Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Интер замара пола месец за Кулибали, овие во 2 дена го спакуваа.

Епа на други клубови не им беше тоа дозволено бе затоа се реакциите, не знам што не сфаќате.
Па сине 100м ви го купија Лукаку 3 години го враќате за по 6 денари на позајмици со пола плата да ви ја плаќаме. Ако тоа не ти изгледа перење на пари, не знам. Земи заобиколи го форумот денес, не е во ред.

Еве каде боли. Сам си имаш пишано. Интер замара.
Замара. ЗАМАРА. З А М А Р А брат.
Сакаат да го земат Кулибали без пари или на позајмица и пола плата Челзи да му ја плаќа.
Исто и со Лукаку, исто срање.
Ни го спопикавте со Лукаку, нема збор, ама тоа беше време кога сите во тимот беа во тесно, не се знаеше кој јаде кој пие. Непромислени потези и 300 глупости направија.

Кога ни го репнавте со Лукаку ок беше, сега кога се на здрави нозе, не брзаат и наоѓаат алтернативи, не е ок.

Тоа што го кажуваш за Интер со кинезот е исто ако Абрамович земеше и продадеше играчи во Русија (не се сеќавам кој тим беше исто негов таму).
Тоа не може.

Вака може и тоа боли, дека ни Лукаку ни Кулибали нема да ги видите ако не искеширате и пече. Епа пече братми.

Види, работава е да собереш 2 и 2, ништо повеќе. Појдовна точка е дека Челзи ТРЕБА и МОРА да продава затоа што има премногу играчи и дава премногу пари за плати и остали ствари. Втора работа е што Саудијците имале удел во фондот што ги купи Челзи, како и да се викаше небитно. Трета работа е што одеднаш искачаат информации дека 3-4 играчи на Челзи ќе одат во Саудиска Арабија, буквално онака одеднаш без најави без ништо, и тоа не играчи како Азпиликуета што имаат 3904 години, него далеку помлади од него и таквите како него. Зијеч, Менди, Канте, ајде Кулибали е малце постар иако не е фосил. Do the math bro, што друго да ти кажам.
Нема врска, уживај, се разговара и дискутира со луѓе што се информирани и сакаат да дискутираат, вие сакате да зборите за тоа што само ВИЕ го гледате, правите од ништо „нешто“ и тврдите дека е тоа така. Сите играчи поврзани од Челзи со Арапите, првин, провери колку години имаат, најмлад е Зиеш со 27 години, што и не е баш толку млад, можда и последен голем договор во кариера му е,(со оглед на форма) другиве се сите 30+ така да нема што да се дискутира повеќе. За Кулибали и вие се поврзувавте ама исто како и за Лукаку, немате пари да го купите ни платите, има кој има, и тука завршува муабетот.

Не кажав дека не трошиме, факт е дека фрливме еден куп пари во вода, можеби и најмногу. Очигледно многу поголеми се проблемите кои ги има Јунајтед со раководството ама тоа е веќе друга тема. Да не навлегуваме и таму. xD
Нема врска тоа, сосема друг муабетот е, сите што имаат аспирации да се борат за трофеј, трошат и ќе трошат, се коцкаат на потенцијал и талент и тоа е, некој добива, некој не, еве и најчесните како Арсенал летово како тргнале ќе фрлат 300м без проблем. Исто и они чесните, ќе продадат играч на Арапите кој е обвинет за силување во Англија.

Ништо не си разбрал од тоа што сум пишал. Компир.
Нема везе, уживај и ти, победи во дискусијата, немам намера да комуницирам со идиоти што само своето можат да го разберат.

@RATM Џабе се трудиш, батали. Нема поента било каква дискусија веќе на форумов, во страниве се се кажа и покажа, одлични познавања, стручњаци пар екселанс.

Чек, тоа ти што ке го кажеш е вистина, а сите други се неинформирани, идиоти, форсираат глупости.

Ај пак ке те прашам, што од пишаното е неточно?
  • Дали PIF има удел во Clearlake, кој има 60% во Челси? Да или не
  • Дали Челси е клубот кој ке продаде најмногу играчи во С.Арабија? Да или не
  • Дали продажбите на играчи во С.Арабија ке му помогнат на Челси да остане во рамки на ФФП.
Само те молам, одговори ми со да или или не, немој, ама знаеш, малку е, имаме многу играчи, бла бла.

Што од погоре напишаното не е точно?

Ќе шитнат три играчи. Засега два повеќе од Јунајтед и Реал. Арапите го бараат и Брозовиќ, можеби и два повеќе од Интер. Што значи тоа?
Ако не го вметнуваш Канте во продажба под изговор "Слободен агент", не го вметнувај ни Бензема.

Не сакам да се вмешувам во муабетов, само коментирав мала техничка грешка. :)

Али па малце глупо е да се коментира дека имало некакво перење на пари каде одреден клуб има само 5% удел преку инвестициски фонд кој има директни 60% удел во Челзи, а не се коменитра за ист газда на повеќе тимови, во различни лиги. :D

Примерот Удинезе - Ватфорд - Гранада или па Лајпциг - Салзбург.

Чек, тоа ти што ке го кажеш е вистина, а сите други се неинформирани, идиоти, форсираат глупости.

• Дали продажбите на играчи во С.Арабија ке му помогнат на Челси да остане во рамки на ФФП.
Само те молам, одговори ми со да или или не, немој, ама знаеш, малку е, имаме многу играчи, бла бла.

Нема што да дискутираме повеќе, терај.

Или кратко кажано "Арапите го купија кучата".

Еве јас ќе ти одговорам:
1. Да, има 5% удел во инвестициски фонд, не во Clearlake, голема разлика
2. Ќе видиме, има уште време, ама така изгледа.
3. Да, ќе му помогнат, ама не зависи ФФП од продажбите во Саудиска Арабија. И други играчи ќе се продаваат. И да не ги продадат овие ќе се ок со ФФП, не е страшно.

Ај сега одговори ми ти.
- Што е проблемот со одговорите горе, да отидеа сите во некоја од големите 5 со исти плати и провизии ќе имаше проблем?

Едно е да ги искористат дупките во правилата, друго е да ги прекршат.

И тебе те боли сега што ќе мора да се искешира за Маунт. Исто и Интерашите тука глумат нешто, се надеваа на лесен плен за Лукаку и Кулибали, а никако не ги спомнуваат Лукаку и сите глупости со 100м и 10 позајмици.
Мислевте завршена работа, ќе земеме играчи за кило семки, и сега кога извисивте, зошто вака зошто така.
Како оставена бивша се понашате.

Еве јас ќе ти одговорам:
3. Да, ќе му помогнат, ама не зависи ФФП од продажбите во Саудиска Арабија. И други играчи ќе се продаваат. И да не ги продадат овие ќе се ок со ФФП, не е страшно.

Ај сега одговори ми ти.
- Што е проблемот со одговорите горе, да отидеа сите во некоја од големите 5 со исти плати и провизии ќе имаше проблем?

И тебе те боли сега што ќе мора да се искешира за Маунт. Исто и Интерашите тука глумат нешто, се надеваа на лесен плен за Лукаку и Кулибали, а никако не ги спомнуваат Лукаку и сите глупости со 100м и 10 позајмици.
Мислевте завршена работа, ќе земеме играчи за кило семки, и сега кога извисивте, зошто вака зошто така.

Теоријата извира од завист, колку и глупаво да звучи, тоа е точно. Луѓето кои тераа агенда дека Челзи нема да купува, па откако почна да троши почнаа да ја менуваат плочата, океј, ај нека ги продаде сега, нека се усогласат со ФФП. Челзи наоѓа повторно начин, а тие мора некако да се утешат себеси, да не се почувствуваат идиотски.
Само не од Видук и интерашите, да бидеме реални сега. :)

Не им менува ним ништо суштински. Ионака за Маунт ќе платеше Јунајтед повеќе од 50 милиони и ионака Челзи овојпат немаше да му излезе во пресрет на Интер со нови позајмици.

Скоро па официјално:

Смртно ме интересира што ќе направи во Арсенал и каде Артета ќе го стави. Несомнено дека поседува талент и потенцијал, ако успее Артета да го отклучи, секоја чест.

Челзи практично ги враќа во голема мера парите што ги плати на Леверкузен пред три години. Хаверц за жал не ги исполни очекувањата, но со голот во Порто си остави место во историјата на Челзи

Нека му е со среќа.

Еве јас ќе ти одговорам:

Ај сега одговори ми ти.

Полека де. Мене клубот нит ме плаќа, ниту јас ке имам било каков бенефит од тоа колку ке платат Јунајтед. И не знам зошто мене би ме болел трансфер износот на Маунт. Млад си најверојатно, ке сфатиш во животот дека ке те боли кога детето ке ти е болно, кога имаш близок во терминална болест, а не колку клуб кој е на 3000 km од мене ке потроши на играч. И 500 милиони нека платат за Маунт, едноставно, мене ништо нема да ми смени во животот, ниту пак ме тангира до степен да ме "боли".

Форумов е за дискусија. Мене не ми пречи што прави Челси, и како продава. Патем, пишав дека ова што го прави Челси е легално. Едноставно реплицирав на темава зошто луѓето си ги поврзуваат работите, па ми се нафрли збунетиов небаре работи во Челси, и сум му бркнал со шестар во око, без притоа да прочита што имам пишано.

Ова за кило семки ти е исто претпоставка или генерализација. Јас сум тој што пишав дека Челси ке го одере Јунајтед за Маунт, знаејки колку е способен преговарачкиот тим на Јунајтед. Не навлагам што сакал Интер да прави со Лукаку и Кулибали.

То е најјакиот дел, Видук пиша од каде идат теориите за заговори а другиве одма се нафрлија. Интер го печело, јунајтед нешто кило семки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom