Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Абе каков корак со Бајерн држел, држеше али не корак него курац.:pos:
Тухел играше преофанзиен фудбал со Дортмунд, сеа ќе кажете што има лошо у тоа. Е има, си примаа лагано 2-3 голови по утамица. Фудбалот не е увек 90 минути напаѓање, иако е нормално боље за гледање да се игра 90 минути тотал ногомет. Тухел според мене тактички не е никаков тренер, да постави игра тоа да, али и Венгер знае да постави игра, но тоа не му донесува титули/успех...

Кој ќе биде на Баерн бе? Нагелсман? Или ќе трипаат со некој од нивно првенство успешно што ја водел Арминија Билефилд? :D

Читав дека Тухел им бил прв фаворит, па Нагелсман па после следат Хазенхутл од РБЛ, Нико Ковач од Ајнтрахт и не знам уште еден не ми текнува, сигурно некој од Енерџи Котбус што платил на Кикер и Билд да го спомнат. :icon_lol:

На наш сајт е објавено а не разбирам германски, за да гуглам и да ја проверам информацијата. Кога го прашале Руменинге за Тухел, Руменинге рекол дека Тухел веќе се има договорено со друг клуб. Е сега, ако направиме ретроспектива и видиме дека Тухел најмногу се поврзуваше со Арсенал, дали тоа значи дека Руменинге ни го претставио новиот менаџер на Топџиите? :D

https://derbi.mk/rumenige-tuhel-ima-potpishano-dogovor-drug-klub-nashiot-trener-kje-bide/

Па точна е изјавата на Румениге дека Тухел ја известил управата на Баерн дека има потпишано веќе со друг клуб. Е сеа дали е Арсенал, Челзи не знам, но и ПСЖ ги спомнуваат француските медиуми.

Pep Guardiola claims Mino Raiola offered former Juventus midfielder Paul Pogba to Manchester City in January.

Pogba’s agent, Raiola, has been outspoken about Guardiola in the past - not least due to his relationship with Zlatan Ibrahimovic, another client - and described him recently as “a dog”.

“I don’t understand why I am,” Guardiola shrugged in his Press conference today.

“Finally, the people discover my secrets – a bad guy. I’m a coward. I don’t understand why I am such a bad guy.

“I never speak with him so his opinion, I don’t know. But being a guy who two months ago offered me [Henrikh] Mkhitaryan and Pogba to play with us… Why?

“He has to protect his players and has to know he cannot bring the players to a guy like me, like a dog. And comparing to a dog is bad. It’s not good. He has to respect the dogs.

“I said no, we don’t have the money enough to buy Pogba because he is so expensive. I’m surprised because I am a dog. He wants his players to come to here. So, no. No way.

“I am not a good guy. He deserves his players to play with better guys.”

Пеп фолира малку и си дава на значење со цел да го релативизира вниманието во јавноста кое си го навлече на Енфилд, па сега да ја префрли топката и нервозата кај нас.

Нема да ме изненади ништо за Раиола, но сигурен сум дека нема никаква вистина во ова што го зборува бидејќи прво Погба нема никаква желба да премине во Сити затоа што покрај корените во Ле Авр, фудбалските почетоци ги помина низ младинските школи на Јунајтед и кога се врати од Јувентус покрај финансиските причини, дојде и од желбата да освојува титули со Јунајтед. Ако некогаш имал дилеми дали да остане во Јунајтед, сигурно не би размислил за трансфер во Сити туку повеќе кон ПСЖ, Реал, Барса...Како дете на Јунајтед гарантирам дека по неговото враќање во Јунајтед не постои никаква можност за негов директен трансфер во Сити од Јунајтед, а не верувам дека и кога би бил во некој друг клуб би размислил за таа дестинација.

Околу Мики не можам да коментирам, но баш во тој период од почетокот на зимскиот преоден рок започнаа преговорите со Арсенал за трампата и исто така се сомневам дека му бил понуден на Пеп.

Плус на тоа да се додаде и доколку е така, сигурно ни Мурињо ниту пак управата не би се согласиле за такво нешто макар и невидено богаствто да искешираат.

Друг логичен коментар освен очаен обид на Пеп во пресврт на дербито со цел да го сврти вниманието, нервозата и притисокот кај нас не гледам. Кога ќе почне да се губи, човеков е стварно чуден карактер.

За Погба не знам ама не можел да биде Мики понуден на Пеп во јануари кога уште во декември бил договорена трампата со Арсенал, што се совпаѓа со неговото изоставување од составот за да не се повреди.

Како и да е, цигански е коментирање на играчи пред дербиња, да кажеше Мурињо вакво нешто за играч на Сити ќе го распнеа, ова се тие моменти како што кажа @ElNinho дека си ги проаѓа без кал на него.

бидејќи прво Погба нема никаква желба да премине во Сити затоа што покрај корените во Ле Авр, фудбалските почетоци ги помина низ младинските школи на Јунајтед и кога се врати од Јувентус покрај финансиските причини, дојде и од желбата да освојува титули со Јунајтед
Озбилно веруваш во ова???

Ако сакаше да освојува трофеи ќе останеше во Јуве.

Озбилно веруваш во ова???

Баш имаше и статии низ минатото дека заедно со Рашфорд и Лингард кои важат за Јунајтед материјал и од деца дека ги делат истите вредности поврзани со клубот и ривалството со Сити. Сега можеби и фолираат, ама Лингард и Рашфорд се баш пример за Јунајтед “бојс“, а Погба поготово со првиов е доста близок уште од зачетоците во Јунајтед. Плус Јунајтед како клуб му се најде премногу кога дојде првиот пат, пред се на неговите родители на кои им обезбеди многу услови да се преселат во Манчестер (од аспект на сместување, работа и одлични услови за Пол како тинејџер). Затоа барем барање за директен трансфер од Јунајтед во Сити со нудење од Раиола до Пеп по логиката на нештата не ми е за верување.

На многу наврати и Раиола и Погба имаат потенцирано дека е вратен во Манчестер баш поради Јунајтед (плус кешот секако), а доколку не би се пројавел интересот на Јунајтед опциите би биле Реал и Барса. Во случајов и ПСЖ би го додал поради тоа што е француски клуб, финансиската моќ и фудбалското опкружување кое би го имал.

Раиола знаеме сите за каков човек се работи и можеби е спремен на многу работи, но уште од по лошиот третман кој го имаше Пеп кон Ибра, Раиола скоро и да не соработува со Пеп и не пропушта шанса да пројаде нешто јавно против него и после сето тоа баш да го бара Пеп и му ги нуди Погба и Мики, тешо според мене...

Пеп можеби е еден од најдобрите менаџери, но со ова прави очаен обид да го отргне вниманието од поразот од Ливерпул на Енфилд и да ја префрли топката и вниманието кон нас во пресрет на дербито.

Во какви бајки верувате во 21 век за време на модерен фудбал кај што парите се број 1. Страшно.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Никој не го негира тоа. Еве и да е вистина ова од Пеп хипотетички...која е поентата Раиола да го нуди на Сити кога ни под разно Јунајтед не би му продал играч директно на Сити во овој момент, а не пак еден како Погба врз кој ги поставува темелите на тимот?? Раиола до толку не е забеган да не знае дека неверојатно изгледа тоа.

И Мурињо е примадона во пресовите ама никогаш ни тој а ни многу професионални менаџери не би се дрзнале да дадат ваков коментар за противнички играчи поготово на ден од мечот. Многу непрофесионален потег од Пеп и очаен обид да не е тема до мечот.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom