Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
ab22d0b00282bfcb5551d90127d156d6.jpg

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
И ја носев дрес од Интер како мал па не сум за Интер :D
И мене сите дресови како мал ми се од Борусија Дортмунд, па навивам за Барселона.

Bayern will pay Liverpool €32m guaranteed plus a maximum of €9m in add-ons. €6m of the bonuses are achievable while the other €3m (CL win, Ballon d'Or) are more difficult to achieve.

Точно дека Левандовски заедно со Бемзема овие 4-5 години е најдобра 9ка во свет, ама по кој основ кошта поише од Мане, а е скоро 4 години постар од него и тоа на 34 години?

Пак ќе кажам, сум ја фалел многу пати, според мене Баерн имаат најдобра управа за трансфери и пазарење, најпаметно од сите.
Од друга страна Барса најглупа. Сите не дерат.

Ништо неочекувано, од старт се шпекулираше дека Ливерпул ќе бара околу 40 милиони.

Точно дека Левандовски заедно со Бемзема овие 4-5 години е најдобра 9ка во свет, ама по кој основ кошта поише од Мане, а е скоро 4 години постар од него и тоа на 34 години?
Двајцата имаат една година до крајот на договорот, Мане е помлад 4 години, но Левандовски е еден од најбитните играчи, односно главна ѕвезда во Баерн (заедно со Ноер). Во Ливерпул пред Мане се Ван Дајк и Салах..

Нека им каже некој на овие од Баерн дека Ливерпул не во Германија :coffee:

Па повеќе е мастерклас на одност помеѓу Ливерпул и Мане.
После финалето одма било искомуницирано и Мане им рекол да ја прифатат понудата од Баерн, Ливерпул како почит према него и за се она што го направил за клубот го направиле тоа.
Начин на кој што можеби требаше Баерн да го реши со Левандовски и да го пушти после се тоа што го има направено за Баерн да си оди во Барса.

Па повеќе е мастерклас на одност помеѓу Ливерпул и Мане.
После финалето одма било искомуницирано и Мане им рекол да ја прифатат понудата од Баерн, Ливерпул како почит према него и за се она што го направил за клубот го направиле тоа.
Начин на кој што можеби требаше Баерн да го реши со Левандовски и да го пушти после се тоа што го има направено за Баерн да си оди во Барса.

А Тијаго што им го дадовме за шака ориз не се важи?
Тоа не е однос Баерн - Тијаго? Исто имаше уште една година договор, само што освои триплета.

Не можеш да споредуваш Мане и Левандовски затоа што Ливерпул уште со земањето на Диаз се спремаа за соодветни замени. Убеден сум дека знаеја дека нема намера да продолжува.

Глупиов Пољак намерно одолговлекуваше со месеци и почна јавно да плака за почит, како тоа почнал да учи шпански и имал вила во Марбеља (заради познатата Барса тактика за купување играчи, немој да се правиш наудрен дека не е така).
Епа сега или ќе си платат поштено или ќе си игра во Минхен уште една сезона.

На Мане одењето во Баерн од Ливерпул му доаѓа како на оние фудбалерите на залез на кариерата кои одат во САД да играат фудбал.

На Мане одењето во Баерн од Ливерпул му доаѓа како на оние фудбалерите на залез на кариерата кои одат во САД да играат фудбал.
Не би рекол. Освои се што можеше да освои со Ливерпул, одигра 6 сезони на врвно ниво и сега сака да промени средина.
И плус оди во исто така конкурентен клуб, со кој има шанси за освојување на ЛШ. Сепак Баерн е гигант, не е клуб од рангот на Јунајтед на пример.

Сепак Баерн е гигант, не е клуб од рангот на Јунајтед на пример.

Мешаш конкурентност со големина на клуб. Клуб може да биде гигант и без да биде конкурентен.

Земи ја Барса на пример. Иако Баерн ја силуваше неколкукратно во последните неколку години, никој не би кажал дека Барса не е голем клуб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom