Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
И Милан 2008 до 2011 имаше дрим тим па ништо специјално не направи, така да јас сум спокоен. На хартија не значи дека и на терен квалитето ќе биде над нивото.
Каков дрим тим имаше Милан 2008 до 2011?

Дрим тимот на Милан беше од 2003 до 2007 година, особено во 2005 година со елката на Карло Анчелоти. Неверојатен тим имаше Милан тогаш, Дида, Малдини, Неста, Стам и Кафу во одбрана, Гатузо дмф, Пирло и Сидорф, Кака АМФ и Шевченко и Креспо во напад, плус резерви Сержињо, Каладзе, Амброзини, Руи Коста, Томасон, Пипо Инзаги и не освоија ниту една титула.

До ден денес не ми е јасно како го изгубија финалето во Истанбул, особено две промашувања на Шевченко во продолжението, Дудек ни сам не знае како успеа да ги одбрани двете шанси.

Каков дрим тим имаше Милан 2008 до 2011?

Дрим тимот на Милан беше од 2003 до 2007 година, особено во 2005 година со елката на Карло Анчелоти. Неверојатен тим имаше Милан тогаш, Дида, Малдини, Неста, Стам и Кафу во одбрана, Гатузо дмф, Пирло и Сидорф, Кака АМФ и Шевченко и Креспо во напад, плус резерви Сержињо, Каладзе, Амброзини, Руи Коста, Томасон, Пипо Инзаги и не освоија ниту една титула.

До ден денес не ми е јасно како го изгубија финалето во Истанбул, особено две промашувања на Шевченко во продолжението, Дудек ни сам не знае како успеа да ги одбрани двете шанси.

Јас пошто го следев Роналдињо, затоа коментирам за тој период. Пред тоа не знам шо и како било.

Ко ПСЖ што прегази све пред себе со супесоничниот напад што го створија.

Ти објаснија колегите погоре.
Јакиот па состав, срединана со преценетите црнчиња, без креативец не се игра така фудбал, иако како што тргнал фудбалов како спорт баш па таква средина и ќе треба, копачка и орачка. :D
И такви ултранапаѓачки бекови профункционираа точно 2 сезони, у Ливерпул кај Клоп.
Нападот на хартија изгледа феноменален, ама уште пофеноменален напад имаше ПСЖ па се распаднаа. Кој за кого ќе игра овде? Винициус веќе има стаж и искуство и квалитет да екипата игра за него, Мбапе истотака важи за таков играч. Родриго ќе биде жртвено јагне и ќе ќути, ама овие двајца ќе се спукаат мислам дека. А и двајцата се солирачи и двајцата сакаат да ја имаат топката и двајцата сакаат да дриблаат и двајцата сакаат да даваат голови.
Умре тоа време кога имаше паметни фудбалери, со ова мислам на Бензема и неговото играње за Роналдо, Ди Марија исто.
Оди кажи му сеа на некое вакво надувано котле да игра за друг, у око ќе ти брцне.
Апсолутно никаква споредба не може да се прави на тој тим на ПСЖ со овој.
Тој тим освен да штанца пари за ништо друго не беше корисен, Меси во залез на кариера, не задоволен Мбапе и повреденко Нејмар.
Овие сите се во зенитот на кариерата и најстариот играч е 25-26 години, што значи дека се во најзрелите години.
Имаат менталитет на победници зашто освен Мбапе сите други имаат барем еднаш освоено ЛШ.

Винисиус е баш играч кој што игра за другите.
Ова е прва сезона каде што се наметна како лидер на екипата и тоа беше силом прилике бидејќи немаше главен напаѓач и кој гол даде.
Сезоната кога Бензема освои Златна Топка, Винисиус беше тој што имаше највеќе асистенции во екипата и што играше за Бензема.
Освен Мбапе, иако и он мислам дека е свесен каде доаѓа, апсолутно нема его во екипата т.е. немаше до сега, за понатаму ќе видиме.

Ова е истата екипа од лани, само без Крос, иако ова е многу важно да се поцентира и никако не смее да се занемари.
Можеби вака звучи како еден играч да си отишол, меѓутоа Крос беше од ОГРОМНО значење за екипава, нешто како што е Родри за Сити.
Покрај сево ова, буквално истава екипа заврши само со ДВА пораза во сите можни натпреварувања.
Можеби за @ManUtdChampions ова не е ништо посебно, и можеби за него Реал не биле убедливи, ама подобра екипа од Реал минатата сезона во Европа немаше, и тоа е факт.

Пак ќе кажам глупостине на твитер со измислени состави се една работа, ама дека овој состав на Реал нема да биде закана следна сезона, не ќе да ми изгледа така. :D

Проблемот е што конкуренцијата е тапа, затоа тимов изгледа толку добар. Во Шпанија ќе освојат со 50% од силите затоа што немаат конкуренција. Во ЛШ исто така освен Сити не гледам друг тим што ќе им ги помати сметките, но треба да видиме што ќе испазарат и тие, сепак ДеБрујне полека излегува од прајмот, а и се виде дека без Гундоган се далеку послаби, огромен проблем им беше неговото заминување.

@McLovin убаво се сеќавам на тој тим од Милан, само на имиња беа добри, Роналдињо, Бекам, Робињо и тн, но во суштина беа само ѕвезди во залез на кариера, Интер со Ибрахимовиќ, Мајкон, Цезар, Самуел, Камбијасо, Занети беа многу појјак тим од Милан.

Што знам. Ако има едно поле каде што Реал би бил ранлив, тоа е средината. Знам дека Чуамени, Камавинга, Валверде, потпомогнати од Модриќ се квалитетни играчи, ама како тоа ке изгледа на терен, допрва ке видиме.

Реал и со Бакајоко и Ндобеле во средина би ми биле први фаворити за титула. Направија такво име последните години да сите играат со страв во коски против нив.
Посебно последниве две титули во ЛШ им се баш она на име добиени, сами си се тепаа противниците.

Не знам, мене оној Мбапе лиглето ми е потенцијален проблем. Мислам, од играчки и фудбалски аспект нема збор, машина, ама карактерно до сеа има покажано и за тим и за репрезентација дека е тешко лигле и примадона. А и ко што рече Оби одбраната не му е средена на Реал, мора и таму да корегираат. И плус уште една работа, Мбапе не игра одбрана никако.
Реал не е ПСЖ да драми така цигото.
Автоматски споено мислење:

Апсолутно никакви проблеми нема да има меѓу играчите, убеден сум во тоа. Се знае како стојат работите и хиерархијата во Реал. Башка сите играчи си се дружат и во приватен живот.

Проблеми може да има на тактички план само, али Карло на клупа ке ги изгланца работите како што треба, ке ги уигра и ке играат добар фудбал сезонава, не гледам начин Реал да изигра прелоша сезона со играчиве на располагање.

Интересно околу средината и креација како Реал биле слаби а никој не го спомнува Гулер. Го рачунаат за наследник на Крос и Модрич. Видовме што направи на крај на сезона и на Еуро а 19години има само. Доаѓа и Ендрик кој го сметаат за најголем Бразилски талент после Нејмар и Винисиус. Ке освојува титули Реал и следнава декада без проблем.

Последно уредено:
Друга песна ќе се свири под Анчелоти и Перез во Реал.

Галактикоси имале и предходно па немале некој успех како сега што го имаат. Мбапе не е свесен дека покрај Англискиве медиуми и Шпанскиве не се така лесни за трпење. Чави и Циги се местеа сами на пенали, овој вториов плачеше дека е црн е сеа незнам дали се погледнал во огледало он и дали се има помирено со тој факт дека е црн веќе несмее да се заборави дека 80% тимов им се црнци зашто другиве не почнат да крекаат? Додуша поголем провокатор нема од Циги, ама освен фанови на Реал нема никој да го брани пошо им беше клучен за последниве 2 ЛШ.

Мбапе после светското сите го дичеа новиот на ред што ќе биде на тронот после Меси и Роналдо, Арапот го напуни со пари во ПСЖ и од тогаш не гледам да го има истиот мајндсет како Меси и Роналдо, факт е дека само маркетиншки ќе го споредуваат со нив бидејќи нема веќе како да им се приближи.
Поинтересно му е да се спои со циганиве во репрезентација и скоро му ги донесоа пола во Реал, му се ебело и транџи, не му е веќе до толку до фудбал дојдено. Реал како Реал си има секоја година победнички проект, ако има 20% мозок ќе искористи ситуација бидејќи јасно е веќе на Мбапе му треба Реал а не обратно.

Мене за Ендрик ситуацијава ми е комична веќе, првпат во живот ја видов таа статистика само еден пас да изведеш со тоа што ќе ја почнеш играта од центар и ти треба да си му замена на Мбапе во Реал? :pos:. Барса гледам така на многу идиотски начин гледа да се отараси од Роке, дали видоа пропалитети во најава со Ендрик и гледаат да се отарасат што побрзо?

1721324560724.png

Види го бе каков шутпетко е, најмаестрално интервју даде сега скоро дека мајка му планирала Ди Стефано да го крсти ама некој на време ја спречил,
затоа како мал и татко му го рекламирал како фан на Барса. :pos: :pos:

Адама Траоре беше успешен само во дриблизи, меѓу најуспешните уствари. Е сеа коа иде на центаршут од 20 само 2 ќе ги погодеше.
Знаеше само да се протне и да ја подаде. Кај овој ни тоа не го видов.

Адама Траоре беше успешен само во дриблизи, меѓу најуспешните уствари. Е сеа коа иде на центаршут од 20 само 2 ќе ги погодеше.
Знаеше само да се протне и да ја подаде. Кај овој ни тоа не го видов.
Ни дриблинг нема, техника бетон. Само ќе ја рогне напред и трча по нејзе.

Брзина и сурова снага ништо повеќе од Адама Траоре.

Кои играчи се овие, све некои зелки со суканици искачаат.
После Сидорф и Давидс се нема појавено асален играч со суканици.
Автоматски споено мислење:

Фали само уште Онана да го земат за голман.

Ах ништо.
Со цел тим црнци не се освојува ЛШ.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom