал за очекување, нешто што од Барса не се гледало од времето на Рајкард.

Во поглед на трансферот, пак не е ова никаков преседан, колку играчи досеа биле на чекор до потпис со еден клуб па завршиле во друг ради милион разни причини, од која секако најчеста е подобрата финансиска понуда.
Со Валверде минатава сезона и официјално замина тика-таката. Веројатно на многумина не им е јасно дек баш ваков играч фали во Барса, за да се склопи тоа трио во средина и да не мора да се игра 4-4-2 како би се покрила дупката во средина.
Кога веќе купуваа у Баерн можеше Тиаго, Кимих, Мартинез... немораше баш Видал. Мислам дека ова е желба на Валверде. Цврста средина, напред остај ги Меси, Кутињо, Дембеле и Суарез што знаат нека прават.
Пред се привремено решение од макс 2-3 години, да видат дали ќе се развие Артур, да видат што ќе понуди Ла Масија и она младото од Ајакс дали ќе се донесе следната година.
До 30 милиони ќе е супер дил, а мислам дека и таа сума се спомнува.
Не е продавница ова, па ќе бираме чоколади :D никој од овие не е на продажба. Дури ни Тиаго веројатно, ние си направивме филм со еден пост на @Uli Hoeneß мислам, каде беа спомнати потенцијални заминувања.

Ако ставаме желби на тимов му фали уште Марсијал од Јунајтед и на хартија ќе имаме бомба тим.

Прочитав дека Баерн одбиле замена Боатенг - Марсијал. Ако е вистина, дебили се малку. Сакаат кеш, а што им е кога не го ни трошат. Ако и Павард го оставиме за 2019, ќе ги гледаме Лукас Маи и Мартинез како CB против Реал во април ццц

Сме имале доволно офанзивци, а не знам што мислат догодина после Робери...

Со Валверде минатава сезона и официјално замина тика-таката. Веројатно на многумина не им е јасно дек баш ваков играч фали во Барса, за да се склопи тоа трио во средина и да не мора да се игра 4-4-2 како би се покрила дупката во средина.

Не е продавница ова, па ќе бираме чоколади :D никој од овие не е на продажба. Дури ни Тиаго веројатно, ние си направивме филм со еден пост на @Uli Hoeneß мислам, каде беа спомнати потенцијални заминувања.

Ако ставаме желби на тимов му фали уште Марсијал од Јунајтед и на хартија ќе имаме бомба тим.
Имаат премногу везњаци, мислам дека и со Тиаго можеше да се преговара, ама бараа околу 80 милиони, а Барса не би дала толку за повратник, и ова не е лошо, оддамна сме немале пргав играч на терен интересно ќе биде да се види како ќе функционира.

Знаат како да го искористат тоа што другите не можат.
Рома можеше да ја зголеми понудата ама ги фати инаетот, а сега наоколу нека бараат таков играч кој може да го платат исто како и Барселона што го плати Малком.

Roma ja izramni novata ponuda na Barsa i pak gi izigraa.

Се повлекоа после таа понуда, ги фати тоа и не сакаа понатаму да зголемуваат.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ne se povlekoa tuku im bese kazano deka cim ja izramnile ke go pratat utre denta na pladne kaj niv igracot i ovie pak gi izigraa.

Imas intervjua na Monchi i Palota pa zemi procitaj si, Roma do posleden moment si stoeshe na ponudata i go ocekuvase Malkom.

^Кога понудите се израмнети играчот бира кај сака да оди.
Кога се различни нормално дека клубот ќе сака да го продаде на тие што даваат повеќе пари. Е сега некад играчот сака во тимот од кој понудата е пониска и тука веќе е ствар на договор, ако сакаат ќе го пуштат ако не - не.

Ne se povlekoa tuku im bese kazano deka cim ja izramnile ke go pratat utre denta na pladne kaj niv igracot i ovie pak gi izigraa.

Imas intervjua na Monchi i Palota pa zemi procitaj si, Roma do posleden moment si stoeshe na ponudata i go ocekuvase Malkom.
Таа вечер испратија иста понуда како на Барселона и беше ветено дека ако е официјална понудата играчот ќе го пуштат следниот ден да патува за Рим, но утредента агентот им кажа дека мора да испратат уште една подобра понуда и овие се повлекоа.

Рома по втор пат не испрати подобра понуда за да го добие играчот. Мончи ни првиот пат не сакаше да ја зголеми.

Мончи изјави дека на негово противење првата понуда ја зголемија, на инсистирање на газдата на Рома. Но потоа кога Барса ја покачи понудата Мончи ставил вето, дека не е вредно уште повеќе да ја зголемува понудата, значи тоа бил максимумот, натака сметал дека не вреди за тој играч да се даваат повеќе пари.

За Сусо спремате понуда Пероти плус 15 мил, а за Малком 40 мил имате кеш.
Сега секој клуб знае колку сте спремни да платите и ништо помалку од тоа. :D

Roma are offering 40 million euros to sign David Neres from Ajax, according to UOL's Paulo Vinicius Coelho. Ajax and Roma representatives will meet in Amsterdam tomorrow. He says it's likely Ajax will sell him.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom