Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Мала напомена, од оваа сезона преодниот рок во Премиер Лигата ќе започне на 17-ти мај (за 9 дена од сега) и ќе трае до последниот ден пред почетокот на новата сезона во Премиер Лигата (10ти август).
Не беше први јуни?

Мала напомена, од оваа сезона преодниот рок во Премиер Лигата ќе започне на 17-ти мај (за 9 дена од сега) и ќе трае до последниот ден пред почетокот на новата сезона во Премиер Лигата (10ти август).
Не беше први јуни?
Мислам дека за интерни трансфери (меѓу клубовите од лигата) смее уште дента откако официјално ќе заврши сезоната. Памтам за Шо, Јунајтед имаше понуда уште одма утредента ама Сотон ја одбија.

Romain Collet-Gaudin (Canal+): "Jurgen Klopp has met Nabil Fekir. Fekir will sign for Liverpool for €70M (£61.6M) unless there are unforeseen circumstances. Chelsea also tried to sign Fekir but without success."

"United remain interested in the Lazio midfielder and some members of the Milinkovic-Savic’s camp have been claiming it is actually a done deal with United, but that is believed to be premature at this stage. United have previously agreed deals with players long before the transfer window opened (eg. Victor Lindelof and Nemanja Matic) but Jose Mourinho knows Milinkovic-Savic’s agent well - Mateja Kezman was Mourinho’s second Chelsea signing.
The Serbia international remains of interest to United, along with Fred and Jorginho."

Твитот е цела една сторија со се и сешто, затоа ги извадив цитатите да ве поштедам од кликање глупости.

Фекир е замена за Кутињо или идна замена на Салах?

Тој Дембеле е еден преценет црнец, а овој факир делува како солиден играч

Даваш 22 годишен играч, еден од најталентираните во својата генерација, за да земеш 29 годишно Бразилче во кое што (дали) има 2-3 сезони фудбал... Симпли, Жозе Мурињо.

Lack of development. Демек Дрогба стана играчиште на 23.

Bernd Leno's agent Uli Ferber to Bild: “I can confirm that there were negotiations with Napoli, which we have ended. Napoli is not an option.”

Денеска неколку шпански медиуми објавија дека откако Атлетико одбил да преговара, денеска од Барселона биле известени дека ќе ја активираат откупната клаузула на Гризман (100м) на 1ви јуни.

Пред неколку минути, Атлетико пуштија соопштение на официјална страна во врска со случајот со Гризман.

Волвс уште невлезени во ПЛ што се вика, тргнале по Андре Силва и Руи Патрисио, мада, се е полесно кога имаш кој да ти носи клиентела.

Инаку за Дембеле конкретно мада ќе изгенерализирам, многу е строга фан базата кон млади играчи денес. Ликов има 20 години, по една бледа сезона во Барселона каде што и беше повреден поголемиот дел, одма се заклучува дека не го бива и дека е исфорсиран. Знам дека Роналдо и Меси наметнаа високи стандарди ама време е тие да бидат спуштени. Еве и Салах, подобар пример здравје. Имајте трпение малце, во Дортмунд кинеше Дембеле, проблем кај него беше однесувањето за да избутка трансфер, талентот е несомнен. Нека го земат Ливерпул па ќе збориме, мада моја прогноза е дека ќе остане во Барселона.

Па и си и не си во право, еве Нејмар на пример кога дојде во Барса сместа си ја покажа својата класа иако нели и он се надградуваше како што одминуваа сезоните, и психички и физички и играчки, така да тоа дека ептен млад бил или слично може, но и не мора баш да значи. Мене овој Дембеле ми личи на уште едно исфурано типично црнче, кое има брзина и 0 мозок. Ќе видиме, можеби грешам, ама за 150 милиони ни младост ни лудост ни бутур не треба да е изговор, све треба да прави на терен, да дава голови, да асистира, да пее песни од Цеца, да прави салта, да коси трева, СВЕ!

Ќе видиме, можеби грешам, ама за 150 милиони ни младост ни лудост ни бутур не треба да е изговор, све треба да прави на терен, да дава голови, да асистира, да пее песни од Цеца, да прави салта, да коси трева, СВЕ!
Вака нешто (првите 6-7 секунди од видеото)? :icon_mrgr:

Па и си и не си во право, еве Нејмар на пример кога дојде во Барса сместа си ја покажа својата класа иако нели и он се надградуваше како што одминуваа сезоните, и психички и физички и играчки, така да тоа дека ептен млад бил или слично може, но и не мора баш да значи. Мене овој Дембеле ми личи на уште едно исфурано типично црнче, кое има брзина и 0 мозок. Ќе видиме, можеби грешам, ама за 150 милиони ни младост ни лудост ни бутур не треба да е изговор, све треба да прави на терен, да дава голови, да асистира, да пее песни од Цеца, да прави салта, да коси трева, СВЕ!
Не е вина на Дембеле што чинел 150 милиони, не си ја стави сам цената, не може така да збориш. Не велам јас дека играчот е world beater ама престроги сте со осудувањето дека не го бива а заборавате дека има 20 години и додека играше за Дортмунд по фан клубови сите си го ставаа во формации :D

Не е вина на Дембеле што чинел 150 милиони, не си ја стави сам цената, не може така да збориш. Не велам јас дека играчот е world beater ама престроги сте со осудувањето дека не го бива а заборавате дека има 20 години и додека играше за Дортмунд по фан клубови сите си го ставаа во формации :D
Абе не навлегувам во тоа кој е крив, и Роналдо не е крив што 2009 или кога и да беше направи рекорден трансфер во Реал па ги оправда парите х 500000 до сеа. Млад е он, ок е тоа, секако дека ќе напредува понатака, ама според мене не дал некои знаци дека ќе е гејм чејнџер во иднина, не ми личи на таков. Али ок, ова е само мое мислење, останува да видиме како ќе се развива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom