Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Не би рекол али тоа е лично убедување. Арсенал во целата приказна беше тимот кој што ја понуди смешната сума за да го има низ сите медиуми. Но јасно е која му беше целта и си ја оствари со тоа што доби покачување и ветување на некој начин дека нема да му стојат на патот наредно лето. Сигурно не беше пратен да тренира со резервите од љубов.

http://www.express.co.uk/sport/football/607783/Steven-Gerrard-Luis-Suarez-transfer-news

Да се поправам-За тоа лето?
Суарез тоа лето беше класичен пример како се притиска за трансфер,но Ливерпул исто така беа класичен пример како се справува со таа ситуација.Језда,на крајот беше седнато на маса,договорено за да трансферот биде пролонгиран наредно лето(?),но сепак во тој момент и во тој трансфер период не беше продаден Суарез.
Е сега јас колку што го сфатив пеџа е дека и покрај тоа(кутињо ко луд да притиска трансфер) Ливерпул нема да го продаде ова лето.Клучниот збор-ова лето.(некогаш не треба буквално да се чита/слуша/сфаќа)Наспроти ова е ставот на Џони и делумно твојот.
Како и да е,немам некој став околу оваа ситуација,буквално се може да се деси.
Инаку да,Џерард беше "главниот виновник".Ми е мака што до ден денес слабо се пее чантот Стив Џерард-Демба Ба на Емирејтс. :)

Да се поправам-За тоа лето?
Суарез тоа лето беше класичен пример како се притиска за трансфер,но Ливерпул исто така беа класичен пример како се справува со таа ситуација.Језда,на крајот беше седнато на маса,договорено за да трансферот биде пролонгиран наредно лето(?),но сепак во тој момент и во тој трансфер период не беше продаден Суарез.
Е сега јас колку што го сфатив пеџа е дека и покрај тоа(кутињо ко луд да притиска трансфер) Ливерпул нема да го продаде ова лето.Клучниот збор-ова лето.(некогаш не треба буквално да се чита/слуша/сфаќа)Наспроти ова е ставот на Џони и делумно твојот.
Како и да е,немам некој став околу оваа ситуација,буквално се може да се деси.
Инаку да,Џерард беше "главниот виновник".Ми е мака што до ден денес слабо се пее чантот Стив Џерард-Демба Ба на Емирејтс. :)
Да, и мене за притискањето за трансфер ми беше муабетот а тоа што остана уште една сезона мислам 'кривицата' беше понудата што дојде од Арсенал а не Барса или Реал.

Еве шо вика Џерард за тоа.
"So I think it was just a case of being in the middle and trying to heal that relationship with him and Brendan and get him training with the first team again and just chatting to Luis and saying to him, is it Arsenal that you really want or do you want Real Madrid or Barca?

That was the jist of the conversation, because I knew, deep down that him and his family wanted Barcelona rather than Arsenal…"

Ама океј, битно Хенри испаднал фраериште и одбил активирање клаузула. Ова ќе е прв и верувам единствен случај во историјата на спортов.

Чекај сеа, испаднал Хенри фраериште и не го продаде и покрај тоа што Суарез имаше откупна клаузула или не Суарез немал откупна клаузула и уште треба да чекам објаснување што тоа значи?

@Џони Вајсмилер @red.devil @тојнебитниотсодвеимиња
Дали 100 милиони евра можеме да го сметаме како „загризување“ на Барса?

Aко е вистина тогаш дефинитивно да со оглед на тоа дека 100 милиони е нереално огромна цена за Кутињо..денес на интернет низ медиумите се пиши се и сешто затоа не се верва многу во напишаното,милион случаеви такви имало па овие информации земајте ги за резерва..

Јас мислам дека Кутињо ќе оди во Барселона бидејќи мора некако да ги потрошат парите од Нејмар, а загубија многу во квалитет со неговото евентуално продавање(со оглед дека во Париз се спремаат за презентација на Шанзелизе веројатно е готов трансферот)..Нејмар е класа од фудбалер и тешко можи да се надополни неговата дупка па сигурен сум дека Барселона ќе реагира со два квалитетни играчи а Кутињо моментално е најидеален за играта што ја практикува Барселона..е сега знам дека ова ќе биди голем удар за Ливерпул бидејќи неможи да најди соодветна замена на две недели од почетокот на сезоната ама ќе пробаат да избалансираат некако со ангажирање на некој нов среден играч/крило .

Ова е мое мислење што не значи дека така ќе испадни да не се разбериме погрешно :D

Џони, Бухафси е меѓу најкредибилните новинари, не е атеншн сикер како оние од Мирор и Палмиери кловнот. На Ливерпул не му требаат ни пари, ниту па да го растурат составот на две недели до почеток на сезона.

Чекај сеа, испаднал Хенри фраериште и не го продаде и покрај тоа што Суарез имаше откупна клаузула или не Суарез немал откупна клаузула и уште треба да чекам објаснување што тоа значи?
Многу почна да се буниш нешто. Саркастичен ми беше последиот пасус. :)

Постојат две варијанти и ниту една Хенри не го прави фраериште или копиљ како што го нарече.
Едната е навистина да имал откупна клаузула но Суарез ги одбил Арсенал - иако тешко веројатно зошто ќе се слушнеше за такво нешто.
Другата е да немал воопшто откупна клаузула и Ливерпул понудата фино лепо ја одбил како недоволно добра, плус конкурент во иста лига. Мора да се напомени и на Суарез не му беше целта Арсенал, тоа треба да е јасно.

Исто мора да ти е јасно, доколку играчот има клаузула и е платена во целост а играчот сака да се деси трансферот, не Хенри и св. Хенри нека биде ништо нема да може да стори во случајот. Мислам нема потреба да ти расправам што значи договор, ќе се навредиш пак.

Постојат две варијанти и ниту една Хенри не го прави фраериште или копиљ како што го нарече.
Едната е навистина да имал откупна клаузула но Суарез ги одбил Арсенал - иако тешко веројатно зошто ќе се слушнеше за такво нешто.
Другата е да немал воопшто откупна клаузула и Ливерпул понудата фино лепо ја одбил како недоволно добра, плус конкурент во иста лига. Мора да се напомени и на Суарез не му беше целта Арсенал, тоа треба да е јасно.

Исто мора да ти е јасно, доколку играчот има клаузула и е платена во целост а играчот сака да се деси трансферот, не Хенри и св. Хенри нека биде ништо нема да може да стори во случајот. Мислам нема потреба да ти расправам што значи договор, ќе се навредиш пак.

Значи по твојава логика, Хенри и сите новинари блиски до клубот кои што потврдија дека Суарез има откупна клаузула, пред Арсенал да ја испрати таа понуда од 40м плус 1 лажат?

Ама според кого постојат две варијанти? Според тебе?
Да придодајме уште една варијанта. На пример вонземјани да бидат вклучени :coffee:
Инаку за клаузулата и јас мислам дека ја немало. Многу нелогичности има во тоа. А и не знам зошто Арсенал понудиле 40 милиони + 1 фунта ако мислеле дека има клаузула од 40 милиони. Еве ПСЖ ќе платат 222 милиони или колку се нема уште едно евро да додаваат

Ама според кого постојат две варијанти? Според тебе?
Да придодајме уште една варијанта. На пример вонземјани да бидат вклучени :coffee:
Инаку за клаузулата и јас мислам дека ја немало. Многу нелогичности има во тоа. А и не знам зошто Арсенал понудиле 40 милиони + 1 фунта ако мислеле дека има клаузула од 40 милиони. Еве ПСЖ ќе платат 222 милиони или колку се нема уште едно евро да додаваат
Додај и ти варијанта слободно, еве покрај вонземјаните. Кажи ми не е така и може да има и ваква варијанта, ќе ти преречи некој?
Другото е тоа што го трубам и јас. Уште една нелогичност. Зошто Барса да плати 70 и кусур милиони ако имал откупна клаузула од 40м, така?[DOUBLEPOST=1501585126][/DOUBLEPOST]
Значи по твојава логика, Хенри и сите новинари блиски до клубот кои што потврдија дека Суарез има откупна клаузула, пред Арсенал да ја испрати таа понуда од 40м плус 1 лажат?
Те имам заприметено дека си дудлач и кога си се контрал и со други, така да оставам сам да процениш. Пак ќе ти речам, ако почнам да ти цртам ќе се навредиш. И мислам ти кажав, новинарите викаа "Хенри рекол дека има клаузула" a не дека стварно ја има. Значи, новинарите не може да лажат туку пренесуваат евентуална лага од некој друг.

Ако ти кажам видов вонземјани (оти ете за нив се фативме со Розенберг) и ти пренесиш дека ред девил видел вонземјани. Двајцата лажеме?

Последно уредено од модератор:
За што му се на Ливерпул пари, ќе отвори банка? Едноставно не сака да го даде играчот Клоп посебно што нема замена. А таква не знам дали би нашле и по која цена. За Ливерпул најдобро е да го чуваат а Барса толку па се запнал по него...за тие пари и друг ќе се најде.

Јас мислам дека Кутињо ќе оди во Барселона бидејќи мора некако да ги потрошат парите од Нејмар
Значи ако Барса мораат да ги потрошат парите, мора и Ливерпул да продава? :D

Те имам заприметено дека си дудлач и кога си се контрал и со други, така да оставам сам да процениш. Пак ќе ти речам, ако почнам да ти цртам ќе се навредиш. И мислам ти кажав, новинарите викаа "Хенри рекол дека има клаузула" a не дека стварно ја има. Значи, новинарите не може да лажат туку пренесуваат евентуална лага од некој друг.

Ако ти кажам видов вонземјани (оти ете за нив се фативме со Розенберг) и ти пренесиш дека ред девил видел вонземјани. Двајцата лажеме?
Пред 2-3 дена бев глуп лик што влага во 30тите години од својот живот и верува на секакви приказни, односно не е доволно паметен да процени што е лага а што вистина, сега сум и дудлач, уште малку и ќе го стигнеш нивото на Стелт.

Џони, Бухафси е меѓу најкредибилните новинари, не е атеншн сикер како оние од Мирор и Палмиери кловнот. На Ливерпул не му требаат ни пари, ниту па да го растурат составот на две недели до почеток на сезона.

Имало милион случаеви што се и сешто се пишуваше низ медиумите и на крајот не се остваруваше години години наназад па кој сака нека е овие работи со резерва се земаат..како она ретардираното со факсот за Де Геа,демек Реал Мадрид се аматерски тим на нивото на Турново или фк. Скопје па ќе чека до 31 август ако сака да го ангажира Де Геа..измислици,глупости,шпекулации.
Значи ако Барса мораат да ги потрошат парите, мора и Ливерпул да продава? :D

Не мора Ливерпул да продава ама Барселона или Реал Мадрид кога ќе тропнат на врата за некој играч тогаш ситуацијата е малце поинаква ,па посебно кога ќе понудат астрономска сума и плус некој играч...многу лесно заборавате дека Барселона има многу играчи во средниот ред што можи да ги искористи за Кутињо бидејќи посекако немаат квалитет за во Барселона а за во Ливерпул би биле таман

Имало милион случаеви што се и сешто се пишуваше низ медиумите и на крајот не се остваруваше години години наназад па кој сака нека е овие работи со резерва се земаат..како она ретардираното со факсот за Де Геа,демек Реал Мадрид се аматерски тим на нивото на Турново или фк
Абе до кај ја дотера ти сега со факсот па... За трансфер муабети правиме муабет, си има новинари што се кредибилни и имаат информации. Сите знаеме дека тоа со факсот беше измислица, само интересен беше хуморот во моментот, е сега дали од Реал дали од Манчестер ќе дознаеме кога ќе се пензионира Де Геа и ќе објави биографија.

Да бевме мај, јуни можеби ама не Барселона, кој сака нека е, Ливерпул нема шанси да го пуштат Кутињо поготово кога имаат мака и со носење на примарните трансфер цели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom