Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ние што си имаме одредени issues, си имаме ама па навивачиве на Челзи, како може секогаш некој кога си оди од кај нив тоа да е добар дил не ми е јасно :D

Санчез со ова што го изигра до сеа може да е подобар само од Радески.
Има право Стефан за Алексис, ваков, таков, барем се бори за топки и покажува желба, Марсијал ни тоа не го покажува. И мене ми е омилен ама да бидеме реални малку.

Санчез со ова што го изигра до сеа може да е подобар само од Радески.
Другар, во саботата пуштив второ да го гледам, губи Алексис топка и трча 50 метри спринт за да си ја исправи грешката, а Марсијал прво влегување ДНО од центаршут и гледа накај небото, ваљда мислеше дека Бог ќе му ја исправи грешката. Абе зашто ги преценувате волку играчите не разбирам, некои недокажани гомна ќе се бунат зашто не играле или зашо не биле повикани за репрезентација, нека се изгубат сместа.

Има право Стефан за Алексис, ваков, таков, барем се бори за топки и покажува желба, Марсијал ни тоа не го покажува. И мене ми е омилен ама да бидеме реални малку.
Абе и Фелаини се се бори ако така гледаш. Ама Алексис до сега е катастрофален за негови стандарди. Не може да издрибла дрво, приемот му беше катастрофа, играч је може да претрча, за пасовите да не зборам, рекорди рушеше у неточни додавања. Реално Марсијал не ни доби шанса некоја, а заслужи да игра и пред Санчез и пред Рашфорд. Не е ни Марсијал константен, знам, ама дефинитивно кога е он на лева страна, а не Санчез или Рашфорд, Јунајтед беше далекупо опасен.
Едноставно послабо игра у дефанзива, затоа и не игра.
Ќе си отидат и тие 2-3 играчи што се стварно квалитетни ради Мурџо па ќе видиме колку многу ќе му фалат на Јунајтед. Пошто со трансфери како Талиска и Вилијан можат само да се надеваат дека ке се борат за топ 4, титула нема да видат.

Јунајтед си има проблен со стручниот тим. Све тоа е потрошено и е модел стар едно добри 10 години. Исто ко Ајфон 4ка да рамниш со Х.
Се додека е со типот на клупа ке си стоиме во место.

Абе и Фелаини се се бори ако така гледаш. Ама Алексис до сега е катастрофален за негови стандарди. Не може да издрибла дрво, приемот му беше катастрофа, играч је може да претрча, за пасовите да не зборам, рекорди рушеше у неточни додавања. Реално Марсијал не ни доби шанса некоја, а заслужи да игра и пред Санчез и пред Рашфорд. Не е ни Марсијал константен, знам, ама дефинитивно кога е он на лева страна, а не Санчез или Рашфорд, Јунајтед беше далекупо опасен.
Едноставно послабо игра у дефанзива, затоа и не игра.
Ќе си отидат и тие 2-3 играчи што се стварно квалитетни ради Мурџо па ќе видиме колку многу ќе му фалат на Јунајтед. Пошто со трансфери како Талиска можат само да се надеваат дека ке се борат за топ 4, титула нема да видат.
Не ме сфаќај погрешно ама мислам дека фан базата на Јунајтед е преопседната со Марсијал. Талентиран е, има знаење, има се за да биде класа фудбалер ама не може да се однесува на терен како да е тој Алексис. Знам дека Алексис не е тоа тоа сезонава општо ама класа фудбалери и кога се во лоша форма покажуваат жар, се борат за топка, притискаат, пробуваат да дриблаат. Види го Лукаку исто, беше во лош период декемврито ама не прекина да се залага на ниту еден натпревар.

Во ништо не е подобар од Рашфорд сезонава а Рашфорд баш памтам не стартуваше месец два, знам долг период беше, стартува против Ливерпул и дава два гола. Марсијал го пуштаат против факинг Брајтон, го нема цела утакмица.

Знам дека Мурињо не е цвеќе за мирисање ама ни Марсијал не е Мајка Тереза. И да замине во друг клуб, после година две ќе му дојде менаџер со кој нема да се мириса и истото ли ќе го прави?

П. С. Не сакам да си оди Марсијал ама мораше овој месец да покаже нешто, не е дека немаше шанса, во тој сегмент мислам дека не сте реални тие што викате дека не добил шанса.

Играчи без карактер на куп имаат собрано во Јунајтед. Марсијал се гледа дека не му се игра веќе заврши со Јунајтед тој, Погба е тука некаде пред одење, а што е најтрагично Мурињо со методиве на закоравен учител од комунизмот апсолутно не помага во вакви ситуации. Од тренер со ппбеднички менталитет стана тежок медиокритет што се обидува да си ја врати кариерата на сите можни начини.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Играчи без карактер на куп имаат собрано во Јунајтед. Марсијал се гледа дека не му се игра веќе заврши со Јунајтед тој, Погба е тука некаде пред одење, а што е најтрагично Мурињо со методиве на закоравен учител од комунизмот апсолутно не помага во вакви ситуации. Од тренер со ппбеднички менталитет стана тежок медиокритет што се обидува да си ја врати кариерата на сите можни начини.

И да си веќе продаден пак треба да даваш се од себе, тоа многу говори за професионалноста. Еднаш, во втор клуб така направи, третиот клуб ќе ти е Ница, Генгамп итн како Балотели.

Пак ќе го спомнам Насри, чекаа да заврши утакмицата за да го објават трансферот, значи знаел дека е веќе продаден па пак со заби гризеше против Сити. За факинг Насри правиме муабет, буквално ситни парички што собираше на терен за да не одат фира.

И да си веќе продаден пак треба да даваш се од себе, тоа многу говори за професионалноста. Еднаш, во втор клуб така направи, третиот клуб ќе ти е Ница, Генгамп итн како Балотели.

Пак ќе го спомнам Насри, чекаа да заврши утакмицата за да го објават трансферот, значи знаел дека е веќе продаден па пак со заби гризеше против Сити. За факинг Насри правиме муабет, буквално ситни парички што собираше на терен за да не одат фира.

Епа тоа е лиглиња без карактер, џабе и талент и се. Ене го Монреал кај нас, од најскапан испадна најконстантен и пак е земен за на светско, а Белеринка ќе гледа од дома зато што поголемо лигле од Марсијал.
Еден куп вакви се накотија во модерниов фудбал затоа и нема ни страст ни жар на утакмициве. Ми е страв да изгледам утакмица Јунајтед-Арсенал од пред 15 години че ми се одмили и фудбал и све после.

Јунајтед со Мурџо се повеќе ми личи на Југа под комунизмот:(.
Све што е неспособно и килаво, гине и со заби се држи за прв тим. Све остало е у немилост на ЦК КПМ( последното М не е за Мк, туку за Мурџо;)).
Лично освен де Хеја, Матич и Лукаку, све остало, од прв тим, би пратил у шетња летово, вклучувајќи ги Марсијал и Мата( они разбираат фудбал ама не им се сложија коцките кај нас).
Остатокот е крлеж партија, која по некој случај се нашла во супер клуб.

Ја знам дека Марсијал не е цвеќе, ама поради тоа што некои грачи се недопирливи и без разлика на тоа колку лошо играат Мурињо никад нема да проќења на прес како за Шо на пример, Јунајтед се наоѓа кај што се наоѓа. Многу, многу далеку од европскиот врв. Не може бре Смолинг да се изнаигра, да е незаменлив и слепецот да искача на прес и да вика дека играл зошто Баи немало да иде на Светско. Не може бре Погба на толку мизерни утакмици, еднаш да не биде искритикуван, а богами и се изнаигра. Не може бе Алексис кога гледаш дека не постои, цел пролетен дел да го форсираш, а вториот најдобар играч до јануар (посебно декември, јануар, Марсијал ни беше и најдобар играч) да го стаиш да ти биде трет избор цела полу сезона и на крај да го ставиш против Брајтон и да очекуваш да изгази. Да изигра слабо тогаш, ама на таа утакмица имаше играчи кои беа далеку полоши од него. И по таа утакмица изигра можда 30 минути само. Со Мурињо во тимот може само кавги да има, а не успех.

Од сите можни избори, они менаџерот со најмала кичма го одбраа. Па има на глава да му се качуваат Озиловци и Шкодрани во тимот. Колку лош избор, браво Арсенал. Се надевам дека не сум во право.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom