Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено, јас не знам зошто повеќе клубови не се нафаќаат. Сметај дека станува збор за платена едногодишна позајмица, најчесто околу 5-10 милиони. Единствен ризик за клубот што дава на позајмица е дека вредноста на играчот за една година нема да падне повеќе, од тоа што е платено за позајмицата. Ако играчот е релативно млад и има потенцијал, тогаш и после една година може да му извадат солидна сума, со која нема да бидат во загуба. Сумата за позајмицата може да се зголемува, во зависност од тоа колку клубот што продава сака да се обезбеди од ризикот дека играчот ќе биде комплетно срање. Плус, сумата што им ја даваат за позајмица, би требало да им биде некаква гаранција дека Интер ќе го откупи играчот.
Мислам дека ваквите дилови се поризични за Интер. Единствено добра опција за нив е, и играчот да има фудбалски добра сезона, што ќе ја оправда сумата за позајмицата и вредноста на играчот да порасне доволно за да бидат во состојба да го купат. Ако им се погоди само играчки, а Интер не може да го откупи на крај, тогаш значи дека само ја кренале вредноста на играчот за друг тим, кој тоа ќе го наплати Во тој случај само искористиле, толку колку што платиле, а кајмакот го собира некој друг. Другата ситуација е, играчот да нема добра сезона и Интер да ја фрлил сумата за позајмица во вода, без да го има играчот со неговата resale вредност.

Единствено, ако тимот што продава мора да купува замена со парите од продажбата, или ако веруваат дека ова е максималното ниво што може играчот да го постигне, па гледаат да го искористат моментот, или да се ограничени со ФФП или слично. Ја не гледам друга причина за неприфаќање, за вакви играчи што вредат 30-40 милиони евра.
Имај во предвид дека Рафиња и Кансело не беа платени позајмици, барем колку што ја знам. А и пак, Барселона и Валенсија воопшто не излегоа оштетени од целиот трансфер. И двата клуба добија, Интер доби играчи што им помогнаа за место о ЛШ, Валенсија доби играч што го продаде за 40 милиони, кој лани беше скоро 3-та опција на десен бек и за кој максимум добиваа понуди за позајмици, а Барса доби назад играч што се враќаше од сериозна повреда, кој сега има солидна полусезона во нозе, каде играше редовно и играч за кој сега комотно може да бара 35 милиони.
Исто многу важно е тимот што го продава играчот во која финансиска година му требаат парите, ако се за тековната сезона ќе сака да го продаде за кеш, ако му се за наредна сезона тогаш лесно може да се согласи за позајмица со откуп.Во случајов Бордо се сиромашно клубче од Франција и вајда им требаат парите одма.

BREAKING: Ante Rebic's agent Fali Ramadani has cut his holidays short in Italy and flew to Germany to conduct talks with FCBayern over his client. Frankfurt are claimed to ask for between €40m & €50m. Bayern trying to overtake Man Utd who are also interested.

Според Педула тоа. Демек блиски биле Педула и Рамадани. Според мене добар е играчот, се подобри последнава сезона, еве се виде и на СП, но мислам дека не е за во Баерн. Плус па и околу 40 мил. ми се чинат многу.
Ни Баерн ни Јунајтед, со оглед на тоа што е близок до новинарот мислам дека само му креваат цена. Јунајтед се преполни на крило + други се приоритетите + немам чуено ниту еден од новинарите блиски до клубот да го спомне и како алтернатива, Баерн па нема теорија да ги менува Рибери/Робен со некој од калибарот на Ребиќ.[DOUBLEPOST=1532025850][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Ништо посебно не покажа. Реална цена 30 мил, а мислеа дека некој ќе се залета само затоа што играше финале на светско и ај вреди 50 мил.
Може е вреден и опасен, ама некогаш не знае да ги искористи подобрите опции околу него што ги има, како намерно да ги избегнува.

Убаво си образложил ама не се слагам, затоа што позајмица одговара за млади играчи на кои што им треба гејм тајм, за да стекнат искуство и да си ги вратиш у тим. Вака со Рафиња, кој што веќе е етаблиран, гледаат да го продадат, зошто сакаат ваљда парите да си ги реинвестираат на друго место.
Па проблемот со Рафиња беше што, ако не сум грешка, се враќаше од сериозна повреда на коленото, а во Барселона немаше простор за да игра и да си ја врати формата. Затоа и немаа многу понуди за трансфер, па се согласија за позајмица. Сега, тимовите имаат една полусезона на увид за тоа во каква форма е и како се опоравил, така да претпоставувам дека сега полесно ќе го продадат. Мада, денес читав негде дека Барса може и ќе го задржела. Во секој случај подобро, отколку да го имаа на клупа минатата полусезона.

Ребич како ќе легни во Атлетико, типичен Чоло играч, трча како коњ мава како луд, пргав ама не, Желсон Мартинс ќе го земат и Калинич неписмениот

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кога можи Андре Силва да кошта 40 мил зошто да не и Ребич :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ни Баерн ни Јунајтед, со оглед на тоа што е близок до новинарот мислам дека само му креваат цена. Јунајтед се преполни на крило + други се приоритетите + немам чуено ниту еден од новинарите блиски до клубот да го спомне и како алтернатива, Баерн па нема теорија да ги менува Рибери/Робен со некој од калибарот на Ребиќ]

According to SportBild, the news about Rebić's agent flying to Munich are most likely just an attempt from the agent to start a bidding war for his client. Bayern are currently not interested in Rebić and Kovač has promised Frankfurt that he won't sign any of his ex players.

According to SportBild, the news about Rebić's agent flying to Munich are most likely just an attempt from the agent to start a bidding war for his client. Bayern are currently not interested in Rebić and Kovač has promised Frankfurt that he won't sign any of his ex players.
од хеликоптер се познаваше дека е ваква дубара :D за Јунајтед кажав така зошто барем како алтернатива ќе го напишеа новинарите, за Баерн јасно е дека не купува штогоде, поготово кога ќе им треба замена кај и да е за Рибери и Робен.

Aj so srekja neka e [emoji16]
8240500c9dcb2d8a6a2ce3e17ea008b7.jpg

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

И ули педерски игра на темата за официјални трансфери.Педерчето секој ден објавува небитни трансфери и права едит за секој бомба трансфер,исто ко прв да го објавил.Му ебам главата.:icon_mrgr:

Ќе го пропушти сега, некој од Јунајтед ќе му го објави :D
Јас ќе му го објавам Алисон, не може ни да ми даде опомена ни да ме банира од тема :чда:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom