Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Никако не можам да го разберам трансферов на Бонучи во Милан. Колку и да сакал да остани во Италија, да преминиш во ривал кој моментално е неколку скалила под Јуве не ми е разбирлив потег. Милан направи добри зделки летово и има можност да се врати на старите патеки, но Јуве има скоро 90% скоцкан и воигран тим за следна сезона, плус е на највисоко ниво од останативе од Серија А во моментов. Од друга страна не ми е разбирлив и потегот на Јуве за смешна сума да го дава на ривал кој значително се засилува годинава.

Да беше во рандом топ клуб од другиве лиги ајде ќе се најдеа некои логички размислувања, ама вака...:confused:
Од целава ситуација најголем добитник е Милан.

На полувреме од финале на ЛШ, да се искараш и тепаш со соиграчи и тренер, треба уште другиот ден клоците да ти ги дадат од тимот.Милан си ќари од ситуацијава, Јуве мораше да го продаде канцерот во екипата и тоа е тоа.Цената толку е 40м кога не продаваш на тим од ПЛ или Реал/Барса/ПСЖ/Кина.

Јуве кога тогаш ќе мораше да прави ремонт на дефанзивците и голманот, поарно сега дур сеуште се најаки во Италија од колку кога ќе имаат солидна конкуренција.Само штета што мораа прв да го шитнат најмладиот дефанзивец од BBC, кој имаше само 30 години, а ги оставија постарите и веќе во опаѓање Келини и Барзаги.

Ајде ајде ред е Милан конечно да направи екипа.

Вокер во Сити, официјално. Ќе го носи бр. 2.

Исто мислам дека Бонучи е прецент дефанзивец, има многу маани за да биде ставен на ниво на Неста,Малдини, Турам, Пујол, Тери, Фердинанд ити.
Многу е бавен, нема снага, во воздушен дуел е катастрофа, не знае да игра во 4ка позади, кај Јуве со 5 дефанзивци добро беа покриени неговите недостатоци, ќе го видиме сега во Милан сам кога ќе треба да ја носи и команда цела одбрана.

Ја читав дека го замлатил Дибала, ако е така Бонучи има дополнителен респект од мене, тоа пичмеле заслужи воспитна со односот на терен, можда го изедоа противниците ама ипак срамно изигра а очекувањето од него беа најголеми.

Ја читав дека го замлатил Дибала, ако е така Бонучи има дополнителен респект од мене, тоа пичмеле заслужи воспитна со односот на терен, можда го изедоа противниците ама ипак срамно изигра а очекувањето од него беа најголеми.
Rt0StXf.jpg

Според форуми на Јуве ова се дешавало у Кардиф.

Иначе Бонучи се имаше и после Нова година јако закачено со Алегри на утакмица со Палермо у лига, исто и на утакмицата со Порто у ЛШ имаше нешто коа Алегри го остаи на трибини.

Баерн ги позајми Коста и Гнабри во Јувентус и Хофенхајм, во ростерот останаа доодените Рибери, Робен и ѓупакот Коман.... што значи дека се спрема трансфер на Санчез веројатно.... Штета бидејќи мислев дека во ПСЖ ќе оди :)

Дибала до пред 2 години играше во ебаниот Палермо, не е исто да играш финале во ЛШ против Реал, и рандом меч во Италија против Киево.

Башка што кур Бонучи и Алвеш му викале во соблекувална при 1:1 резултат, каде тоа прво полувреме силите на теренот беа изедначени? Дополнителен притисок за фудбалерот, има тренер екипата кој треба да дели совети, а другите соиграчи треба да го мотивираат а не да му вршат притисок.

Тој копукот Бонучи знае колку киксови правеше првата сезона во Јуве? Келини неможеше да стигне да му ги исчисти говната, али затоа алфа мажјакот покажал муда во финалето во Кардиф, куртон глуп. Ради тие 15 минути на полувремето, можно е Џиџи, Андреа, Џорџо никад да не го кренат трофејот во ЛШ...е ради тоа говно смрдено.

Баерн ги позајми Коста и Гнабри во Јувентус и Хофенхајм, во ростерот останаа доодените Рибери, Робен и ѓупакот Коман.... што значи дека се спрема трансфер на Санчез веројатно.... Штета бидејќи мислев дека во ПСЖ ќе оди :)

Не верувам тоа да се деси, но зошто штета дека нема да оди во ПСЖ? Па еве јас како неутрален сум повеќе да остане во Арсенал отколку во ПСЖ да оди.

Не верувам тоа да се деси, но зошто штета дека нема да оди во ПСЖ? Па еве јас како неутрален сум повеќе да остане во Арсенал отколку во ПСЖ да оди.
Така ми делува, како повеќе самиот да прицка да го напушти Арсенал, едноставно неможи да се надева на напредок и успех ако остани во Лондон, плус ПСЖ е помоќен финансиски и можи да си го дозволи за разлика од Баерн кој не вервам да дај 65+ милиони фунти за еден играч

Никако не можам да го разберам трансферов на Бонучи во Милан. Колку и да сакал да остани во Италија, да преминиш во ривал кој моментално е неколку скалила под Јуве не ми е разбирлив потег. Милан направи добри зделки летово и има можност да се врати на старите патеки, но Јуве има скоро 90% скоцкан и воигран тим за следна сезона, плус е на највисоко ниво од останативе од Серија А во моментов. Од друга страна не ми е разбирлив и потегот на Јуве за смешна сума да го дава на ривал кој значително се засилува годинава.

Да беше во рандом топ клуб од другиве лиги ајде ќе се најдеа некои логички размислувања, ама вака...:confused:
Од целава ситуација најголем добитник е Милан.
Далеку од 90% скоцкан за во новата сезона. Во средина им фали класа играч, а од одбраната Алвеш замина, a можно е и Алекс Сандро.
Остануваат Бенатија кој повеќе е повреден, неискусниот Ругани и можно е и Калдара, а од постарите Лихштајнер, Барзаљи и Киелини. Само нападот ќе е комплетен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom