Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Се супер, и ќе ти дое Барса на 28ми август, ќе му напраи 3324324543 притисоци на играчот и ќе ти ја ебе цела сезона. :D
Нека прават они што сакаат, доколку клубот претходно јасно комуницирал со играчите, нема никаков простор за бунење. Ќе видиме летово, Барса или Реал сигурно ќе пробаат нешто такво, ама јас моментално не можам да видам ништо повеќе од "требаше да си мислиш со време, сега нема шанси".
Секако, ова е за битни играчи кои се дел од планот на клубот и тренерот. Очекувам за продавање на вишокот играчи баш тој период по затварањето да го искористат затоа што претходно ќе мора во кратко време да средуваат купувања. Откако ќе го спремат тимот и ќе ја почнат сезоната, ќе распродаваат се што не е потребно по другите лиги :D

Нека прават они што сакаат, доколку клубот претходно јасно комуницирал со играчите, нема никаков простор за бунење. Ќе видиме летово, Барса или Реал сигурно ќе пробаат нешто такво, ама јас моментално не можам да видам ништо повеќе од "требаше да си мислиш со време, сега нема шанси".
Секако, ова е за битни играчи кои се дел од планот на клубот и тренерот. Очекувам за продавање на вишокот играчи баш тој период по затварањето да го искористат затоа што претходно ќе мора во кратко време да средуваат купувања. Откако ќе го спремат тимот и ќе ја почнат сезоната, ќе распродаваат се што не е потребно по другите лиги :D
Пак ќе кажам, на хартија се ова убаво звучи. Ама.. има големо АМА, играчот не може да знае кога ќе дојде интересот од Реал или Барса. Не може он на почеток на припремите да му каже на тимот, абе вие мене рачунајте ме за сезонава што следи, ама ако дое интерес од Реал или Барса да знаете јас ќе си идам. Не функционираат едноставно така работите. Пак ќе ги земам Барса за пример, не дека ги хејтам или нешто, ама видовме како ги купија Дембеле и Кутињо. Ти колку сакаш задржи го играчот после тоа кога веќе штетата е направена, раздорот во екипата е направен, односот помеѓу играчот и тренерот е нарушен. Не знам, мое мислење е дека ова ќе им се одбие од глава на екипите од ПЛ.

Пак ќе кажам, на хартија се ова убаво звучи. Ама.. има големо АМА, играчот не може да знае кога ќе дојде интересот од Реал или Барса. Не може он на почеток на припремите да му каже на тимот, абе вие мене рачунајте ме за сезонава што следи, ама ако дое интерес од Реал или Барса да знаете јас ќе си идам. Не функционираат едноставно така работите. Пак ќе ги земам Барса за пример, не дека ги хејтам или нешто, ама видовме како ги купија Дембеле и Кутињо. Ти колку сакаш задржи го играчот после тоа кога веќе штетата е направена, раздорот во екипата е направен, односот помеѓу играчот и тренерот е нарушен. Не знам, мое мислење е дека ова ќе им се одбие од глава на екипите од ПЛ.
Многу глупа одлука донесоа, и тоа гласале ЗА воглавно екипи кои што сме виделе дека тешко ги задржуваат играчите.

Да, ама тоа е во период кога и клубот има време да реагира и да донесе каква таква замена, а ова е во период каде што ја нема таа шанса. Ако играчот однапред знае дека нема шанси да го заменат, тогаш треба да е свесен и дека нема да го пуштат, па нема да има простор за бунење. Нормално, ако е сериозен интересот од другиот клуб, и ако играчот е решен да си оди, ќе се договорат наредниот трансфер период, ама во овој нема да има простор за бунтување. Ќе видиме летово, како што кажав очекувам да има некој таков обид бар од Барса :D

А зошто нема откупни клаузули во Англија?

А зошто нема откупни клаузули во Англија?
За клубот да има предност во преговорите кога сака да продава, тој да ја диктира цената.

Нека тропне Реал за Хазард па ќе видиме

Прочита што пишував?
Како што реков, нека тропне Реал на 11ти Август па до 1ви Септември да видиме колку Хазард и Роман ќе одолеат, сега продавај пуфки

Како што реков, нека тропне Реал на 11ти Август па до 1ви Септември да видиме колку Хазард и Роман ќе одолеат, сега продавај пуфки
Добро, секако така си научен од Арсенал :angel:

Пак ќе ги земам Барса за пример, не дека ги хејтам или нешто, ама видовме како ги купија Дембеле и Кутињо. Ти колку сакаш задржи го играчот после тоа кога веќе штетата е направена, раздорот во екипата е направен, односот помеѓу играчот и тренерот е нарушен. Не знам, мое мислење е дека ова ќе им се одбие од глава на екипите од ПЛ.
Дембеле да, ама со Кутињо баш спротивен е примерот. Барселона напнуваа баш пред крај на трансфер периодот, Кутињо дури и поднесе transfer request и сепак Ливерпул им даде до знаење дека нема да го пуштат пред почетокот на сезоната. Јасно им беше дека нема да го задржат наредното лето или во јануари (што и се случи), ама сепак си останаа на ставот и јасно дадоа до знаење дека Кутињо нема да си оди во август пред почетокот на сезоната.

Како и да е, мислам дека со ова ново правило барем еден играч од премиер лигата ќе си замине во тој период кога нема да може клубот да најде негова замена.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Интерес од некоја екипа како Барселона или Реал и контакт со играчот и агентот има неколку месеци порано. Некогаш првите контакти за некој играч се на почеток во септември, некои во февруари/март.

За оние поголемите трансфери е вака и во ваков случај клубот што добива понуда ќе му се даде рок на клубот кој што сака да го купи, а не да доаѓа кога нема да може да се најде замена.
Како Дортмунд на Обамејанг кога побафа трансфер.
Барселона не успеа летото да го земе Кутињо. За Дембеле знаеа дека постои интерес и дека треба да бараат замена.

Ако тропнат за Хазард тоа сигурно нема да е на крај и Челзи ќе биде известен уште сега. Ако на него му текне сам да си оди ќе го добие истото како Кутињо.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Дембеле да, ама со Кутињо баш спротивен е примерот. Барселона напнуваа баш пред крај на трансфер периодот, Кутињо дури и поднесе transfer request и сепак Ливерпул им даде до знаење дека нема да го пуштат пред почетокот на сезоната. Јасно им беше дека нема да го задржат наредното лето или во јануари (што и се случи), ама сепак си останаа на ставот и јасно дадоа до знаење дека Кутињо нема да си оди во август пред почетокот на сезоната.

Како и да е, мислам дека со ова ново правило барем еден играч од премиер лигата ќе си замине во тој период кога нема да може клубот да најде негова замена.
Без разлика, на крај Барселона пак успеа да го купи Кутињо иако тоа го направи во јануари, а Ливерпул пак не успеа да го замени Кутињо во истиот трансфер период кога го продаде, бидејќи реално скоро не возможно е да замениш класа играч со класа играч во јануари.

Ливерпул во ТОЈ МОМЕНТ беше оштетен (потенцирам во тој момент да не ме цитираат како без Кутињо стигнале во финале ЛШ) со тоа што држеше незадоволен играч и дел од сезоната не ни го играа тој играч со оправдание дека бил "повреден". Кутињо исто беше не задоволен, на натпревар на Бразил плачеше, во буквална смисла, зашто не бил среќен.
Интерес од некоја екипа како Барселона или Реал и контакт со играчот и агентот има неколку месеци порано. Некогаш првите контакти за некој играч се на почеток во септември, некои во февруари/март.

За оние поголемите трансфери е вака и во ваков случај клубот што добива понуда ќе му се даде рок на клубот кој што сака да го купи, а не да доаѓа кога нема да може да се најде замена.
Како Дортмунд на Обамејанг кога побафа трансфер.
Барселона не успеа летото да го земе Кутињо. За Дембеле знаеа дека постои интерес и дека треба да бараат замена.

Ако тропнат за Хазард тоа сигурно нема да е на крај и Челзи ќе биде известен уште сега. Ако на него му текне сам да си оди ќе го добие истото како Кутињо.

Да, но не сите трансфери се прават така. Еве пак ќе ја земам Барса за пример зашто на неа и се случи ова иако ова може да важи за секој тим.

Барса минатата сезона немаше у план да го продаде Нејмар, сепак играч како играч, дали под влијание на агент или други фактори може да му швркне дека не сака да игра веќе и сака да смени средина. Па пак, во 5 за 12 направија се што можат и го земаа Дембеле, зашто мораа да пополнат дупка која не планираа да ја имаат на почеток на сезона.

Ако ова му се случи оваа сезона на Реал, Барса, Баерн или ПСЖ и покрај тоа што ќе биде затворен трансферот во Англија мислиш нема да можат да издејствуваат трансфер на одреден играч од ПЛ?

И да не успеат тогаш, ќе и остават на екипата не задоволен играч кој јасно кажал дека сака да си иде и на крај пак ќе си го потпишат во јануари како ништо да не било.

Сепак ова си е мое мислење, си стојат позади тоа дека ова што го направија со менување на трансфер периодот само ќе им се одбие од глава.

Нормално дека не планираа да го продадат Нејмар, тој си имаше калузула и имам читано дека пред една година ПСЖ ги известиле дека ќе ја платат и толку траеле преговорите со Нејмар за да го убедат. И после тоа веднаш се појавија шпекулации за Кутињо.

И Реал, ПСЖ и други екипи ако се најдат во таква ситуација ќе пробаат, ама не се сите како Дортмунд лесно да им го дадат играчот и ќе се најде некој како Ливерпул.
А и сега веќе се научија и нема да чекаат последна недела и големите трансфери ќе ги направат уште на почеток.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom