Morgan Freeman
Немодератор
Ф-Е-Р-Т---О---Н---Г---Е-Н
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како човек роден во Холандија и модератор на образование, декларативно се изјаснувам дека се изговара „Вертонген“ и ставам крај на дебатата.
Ф-Е-Р-Т---О---Н---Г---Е-Н
В се изговара Ф и во германски и во холандски, остај го РикиАј сеa вие дoгoвoрете се дaли е сo В или сo Ф
Пиши среда, наместо да му ја мислиш дали е со ф или в.Ај сеa вие дoгoвoрете се дaли е сo В или сo Ф
Бидејќи В и Њ се помеки букви..мене лично потешко ми е Фертогнен..да се мочам во презимето негово![]()
99% ке испадне новиот Чигрински .[DOUBLEPOST=1467654120][/DOUBLEPOST]Кaтaлoнски "спoрт" сo фoтoшoп нa гoдинaтa![]()
![]()
Спореди го со Џон Тери, Стивен Џерард, Буфон, Касиљас... (да не зборам со Лов,Конте,Клоп, )Кога го видов колку остарел мислев дека за менаџер на Бордо потпишува![]()
ова логично е на холандски да го слушнеш пошто не постои белгијски јазик, јас го слушав и ми звучи вака - Ф'ртонге ... тоа г некако меко го изговара...Vertonghen
Вертогњен
Не знам воопшто Холандски, но ова не ми е логично
https://translate.google.com/#en/nl/Vertonghen Пробајте вие со listen, јас не ја разбирам оваа![]()
BREAKING: @whufc_official fail to re-sign Carlos Tevez over wage demands of £250,000 a week. #SSNHQ
Breaking | Manchester United have a contract agreement in principle with Paul Pogba, according to @DiMarzio.
me boli kurДавиде Сантон од Интер во Сандерленд.
Хуан Хесус од Интер во Рома