Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ги тргнете Аталанта и Лацио пак ќе дојдете до статистика дека малце голови паѓа во Италија, они го кренаа овој процент на голови во последните сезони..
Да ги тргнеме и тие што примиле најмногу голови, и тогаш ќе биде статистиката во ред?

Не ти држи вода муабетов, во глобала гледано, Серија А е поквалитентна лига од Бундесот, секогаш и била освен тие пар години каде доста популарни беа муабетите со коефициентите и каде Калчото беше во сериозен пад.

Toa e tvoje subjektivno mislenje ili bazira na realni fakti? Mozebi e ama se tolku blisku sto ne moze tolku apsolutno da se kaze. Ednostavno izednaceni se dvete.
Автоматски споено мислење:

Што ако од Бундес ги тргнеме Баерн и Дортмунд, дали тоа значи дека лигата паѓа на ниво на 3та лига од Македонија?

A sto ako gi izvaeme Barsa i Real od Spanija? Vakov muabet nema nikakva cel. Kako mozes da izvadis nesto sto e del od toa? Oti Baern da bide izvaden od ligata za koj argument? Izvaj trkalo od Mercedes mozet ke bide isto kako Golf, ne znam.

A sto ako gi izvaeme Barsa i Real od Spanija? Vakov muabet nema nikakva cel. Kako mozes da izvadis nesto sto e del od toa? Oti Baern da bide izvaden od ligata za koj argument? Izvaj trkalo od Mercedes mozet ke bide isto kako Golf, ne znam.

Па тоа ми е и поентата, на такво глупаво мислење морав да реплицирам со уште поглупав пример.

Па тоа ми е и поентата, на такво глупаво мислење морав да реплицирам со уште поглупав пример.

Ne izvrtuvaj. Prvicniot muabet bese deka osven Baern nema nisto. Dadov 2-3 primeri. Sega i to necinelo.

Што ако од Бундес ги тргнеме Баерн и Дортмунд, дали тоа значи дека лигата паѓа на ниво на 3та лига од Македонија?
Да ги тргнеме и тие што примиле најмногу голови, и тогаш ќе биде статистиката во ред?
Никаде не кажав дека Бундес е подобра за да рипнете.
Велите дека Сериа А се игра атрактивен, брз фудбал, на основа дека се зголемил бројот на голови во последните сезони. Јас ви викам дека тоа е лажна статистика оти само две екипи го креваат тој процент, тргни ги тие две екипи и ќе дојдете пак до тоа дека уште во Италија се игра тактички, спор фудбал. Не можеш да кажеш дека се игра брз фудбал за цела лига ако само 2 екипи ти играат така, а другите идат на од 0-2 гола.

Ако ги тргнете Аталанта и Лацио пак ќе дојдете до статистика дека малце голови паѓа во Италија, они го кренаа овој процент на голови во последните сезони..
Екипи со над 60 гола минатава сезона:
Калчо: Интер 81, Рома 77, Јуве 76, Сасуоло 69, Милан 63, Наполи 61... Аталанта со 98 и Лацио со 79 не ги спомнуваме нели. 6

Бундес: Баерн 100, Борусија 84, Лајпциг 81, Менш 66, Левер 61. Баерн и Борусија ги спомнуваме нели. 5

Примера: Барса 86, Реал 70, Виљареал 63. Овие па ахахаххаха Атлетико 51, Лече 52. *цигарче

Премиер: Сити 102, Пул 85, Челзи 69, Лестер 67, Манчестер 66, Тотенхем 61. Тука и Сити и Пул ги броиме нели. 6

Калчото има 5 екипи со над 70 голови.

Неатрактивното Калчо според сите.

Ја ве сфаќам дека ви е мрско да глеате фудбал на Бентегоди у Верона, или на Олимпико у Торино со тоа атлетската патека 600 метри од терен, или на Артемио Франки у Фиренца со трибини што гледаат у просторот позади гол, или на Спал тоа теренчето ко Борис Трајковски у Маџари, или на Болоња тоа камбаната на сред трибина... ама дај

Екипи со над 60 гола минатава сезона:
Калчо: Интер 81, Рома 77, Јуве 76, Сасуоло 69, Милан 63, Наполи 61... Аталанта со 98 и Лацио со 79 не ги спомнуваме нели. 6

Бундес: Баерн 100, Борусија 84, Лајпциг 81, Менш 66, Левер 61. Баерн и Борусија ги спомнуваме нели. 5

Примера: Барса 86, Реал 70, Виљареал 63. Овие па ахахаххаха Атлетико 51, Лече 52. *цигарче

Премиер: Сити 102, Пул 85, Челзи 69, Лестер 67, Манчестер 66, Тотенхем 61. Тука и Сити и Пул ги броиме нели. 6

Калчото има 5 екипи со над 70 голови.

Неатрактивното Калчо според сите.

Ја ве сфаќам дека ви е мрско да глеате фудбал на Бентегоди у Верона, или на Олимпико у Торино со тоа атлетската патека 600 метри од терен, или на Артемио Франки у Фиренца со трибини што гледаат у просторот позади гол, или на Спал тоа теренчето ко Борис Трајковски у Маџари, или на Болоња тоа камбаната на сред трибина... ама дај
A da gi trgnime i tie 6 a?

Zatoa se zema prosek od liga oti ima ispadi na gore i na dolu. Plus Italija ima 2 ekipi plus i sekoja cetiri partii plus.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom