Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Овие викаат вака
14 милиони + 40 во бонуси.
Ќе има 100 % од сите спонзорски договори Реал ќе зема 20 % ама од тие кои ќе се склучат после потписот со Реал

Тешете се. Си направи Реал тим наредни 5 години со мижење да играат ќе освајат Ла Лига. Лошо време иде да си Барса фан.:(

Барса немаше проблеми со многу појаки состави на Реал како Галактикос 1 со играчи како Зидан, Фиго, Роналдо дебелиот, Раул, Бекам итн. и Галактикос 2 со Роналдо педерот, Кака, Бејл, Алонсо итн.

Галактикос v1, од доаѓањето на Фиго 2000 до напуштањето на Зидан 2006:

Реал 2 титули, Барса 2.

Галактикос v2, од 2009 до 2018:

Реал 2 титули, Барса 6.

Или ако сакаш севкупно од 2000 до денес:

Реал 8, Барса 11.

Немам гајле, единствен проблем на Барса е самиот клуб, Реал и остали борании не се проблем. Ќе се најде некој од Ла Масија ќе им ебе се од А до Ж наредните 10 години како по обичај.

Барса немаше проблеми со многу појаки состави на Реал како Галактикос 1 со играчи како Зидан, Фиго, Роналдо дебелиот, Раул, Бекам итн. и Галактикос 2 со Роналдо педерот, Кака, Бејл, Алонсо итн.

Галактикос v1, од доаѓањето на Фиго 2000 до напуштањето на Зидан 2006:

Реал 2 титули, Барса 2.

Галактикос v2, од 2009 до 2018:

Реал 2 титули, Барса 6.

Или ако сакаш севкупно од 2000 до денес:

Реал 8, Барса 11.

Немам гајле, единствен проблем на Барса е самиот клуб, Реал и остали борании не се проблем. Ќе се најде некој од Ла Масија ќе им ебе се од А до Ж наредните 10 години како по обичај.
Па како што си пиша на крај, не е ова најдобриот Реал, али ова е најлошата Барса. Разликата меѓу овие два клуба во квалитет не била никад толку голема.
Многу е битно Барса кого ќе го назначи за тренер, мора да биде некоја фаца, а не некоја ваша "икона".

Финансиски Реал со трансферов на Мбапе уште ќе расне и тоа ќе е најголем проблем за Барса. Реал со брдо пари не е проблем, али Барса без скршен денар е голем проблем.

Тешете се. Си направи Реал тим наредни 5 години со мижење да играат ќе освајат Ла Лига. Лошо време иде да си Барса фан.:(

Ќе го земеме Халанд у наредни 2-3 сезони, браќата од Мадрид Мбапе, и Лалига ќе стане пак гигант а вие ќе бидете наши курвиња како во првата декада на овој милениум.:cool:

Mnogu golema razlika, edna megjusebna i dva kiksa.
Bez povredite i nekoi bezobrazni sudski odluki najjakiot Real i najslabata Barsa ke bea vo 2 boda.
Срамота е да спомнуваш повреди кога Реал пола сезона ја помина без неколку клучни играчи.
8 бода е разликата и скоро па сигурна сум дека ќе ве прегорат на Бернабе.
Мислам и јас ги нејќам Реал ама фер е да се признај дека оваа сезона ниту една екипа не им парираше за титула, и без студиските грешки ќе беа први при ниту Атлетико ниту Барселона беа константни, Гирона не ја ни ставам во овој кош оти и покрај добрата сезона немаат кадар за титула тоа сто пати го верглав низ темата наназад.
Во меѓусебниот дуел се виде разликата во квалитет

Пред некој ден гледав некој клип на Јутјуб, каде се дискутираа фудбалски клубови, и како се менува начинот на комерцијализација со текот на годините.

Една реченица никако не ми излегува за Барса, и беше во стилот за Барса, која од тоа да нема спонзор на дрес, нели Уницеф носеа, дојдоа до тоа и името на стадионот да го рентаат. Не знам каква е моменталната ситуација, ама делува дека Реал економски се стабилни, а Барса е во ќош каде што ке биде приморана да продава играчи за да остане во рамки на ФФП. И тоа ми делува дека Реал ке го користи наредниве неколку години.

Пред некој ден гледав некој клип на Јутјуб, каде се дискутираа фудбалски клубови, и како се менува начинот на комерцијализација со текот на годините.

Една реченица никако не ми излегува за Барса, и беше во стилот за Барса, која од тоа да нема спонзор на дрес, нели Уницеф носеа, дојдоа до тоа и името на стадионот да го рентаат. Не знам каква е моменталната ситуација, ама делува дека Реал економски се стабилни, а Барса е во ќош каде што ке биде приморана да продава играчи за да остане во рамки на ФФП. И тоа ми делува дека Реал ке го користи наредниве неколку години.
Па наредните 20 години би рекол. Распродадоа све живо и диво од идни приходи за да изнакупат дотрајани играчи и „ѕвезди“ надвор од прајмот, кои им донесоа 1 титула во Ла Лига. Јас стварно не гледам како Барса би излегла од целава ситуација на краток рок, освен со некое СуперЛига решение. На целата криза нека се додаде и стадионот кој ќе го реновираат сигурно и следната сезона, па ќе имаат најмалце две врзани сезони со мизерна посетеност.

Во ужасна ситуација се. Ова им е salary cap-от кој ќе го имаат за наредните два трансфер рок (летниов што доаѓа и зимскиот во јануари 2025та).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom