Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Само што сакав да пишам што ќе ги запре во ПСЖ сега да го купат Халанд освен самиот тој?

Копја укрштају Јунајтед и Сити, ај да видиме кај ќе заврши Роналдо :)

Мене сето ова со Роналдо, ако не поинтересно од сагата со Мбапе, сигурно ми е побизарно.

Како што напиша некој вчера, симболиката со последниот натпревар, бегањето од Торино како Американците од Авганистан, желбата да биде и тој дел од некоја голема приказна, а не само Меси...

Мене сето ова со Роналдо, ако не поинтересно од сагата со Мбапе, сигурно ми е побизарно.

Како што напиша некој вчера, симболиката со последниот натпревар, бегањето од Торино како Американците од Авганистан, желбата да биде и тој дел од некоја голема приказна, а не само Меси...
Секогаш ќе му остане комлекс од Меси, се е ова поради него :D

Его другарче, само его.
Од кога потпиша за Јуве почна да исчезнува од мапа, Халанд и Мбапе почнаа да газат во своите клубови, Меси во барса имаше сага лани дека ќе се иде, годинава стварно си отиде итн. На крај Роналдо останува со курот у раце, никој не го збори ко порано што го збореле или ко сеа Меси, Мбапе, Халанд па и Санчо и Грилиш што ги збореа. Едноставно заборавија на него медиумите. Затоа бега од торино, се надева на потпис со голем клуб за пак да го зборат. Ако отиде во Англија сигурно пак ќе биде на тапет од медиуми и ќе си го добие саканиот публицитет.
Тешко е 10+ години само за тебе и Меси да збори цела фудбалска јавност со миљарда компарации, миљарда мемиња, милионска фан база и на крај да пропадне во најлошиот јувентус во последни 10 години и да те зборат само фанови на Сериа А.

А и на крај краева, Јувентус е во слободен пад. Роналдо е стар веќе и не може на грб да ги носи, а и не сака. Реално на него му треба добар тим околу него, не може се сам да праи. И во Јунајтед и во Реал имаше предобри соиграчи околу него, во Јуве тоа го немаше лани, а ни оваа сезона. Јасно му е и на кики. Сепак не е будала да седи во „брод што тоне“.

Ако успеат да го земат Халанд место Мбапе очекувам да се за нијанса појаки.
Не би ги ни споредувал Халанд и Мбапе, но мислам дека Нејмар - Халанд - Меси е многу боље напад, ќе добијат одличен шпиц којшто има висина, брзина, борбеност и одлично око за гол, во комбинација со техничките способности на Меси и Нејмар мислам дека ќе блесне типот. далеку од тоа дека Мбапе ќе беше лош или пак дека Халанд е многу боље играч од Мбапе, да повторам, не ги споредувам по квалитет.
Лагано си иде у Реал наредно лето, нека фантазираат малку.

До кај е со Мбапе? Потпишано е се', ќе го носи бројот на Зидан..или.. ???

Манчестер Јунајтед и Манчестер Сити се борат за потписот на Кристијано Роналдо, во 2021 година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom