Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Толку беше од залетот на арапските пари?
Чим бегаат во Турција иако имаат огромни плати во С.Арабија, тешко дека ќе бидне нешто од тој проект.
Оваа година, засега главно засилување во лигата е оној Уар (H.Aouar) кој скрши кур во Рома. Речиси и да нема некои вести за играчи кои се близу трансфер во С.Арабија.

Оној Бенто голманот од Бразил Интер што го бараше отишол у Ал Наср за 18 милиони.

Види му состав на Реал човече, кој е тој маж шо ќе му се спротивстави за титула, кај ќе се бркаш со овој тим ај објаснете ме еве јас како фудбалски необразована.
Атлетико не можи да пазари еден просечен играч, два месеци се тегниме за Гринвуди, Довбици, Перез како златна рипка му исполнува желби на Анчелоти.
И после најјак тренер, најјак тим, куровмиленче

Види му состав на Реал човече, кој е тој маж шо ќе му се спротивстави за титула, кај ќе се бркаш со овој тим ај објаснете ме еве јас како фудбалски необразована.
Атлетико не можи да пазари еден просечен играч, два месеци се тегниме за Гринвуди, Довбици, Перез како златна рипка му исполнува желби на Анчелоти.
Глупости е ова, што би било кога би било.
Ниту Алонсо, а уште помалце ТАА ќе ги земе Реал.

Искрено не би го менувал Менди за Алонсо, ниту па би го земал ТАА.
Валверде нема шанси да седи на клупа макар и Господ лично и персонално станал фудбалер и игра во средина.
Единствено нешто на што треба да се фокусираат е централен бек, зашто најверојатно Ваљехо ќе си оди, а Алаба ќе се врати во 2025та и тоа прашање во каква форма со оглед на годините и повредата која ја имаше.

Шлотербек од Дортмунд или оној Так од Леверкузен би биле одлична опција.
Познавајќи ги нема да купат никој и ќе тераат 70 утакмици со двајца играчи во одбрана и Чуамени по потреба да покрива.

Глупости е ова, што би било кога би било.
Ниту Алонсо, а уште помалце ТАА ќе ги земе Реал.

Искрено не би го менувал Менди за Алонсо, ниту па би го земал ТАА.
Валверде нема шанси да седи на клупа макар и Господ лично и персонално станал фудбалер и игра во средина.
Единствено нешто на што треба да се фокусираат е централен бек, зашто најверојатно Ваљехо ќе си оди, а Алаба ќе се врати во 2025та и тоа прашање во каква форма со оглед на годините и повредата која ја имаше.

Шлотербек од Дортмунд или оној Так од Леверкузен би биле одлична опција.
Познавајќи ги нема да купат никој и ќе тераат 70 утакмици со двајца играчи во одбрана и Чуамени по потреба да покрива.
Остај го ТАА, види го тимот, ко синкир без него немате дрим тим.
Белингам, Мбапе, Винициус кој ќе го задржи ?
Ретко кој клуб можи да си ги дозволи двата најдобри играчи моментално во свет во две сезони.
Автоматски споено мислење:

Треба да има и некој нешто во главата за да освоиш титула. Така да, од тим составен само од црнци нема потреба да се плашите. :icon_mrgr:
Единствено да се надеваме на некој раздор во тимот оти толку префригани звезди во еден тим можи да има контра ефект :)

Барселона исто ако го собери Нико ќе имаат страшен напад, плус и Мерино ако го дрпнат, багатела

Не знам, мене оној Мбапе лиглето ми е потенцијален проблем. Мислам, од играчки и фудбалски аспект нема збор, машина, ама карактерно до сеа има покажано и за тим и за репрезентација дека е тешко лигле и примадона. А и ко што рече Оби одбраната не му е средена на Реал, мора и таму да корегираат. И плус уште една работа, Мбапе не игра одбрана никако.

Остај го ТАА, види го тимот, ко синкир без него немате дрим тим.
Белингам, Мбапе, Винициус кој ќе го задржи ?
Ретко кој клуб можи да си ги дозволи двата најдобри играчи моментално во свет во две сезони.

Единствено да се надеваме на некој раздор во тимот оти толку префригани звезди во еден тим можи да има контра ефект :)

Барселона исто ако го собери Нико ќе имаат страшен напад, плус и Мерино ако го дрпнат, багатела
Не знам јас, ама реалноста е дека Реал не прегази ниту еден тим во ЛШ сезонава. На добар дел од мечевите дури беа и во подредена положба, почнувајќи од Лајпциг, па се финалето со Дортмунд, каде беа дури и надиграни во прво полувреме.

Ги тепаа мечевите онака како што секогаш ги тепале, на менталитет. Е сега во која насока ќе одат без Крос ќе биде интересно да видиме. Тој им беше со години клучен во играта, со оние топки од средина што отвараа контри за брзите напаѓачи. Исто прашање е и уште колку ќе седи Анчелоти и што после него.

Така да, мислам дека фудбалот веќе не научи дека треба да одиме месец за месец (дури и година за година е многу во некои случаеви), па нема потреба да се летаме дека никој немало да може да го сопре Реал или Сити ичи Арсенал или кој и да е.

Реков јас единствено да се деси некој кушлус од карактерите на Белингам, Винициус и Мбапе.

Муабетот е дека премоќни се како клуб и тешко е да се бориш за титула, ова зборам за лигата, во ЛШ во двомеч се можи да се случи, ама цела сезона да се тркаш со ваков тим е огромен предизвик.

Во последните години многу од тие ,,супертимовите,, пропаднаа и не остварија никаков успех. Вака како што е прикажан тимот на Реал на сликава воопшто не ми се допаѓа. Секако дека Валверде ќе биде стартер ама сепак, нема ,,визионер,, тука.
Кој ќе креира акции? Белингам не е тој играч, а ниту Родри и Вини. Премногу физичка ми е оваа средина, недостасува фудбалската интелегенција која ја нудеа Крос и Модриќ. Мислам дека следно лето ќе го спакуваат Флориан Виртз заедно со Алонсо. Или пак ќе се оди на Мусиала ако Баерн продолжи со талкање без компас.

И Милан 2008 до 2011 имаше дрим тим па ништо специјално не направи, така да јас сум спокоен. На хартија не значи дека и на терен квалитето ќе биде над нивото.

Ко ПСЖ што прегази све пред себе со супесоничниот напад што го створија.

Ти објаснија колегите погоре.
Јакиот па состав, срединана со преценетите црнчиња, без креативец не се игра така фудбал, иако како што тргнал фудбалов како спорт баш па таква средина и ќе треба, копачка и орачка. :D
И такви ултранапаѓачки бекови профункционираа точно 2 сезони, у Ливерпул кај Клоп.
Нападот на хартија изгледа феноменален, ама уште пофеноменален напад имаше ПСЖ па се распаднаа. Кој за кого ќе игра овде? Винициус веќе има стаж и искуство и квалитет да екипата игра за него, Мбапе истотака важи за таков играч. Родриго ќе биде жртвено јагне и ќе ќути, ама овие двајца ќе се спукаат мислам дека. А и двајцата се солирачи и двајцата сакаат да ја имаат топката и двајцата сакаат да дриблаат и двајцата сакаат да даваат голови.
Умре тоа време кога имаше паметни фудбалери, со ова мислам на Бензема и неговото играње за Роналдо, Ди Марија исто.
Оди кажи му сеа на некое вакво надувано котле да игра за друг, у око ќе ти брцне.

И Милан 2008 до 2011 имаше дрим тим па ништо специјално не направи, така да јас сум спокоен. На хартија не значи дека и на терен квалитето ќе биде над нивото.
Милан 10 години имаше таков дрим тим, дури многу појак од ова на Реал, па пак едвај 2 ЛШ и 1 Скудето освоија.

Дрим тимот беа офуцани ветерани донесени примарно за маркетинг.
Овие се сите во зенит на форма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom