- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 17.994
- Поени од реакции
- 20.922
Не сме ние толку експонирани, не не знат во ПаризНа вашиот дел од Мадрид мислел.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сме ние толку експонирани, не не знат во ПаризНа вашиот дел од Мадрид мислел.![]()
Раздорот Меси го направиЈас само се надевам дека ќе напрај раздор во тимот то копилето
Познавајќи го кој карактер и его го има
Кога играл Меси во Реал? Сум пропуштил нешто.Раздорот Меси го направи![]()
Тешете се. Си направи Реал тим наредни 5 години со мижење да играат ќе освајат Ла Лига. Лошо време иде да си Барса фан.Ќе излезе црното од нив ќе видите.
Тешете се. Си направи Реал тим наредни 5 години со мижење да играат ќе освајат Ла Лига. Лошо време иде да си Барса фан.![]()
Па како што си пиша на крај, не е ова најдобриот Реал, али ова е најлошата Барса. Разликата меѓу овие два клуба во квалитет не била никад толку голема.Барса немаше проблеми со многу појаки состави на Реал како Галактикос 1 со играчи како Зидан, Фиго, Роналдо дебелиот, Раул, Бекам итн. и Галактикос 2 со Роналдо педерот, Кака, Бејл, Алонсо итн.
Галактикос v1, од доаѓањето на Фиго 2000 до напуштањето на Зидан 2006:
Реал 2 титули, Барса 2.
Галактикос v2, од 2009 до 2018:
Реал 2 титули, Барса 6.
Или ако сакаш севкупно од 2000 до денес:
Реал 8, Барса 11.
Немам гајле, единствен проблем на Барса е самиот клуб, Реал и остали борании не се проблем. Ќе се најде некој од Ла Масија ќе им ебе се од А до Ж наредните 10 години како по обичај.
Тешете се. Си направи Реал тим наредни 5 години со мижење да играат ќе освајат Ла Лига. Лошо време иде да си Барса фан.![]()
Срамота е да спомнуваш повреди кога Реал пола сезона ја помина без неколку клучни играчи.Mnogu golema razlika, edna megjusebna i dva kiksa.
Bez povredite i nekoi bezobrazni sudski odluki najjakiot Real i najslabata Barsa ke bea vo 2 boda.
Па наредните 20 години би рекол. Распродадоа све живо и диво од идни приходи за да изнакупат дотрајани играчи и „ѕвезди“ надвор од прајмот, кои им донесоа 1 титула во Ла Лига. Јас стварно не гледам како Барса би излегла од целава ситуација на краток рок, освен со некое СуперЛига решение. На целата криза нека се додаде и стадионот кој ќе го реновираат сигурно и следната сезона, па ќе имаат најмалце две врзани сезони со мизерна посетеност.Пред некој ден гледав некој клип на Јутјуб, каде се дискутираа фудбалски клубови, и како се менува начинот на комерцијализација со текот на годините.
Една реченица никако не ми излегува за Барса, и беше во стилот за Барса, која од тоа да нема спонзор на дрес, нели Уницеф носеа, дојдоа до тоа и името на стадионот да го рентаат. Не знам каква е моменталната ситуација, ама делува дека Реал економски се стабилни, а Барса е во ќош каде што ке биде приморана да продава играчи за да остане во рамки на ФФП. И тоа ми делува дека Реал ке го користи наредниве неколку години.
Во ужасна ситуација се. Ова им е salary cap-от кој ќе го имаат за наредните два трансфер рок (летниов што доаѓа и зимскиот во јануари 2025та).Пред некој ден гледав некој клип на Јутјуб, каде се дискутираа фудбалски клубови, и како се менува начинот на комерцијализација со текот на годините.
Една реченица никако не ми излегува за Барса, и беше во стилот за Барса, која од тоа да нема спонзор на дрес, нели Уницеф носеа, дојдоа до тоа и името на стадионот да го рентаат. Не знам каква е моменталната ситуација, ама делува дека Реал економски се стабилни, а Барса е во ќош каде што ке биде приморана да продава играчи за да остане во рамки на ФФП. И тоа ми делува дека Реал ке го користи наредниве неколку години.
Zemi sraboti nestoMnogu golema razlika, edna megjusebna i dva kiksa.
Bez povredite i nekoi bezobrazni sudski odluki najjakiot Real i najslabata Barsa ke bea vo 2 boda.