Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Премногу пари се, што сакате кажете за некој месец ќе можат да го земат за 0 евра.

Иако мислам поради драстично зголемување на цените на играчите клубовите повеќе ќе се фокусираат на пократки договори но многу побогати, додека се намалат тие мегаломански трансфер цени а се прошири бесплатниот трансфер маркет, па Јуве да не е едини што бричи на вакви трансфери. :D

Не е се до талентот велат и работна етика треба еве Алексис и двете ги има и пак прерано ќе си ја заврши доста неимпресивната клупска кариера.. Ко го видов на 2010 светско си реков овај зема балон дор во иднина но еве тие јужно американски 'money grabbing' тенденции и ниската интелегенција си го направија своето.. Ќе ги измолзи и кинезите за година две

И ти да раниш пола град сосе вујни ,стрини,баби дедовци и економијата на локалното место да зависи од твојте приходи ќе видиш како ќе размислуваш....тие 400.000 што ќе ги зема не се сите за него...и кому му е гаље денес(посебно на фудбалерите што доаѓаат од посиромашните средини) за градење на кариера ..Санчез е и доволно докажан фудбалер и сега време е да добие награда како што заслужува за неговите перформанси.

За пет месеци е слободен играч...
Пак овој со тоа истото[emoji28]
За 5 месеци ќе има понуда за него и од Џепчиште.
Ама ај,кажав,те сфаќам како ти е.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Пак овој со тоа истото[emoji28]
За 5 месеци ќе има понуда за него и од Џепчиште.
Ама ај,кажав,те сфаќам како ти е.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Пак си сфаќате како сакате. Нормално, ама тоа што сега му е цената 30 милиони не е затоа што Ед е бог и успеал за толку да го земе, него затоа што му истекува договорот и не може да е повисока :D

Mood:

[DOUBLEPOST=1516016879][/DOUBLEPOST]
Премногу пари се, што сакате кажете за некој месец ќе можат да го земат за 0 евра.

Иако мислам поради драстично зголемување на цените на играчите клубовите повеќе ќе се фокусираат на пократки договори но многу побогати, додека се намалат тие мегаломански трансфер цени а се прошири бесплатниот трансфер маркет, па Јуве да не е едини што бричи на вакви трансфери. :D

За некој месец, ке може да бира кај ке оди. Јуве 100% би се вмешал, нема шанси оној вашиот дијагонален, да не се вмеша во играч кој е слободен, и автоматски имаш 3 клуба во игра.

Пак си сфаќате како сакате. Нормално, ама тоа што сега му е цената 30 милиони не е затоа што Ед е бог и успеал за толку да го земе, него затоа што му истекува договорот и не може да е повисока :D
А Баркли вредеше во Јануари 15м плус бонуси за играчот и агентот (околу 20тина значи)?

Се оправ од читање дека вредело да се коцкаат 15м за Баркли, ама не и 30 за Санчез..

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Арсенал го паднаа на ниво на Бристол. Не знам како е можно да им го уништуваат клубот, а навивачите сеуште да не се бунат и да го полнат стадионот. Мислам дека се единствен случај во светов, најрамнодушни навивачи, катенец да стават на клубот никој нема да зуцне.

А Баркли вредеше во Јануари 15м плус бонуси за играчот и агентот (околу 20тина значи)?

Се оправ од читање дека вредело да се коцкаат 15м за Баркли, ама не и 30 за Санчез..

Тоа цитирај некој што кажал дека се многу, не мене.

Он со платата е несфатен...

Тоа цитирај некој што кажал дека се многу, не мене.
Значи ти пречи платата што е повисока така?

Знаеш дека играчи од профил на Санчез кои се слободни за 6 месеци од договор т.е во Јуни и мало обештетување од нивна вредност во Јануари под автоматизам бараат повисока плата.

Да те потсетам за Балак кој дојде кај вас како слободен играч и го направивте најплатен или во топ 3 (не сум сигурен дали Тери и Лампард земаа нешто околу тој износ) најплатени кај вас со за тогаш високи 130к неделно затоа што го купивте како слободен играч?

Значи ти пречи платата што е повисока така?

Знаеш дека играчи од профил на Санчез кои се слободни за 6 месеци од договор т.е во Јуни и мало обештетување од нивна вредност во Јануари под автоматизам бараат повисока плата.

Да те потсетам за Балак кој дојде кај вас како слободен играч и го направивте најплатен или во топ 3 (не сум сигурен дали Тери и Лампард земаа нешто околу тој износ) најплатени кај вас со за тогаш високи 130к неделно затоа што го купивте како слободен играч?

Нека бара висока, ама од моменталната највисока во ПЛ (Погба), до таа што ја бара Санчез има огромна разлика. Ако му ја дадат, колку време ќе му е потребно на Погба да дојде и да бара повисока од таа на Санчез затоа што нели според вас е најдобриот на негова позиција, треба да се гради тимот околу него, за капитен го спремаат, најголема ѕвезда во тимот. Колку време ќе му треба на Лукаку да рече еј јас главен напаѓач сум, заслужувам бар колку него. И така натаму.

Нека бара висока, ама од моменталната највисока во ПЛ (Погба), до таа што ја бара Санчез има огромна разлика. Ако му ја дадат, колку време ќе му е потребно на Погба да дојде и да бара повисока од таа на Санчез затоа што нели според вас е најдобриот на негова позиција, треба да се гради тимот околу него, за капитен го спремаат, најголема ѕвезда во тимот. Колку време ќе му треба на Лукаку да рече еј јас главен напаѓач сум, заслужувам бар колку него. И така натаму.
Ти многу загрижен како ќе се осеќал Погба, ме чудиш.

Да видиме што ќе се случи па да коментираме. Може Сити ќе го лапне на крајот...ништо не се знае.

Некаде пишува 250 основа плус бонуси, некаде 300...некаде повеќе. Како и да е, ти кажав дека под автоматизам со тоа што неговиот тим плаќа помало обештетување или пак ич во Јули ќе резултира со повисока плата. Тоа го направивте и вие со Балак, Баерн со Левандовски...

На Погба му е основата 290к колку за инфо, на тоа има бонуси плус. Да дојдеше и Погба сега под овие услови на истек на договор ќе имаше можеби и 400к плата.

Па моментално ја опиша ситуацијата во Челзи со Куртоа и Хазард. Како што ќе им покачи Челзи на двајцава, како што Јунајтед еве ќе му ја покачи на ДДГ ако сака да остане, ќе им покачи и на Погба и на Лукаку ако заслужат, не знам што е толку тешко ова да се сфати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom