Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Новинари што го покриваат Сити викаат дека Баерн се умешал за КДБ :)

Цк, барем не ова лето. Ако остане уште една година во Волфзбург тогаш може ќе биде наредното лето.

КДБ им е поголем ризик и од Стерлинг, а гледам дури и поголема цена. Скептик сум некако за Кевин а од друга страна сакам да успее затоа што ми се свиѓа како профил на играч, ама некако нема менталитет за да игра у врвна екипа и притисок, барем мене таков впечаток ми остави кога се испичка во Челзи. Али па од друга страна ако гледаш, бар искрен беше и не јадеше гомна, излезе јавно и си кажа дека си иде заради тоа што сака гарантирано место. Како и да е, ми се свиѓа како играч ама скептик сум за трансферов во Сити.

КДБ им е поголем ризик и од Стерлинг, а гледам дури и поголема цена. Скептик сум некако за Кевин а од друга страна сакам да успее затоа што ми се свиѓа како профил на играч, ама некако нема менталитет за да игра у врвна екипа и притисок, барем мене таков впечаток ми остави кога се испичка во Челзи. Али па од друга страна ако гледаш, бар искрен беше и не јадеше гомна, излезе јавно и си кажа дека си иде заради тоа што сака гарантирано место. Како и да е, ми се свиѓа како играч ама скептик сум за трансферов во Сити.

И мене ми е многу шкљ играч,шо знам ми делува како само за во мали екипи да е.Баш ќе го видиме каков ќе е во Сити,може и ѕверка да е.

Какви цени се врткаат денеска у фудбалот у пичку матер.Пред 10-15 години Роберто Баџо и Батистута можеа да се земат за 15 милиони,а денеска некој си Де Брујне кур се тресе 70 милиони,Стерлинг кењкалото 60 милиони.

Ајде бе бегај,се изгуби смислата на фудбалот

Какви цени се врткаат денеска у фудбалот у пичку матер.Пред 10-15 години Роберто Баџо и Батистута можеа да се земат за 15 милиони,а денеска некој си Де Брујне кур се тресе 70 милиони,Стерлинг кењкалото 60 милиони.

Па не гледај, кој те тера.

Воглавно на фудбалот се гледало и како на бизнис од памти век, сега се гледа и како на апла бизнис. Впрочем мислам дека ,,високите суми" се должат на купувањето играчи по високи суми од одредени богати клубови. Некаде копјата ко да се прекршија за Зидан (од Јувентус во Реал) па понатаму знаеме од трансферот на Роналдо па се до овие купениве клубови како Псж/Сити/Челзи па дури до Нејмар во Барса...........

Станува збор за тренд кој допрва ќе зема замав со сумите. Кога ти викаат едни ебени Шеици даваме 200 милиони за Меси, по автоматизам добар напаѓач што отскокнува тро повеќе од некој ок напаѓач ќе го шиткаат 50-60 па и 70 милиони.

Зато мене ми се најсимпатични клубовите кои сами во тоа школите си градат играчи. Сега ептен тргна работава на купување готов производ и Чао Пријатно.

Јохан Кројф за 100.000 марки. А не Баџо за 15 миљони....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom