Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
CngW-IwW8AQ6Qnt.jpg

Пабло Пиати од Валенсија во Еспањол на позајмица

200к за позајмица и по истекот мора да го откупат за 2М, така да може да се каже дека повеќе не е играч на Валенсија.

Што планираат Севиља со тројца нови играчи кои играат како полушпиц AM? Франко Васкез, Кијотаке и Гансо. Тројца нови замени за Банега. Ај можеби Јапонецот го планираат како CM, можеби Сампаоли ќе игра со двајца CM и еден АМ, но тука е и Краневитер кој е DM.

Сампаоли сака да игра со 5 везњаци, a иначе Гансо нема да игра АМФ у Севиља, Сампаоли го повикал за да го игра како DLP ала Пирло и како што пишуваат во Шпанија оваа идеа на Гансо многу му се допаднала.
Интересно е да се види како Севиља ќе се адаптира на Сампаоли зошто отидоа ол-ин на неговиот стил, пред да си замине Емери и пред да дојде Сампаоли ги имаа договорено трансферите на Денис Прат, Бен Једер и Киојтаке (само неговиот трансфер се реализира) другите беа стопирани по доаѓањето на Сампаоли и се свртеа кон јужно американците.

од ЛаЛига тимовите мене највеќе ми се свиѓа како работи Бетис ова лето, само дали Појет е правиот избор да ги води. Санабриа и Манди се страшни трансфери, уште ако успеат да ги донесат Жермен од Монако(лани Ница) и Стамбули од ПСЖ, дефинитивно кандидати за Европа. Исто Малага и Еспањол скромно ама паметно пазарат.

Валенсија е дното, тренерот незнае на кого да рачуна ни кој си иде ни кој останува. Испуштија тон солидни играчи, али ете барем се чисти џубрето (Пиати, Бараган, Негредо итн.)

Малку смешен ми е трансферов. Море малку појќе.
Да доведеш голман од австралиска лига, од 8мо пласираната екипа(од вкупно 10), кој примил 40 гола на 26 натпревари :eek: Малку ли ги има низ Европа бе? Со искуство во европските натпреварувања можеа да најдат.

Не знам што очекуваат од него, каков статус ќе има во тимот, но трансферот можам да го оправдам само ако е земен за трет голман пошто ипак за слободен трансфер се работи.

Но, ако гледам така и Реал со кој памет го купи Навас? И Леванте беа ужасни во тој поглед, па голманот газеше.
Можда и нему одбраната не му чини. @vidooq ти ги пратеше овие бе? Кажи нешто за човеков...

Со вакви трансфери ни во Чемпионшип не можеме. Њукасл таму 100 пати подобри трансфери направи, отколку нашиве во ПЛ. :facepalm:

Да доведеш голман од австралиска лига, од 8мо пласираната екипа(од вкупно 10), кој примил 40 гола на 26 натпревари :eek: Малку ли ги има низ Европа бе? Со искуство во европските натпреварувања можеа да најдат.

Не знам што очекуваат од него, каков статус ќе има во тимот, но трансферот можам да го оправдам само ако е земен за трет голман пошто ипак за слободен трансфер се работи.

Но, ако гледам така и Реал со кој памет го купи Навас? И Леванте беа ужасни во тој поглед, па голманот газеше.
Можда и нему одбраната не му чини. @vidooq ти ги пратеше овие бе? Кажи нешто за човеков...

Со вакви трансфери ни во Чемпионшип не можеме. Њукасл таму 100 пати подобри трансфери направи, отколку нашиве во ПЛ. :facepalm:
I Chicharito igrase vo meksikanska liga, just saying :)

Само што Чичарито даде 40 гола, а овој прими :D Абе еден напаѓач немаме, петти голман пазарат.

Дечково уопште ми нема привлечено пажња, ваљда ради тоа што Џетс играат ненапаѓачки фудбал, па и не ги следам.

Од Австралиска лига само Вестерн Сиднеј Вондерерс пратам, и дербито меѓу Сити и Виктори. Прашај го @^Exotic^ он може и во живо го има гледано.

Џетси ти се тимче кое често во второ полувреме почнува да пешачи, а не да трча, така да, примените голови и не мора да значат нешто, особено кога имаш тим кој и да е последен, не испаѓа од лига.

Од тоа што ми фатиле око голмани во Австралиска лига, сите се ветерани.

Ете пишува на линкот дека бил во тимот на годината во австралиската лига, а уште поважно дека претходно работел со тренерот во Варезе и му ги знае квалитетите.
Најверојатно резерва на Фабијански земен за ситна боранија, ама можи да стани и новиот Боснич, Шварцер или Трнбули кој знае.

И Љајиќ пропаднал. За него ми е стварно мака што го вратија тогаш од јунајтед и не знам што се деси за да не го потпишат.

И Љајиќ пропаднал. За него ми е стварно мака што го вратија тогаш од јунајтед и не знам што се деси за да не го потпишат.
Со Љаиќ проблемот е во главата, не во фудбалските квалитети. Без сомневање, ликот го има фудбалот во малиот прст, ама џабе е кога е ретардирана балканска појава, све да му ебам. Дечки од фан клуб Интер што беа во Милано беа на еден тренинг на Интер и кажаа дека копитово го мрзело да тренира, као у фазону кажал тој кондициониот ајде уште еден круг истрчајте и дебилов викал не трчам ја не можам и земал Перишиќ го наговарал да дотрчаат. Копито мртво, а имаше огромен потенцијал...

Затоа што стигнаа до Фергусон информациите дека е непоправлив лик. Љајиќ мислеше готово потпиша и никој нема да му каже на Фергусон за глупостите. Исто како Јанузај што пробувал гол од корнер да даде цела утакмица за младинците и му пренеле на Ван Гал па скапа во резервите. Ретарди.[DOUBLEPOST=1468921232][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom